Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


31.10.2014

Західне гуляння: Сьогодні у всьому світі святкують Хеловін або Відьомську ніч


У ніч з 31 жовтня на 1 листопада американці та європейці святкують стародавнє кельтське свято – Хеловін


Західне гуляння: Сьогодні у всьому світі святкують Хеловін або Відьомську ніч

У ніч з 31 жовтня на 1 листопада американці та європейці святкують стародавнє кельтське свято – Хеловін.

Це одне з небагатьох свят, коли на вулиці всіх міст виходять люди в незвичному вбранні і лякають одне одного. Ще зовсім недавно це свято відзначалося лише в США, проте тепер воно набуває все більшої популярності у Європі. Не стала винятком і Україна.

Зароджений ще у язичницькі часи в рамках культу предків і похоронного культу, Хеловін як ніяке інше свято багате традиціями, спрямованими на те, щоб умилостивити душі покійних і переконати їх не чинити зла живим.

У язичницькі часи вірили, що в ніч на Хеловін межа, яка відокремлює світ живих від світу мертвих, стає настільки тонкою, що душі померлих безперешкодно проходять у наш світ.

У християнську епоху Хеловін був переосмислений у новому релігійному контексті: в VII столітті Папа Боніфацій IV затвердив 1 листопада як День всіх святих, а 2 листопада стало Днем душ – днем поминання всіх померлих. При цьому Хеловін не втратив його своєрідної символіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державтоінспекція області звертається до учасників дорожнього руху

У США Хеловін – одне з найулюбленіших свят, що за популярністю ледве поступається навіть Різдву. У ніч з 31 жовтня на 1 листопада на вулицях міст можна побачити натовпи як дорослих, так і дітей, переодягнених у відьом, привидів та іншу нечисть.

Щодо Європи, то тут Хеловін, як правило, минає у сімейному форматі. Будинки прикрашають традиційними омелою, вересом і, звичайно ж, гарбузами. Діти вбираються в костюми, ходять по сусідських будинках, вигукуючи: Пригощай або пошкодуєш! – І отримують в подарунок солодощі.

В Україні Хеловін став популярним лише кілька років тому, проте у всіх містах проводяться різноманітні заходи, конкурси, і костюмовані шоу на честь містичної ночі.



Схожі матеріали:
👁 1156
Категорія: Актуально
Теги: свято, США, хеловін




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ