Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.12.2019

Закон про визначення «вживання за кермом» кримінальним правопорушенням


3 грудня Верховна Рада відтермінувала час вступу в дію Закону до 1 липня 2020


Закон про визначення «вживання за кермом» кримінальним правопорушенням набере чинності 1.07.2020

З початком нового 2020 року мав набрати чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень» від 22.11.2018 № 2617-VI, яким було запроваджено інститут кримінального проступку.


Закон про визначення «вживання за кермом»


Законом внесено зміни до ряду кодексів, зокрема, Кримінальний кодекс України доповнено статтею 286-1, згідно якої керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції визначено кримінальним правопорушенням, а особа, яка вчинила таке порушення підлягає кримінальній відповідальності.

Із набранням чинності вказаним Законом на безвідповідальних водіїв чекатиме покарання у виді штрафу від 17 000 до 34 000 грн. з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років, а у разі повторності – штраф до 51 000 грн. з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 2 до 3 років.

При цьому, особи, що вчинили такі кримінальні правопорушення будуть визнані такими, що мають судимість.

Однак, 3 грудня Верховна Рада відтермінувала час вступу в дію Закону до 1 липня 2020.

Схожі матеріали:
👁 599
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: правопорушення, вживання за кермом, кримінальні правопорушення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ