Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.04.2018

Закликаємо власників мопедів, скутерів та моторолерів подбати про реєстрацію своїх транспортних засобів


Без реєстраційного талону та номерних знаків, вам доведеться сплатити чималий штраф


Закликаємо власників мопедів, скутерів та моторолерів подбати про реєстрацію своїх транспортних засобівУ вас є дві причини зробити це якомога швидше. Оскільки, по-перше, не оформлені належним чином транспортні засоби є «легкою здобиччю» для зловмисників. По-друге, без реєстраційного талону та номерних знаків, передбачених чинним державним стандартом, вам доведеться сплатити чималий штраф.

Щодо першої причини! Якщо скутер або інший транспортний засіб з об’ємом двигуна до 50 куб. см не зареєстровано, відсутні  відомості про номер на двигунові чи рамі, поліції вельми важко його відшукати у разі викрадення.

У той же час варто взяти до уваги, що на несумлінного власника такого транспортного засобу чекає адміністративне стягнення у вигляді штрафу. За відсутність реєстрації (або експлуатації без номерного знаку) передбачений штраф у розмірі 170 гривень (ч. 2 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення), а за кермування без відповідних документів (зокрема, водійського посвідчення категорії А1) – 510 гривень.

Більш детально читайте у нижче наведених статтях Адміністративного кодексу.


Закликаємо власників подбати про реєстрацію своїх транспортних засобів
 

ч.6 ст. 121. Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Закликаємо власників подбати про реєстрацію своїх транспортних засобів


ч. 2 ст. 126. Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відділ комунікації поліції Полтавської області


Схожі матеріали:
👁 1258
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: моторолер, штраф, Реєстрація, скутер, Мопед




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ