Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.03.2018

Захистимо водний фонд Гребінківського району


Давайте спільними зусиллями відродимо і захистимо водний фонд нашого району


Захистимо водний фонд Гребінківського районуВсесвітній День води, дата якого припадає на 22 березня, святкує вся планета. У листопаді 1992 року Генеральною Асамблеєю ООН прийнято рішення про проведення 22 березня Міжнародного дня водних ресурсів. Головне завдання цього дня - нагадати людям на планеті про величезну важливість водних ресурсів для підтримання життя на землі, а також привернути увагу до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.

У 2000 році ООН прийняла Декларацію тисячоліття ООН та розробила спеціальну Програму дій на XXI століття, яка дала б змогу забезпечити кожного жителя нашої планети чистою питною водою.

Офіційна тема відзначення Всесвітнього дня води у 2018 році - Природа для води.

Майже три четверті поверхні Землі вкриває вода, однак людство на свої потреби може використовувати лише невелику частину цього скарбу. 97,5% всього обсягу води планети - це солона морська вода і тільки 2,5% - прісна вода. Але навіть цей обсяг доступний людині далеко не весь -більше двох третин “законсервовано” у вигляді льоду.

Приблизно 70% прісної води, яка використовується людиною, припадає на сільське господарство, ще 22% “забирає” промисловість, а домогосподарствам залишається лише 8%. Дефіцит питної води в 2050 році може скласти 2 мільярди кубічних метрів на рік.

Раціональне використання і охорона водних ресурсів - ключ до вирішення “водної” проблеми як на рівні України, так і на всесвітньому рівні.

Водні ресурси Гребінківського району налічують: 3 річки загальною протяжністю 99,8 км., ставків - 44, площею 350,0 га, озер - 3, площею 22,0 га, водосховищі, площею 418,1 гата підземні води.

Першочерговими завданнями усіх об’єктів господарювання в районі в умовах, що склалися, є забезпечення економії води, відтворення та утримання в належному стані водних ресурсів, запровадження для цього ефективного механізму державного регулювання водокористування та водовідведення.

Цля вирішення проблеми збереження води необхідно формувати в суспільстві екологічну свідомість, широко залучати-громадськість до співпраці і взаємодії з усіма суб'єктами господарювання.

Гребінківська експлуатаційна дільниця входить до складу Хорольського міжрайонного управління водного господарства, що є структурним підрозділом Полтавського обласного управління водних ресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміниться сільська медицина: затверджено Порядок формування спроможних мереж

Колектив Гребінківської ЕД оперативно, на високому професійному рівні вирішує всі проблеми, пов’язані з ремонтом водогосподарських споруд, експлуатацією меліоративних систем, охороною та відтворенням водних ресурсів.

Давайте спільними зусиллями відродимо і захистимо водний фонд нашого району.

Схожі матеріали:
👁 982
Категорія: Прес-реліз
Теги: озеро, водний фонд, річка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ