Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.10.2019

Захід "ПротиДій торгівлі людьми"


18 жовтня в Овсюківській ЗОШ І-ІІІ ст. пройшов захід "ПротиДій торгівлі людьми"


Щороку 18 жовтня відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який був започаткований в 2007 році Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

Захід "ПротиДій торгівлі людьми"
 

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.


Захід "ПротиДій торгівлі людьми"
 

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи. За оціночними даними Представництва МОМ в Україні за час незалежності 230 тис. українців постраждали торгівлі людьми. Українці потрапляють в тенета цього злочину не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу.
 

Захід "ПротиДій торгівлі людьми"


З цієї нагоди відділом освіти, молоді та спорту Гребінківської райдержадміністрації проведені інформаційні акції, присвячені даній проблематиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині першокласників приймали у козачата

18 жовтня 2019 року в Овсюківській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов захід "ПротиДій торгівлі людьми", за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА. Акція спрямована на підняття рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить. Учні, вчителі та жителі села отримали інформаційні матеріали, на яких зазначені корисні контакти та посилання.

 
Захід "ПротиДій торгівлі людьми"
 
 
Захід "ПротиДій торгівлі людьми"

 
Захід "ПротиДій торгівлі людьми"
 
 
Захід "ПротиДій торгівлі людьми"

 
Захід "ПротиДій торгівлі людьми"

 
Захід "ПротиДій торгівлі людьми"
 
Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської райдержадміністрації.


Схожі матеріали:
👁 815
Категорія: Шкільний екран
Теги: акція, торгівля людьми




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ