Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.11.2017

Започаткувати власний бізнес допомагає державна служба зайнятості!


124 учасника пілотного проекту працевлаштовано за направленням служби зайнятості


Започаткувати власний бізнес допомагає державна служба зайнятості!Справжнім випробуванням для нашої країни стало облаштування переселенців з Криму та Донбасу, забезпечення їх житлом, робочими місцями.

Полтавщина досить успішно справилася з цим завданням.

Організацією робочих місць для внутрішньо-переміщених осіб та малозабезпечених громадян займалася й нині займається обласна служба зайнятості під керівництвом її директора Катерини Клавдієвої.

На постійній основі в облдержадміністрації проходять засідання комісії з питань реалізації пілотного проекту Міністерства соціальної політики України із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олега Пругла.

Довідково:

За формами участі у пілотному проекті:
 
• 478 осіб – виявили бажання працевлаштуватися на громадські роботи;
• 338 осіб – працевлаштувалися на постійне місце роботи;
• 110 осіб – виявили бажання отримати фінансову допомогу.

Із загальної чисельності осіб, що подали заяви на участь у пілотному проекті 139 осіб – відмовилися від участі у пілотному проекті, з них 35 осіб – це внутрішньо переміщені особи та 104 особи – члени малозабезпечених сімей.

Станом на 10.11.2017 року:
 
- 124 учасника пілотного проекту працевлаштовано за направленням служби зайнятості (31 особа – ВПО та 93 особи – ЧМС);

- 204 особи – залучено до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру;

- по 11 особах комісією прийнято рішення щодо надання фінансової допомоги  на поворотній основі для організації підприємницької діяльності.

Всі 11 осіб, по яких прийнято рішення щодо надання фінансової допомоги зареєструвалися як фізичні особи-підприємці у встановлений термін. З шістьма учасниками пілотного проекту вже укладені 4-х сторонні договори, по 1 учаснику – договір в процесі підписання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 236,6 тис. автомобілів з іноземною реєстрацію знаходяться на території України незаконно

На даний час обласним центром зайнятості подано 2 заявки на потребу в бюджетних коштах на загальну суму 439,5 тис. грн.

В органі Казначейської служби відкрито спеціальний рахунок, на який вже надійшли кошти по першій заявці – 183,5 тис. грн.

Першими трьома учасниками пілотного проекту, по яких прийнято рішення про надання фінансової допомоги вже укладені договори купівлі-продажу з продавцями, які будуть передані в орган Казначейської служби для проведення оплати наданих рахунків.

За видами діяльності учасники проекту вирішили займатися наступними видами діяльності: «організація вирощування курей – несучок», «пошиття постільної білизни та оздоблення виробів вишивкою», «видавнича діяльність», «вирощування огірків у закритому грунті», «організація надання сантехнічних послуг», «вирощування бройлерів на м'ясо», «вирощування зеленої цибулі», «вирощування полуниці в закритому грунті» та інші не менш амбітні види діяльності.

Інформація підготовлена відділом організаційно - інформаційної роботи та архівної справи Полтавського обласного центру зайнятості тел. 51-84-38.

Схожі матеріали:
👁 965
Категорія: Прес-реліз
Теги: служба зайнятості, бізнес




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ