Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.10.2017

Заступник керівника апарату Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий день


Продовжується захід «Робочий день працівника апарату суду»


Заступник керівника апарату Гребінківського суду Биченко С. І.Продовжується захід «Робочий день працівника апарату суду». Сьогодні маємо чудову нагоду дізнатись, як проходить робочий день Биченко Світлани Іванівни, яка в Гребінківському районному суді Полтавської області займає посаду заступника керівника апарату:

«Стосовно персональних обов’язків заступника керівника апарату суду, то це і взаємодія з Державною судовою адміністрацією України, з її відповідним територіальним управлінням, органами суддівського самоврядування, органами державної влади, органами місцевого самоврядування, іншими установами й організаціями, засобами масової інформації з питань забезпечення діяльності суду, і контроль та координація роботи суду.

Протягом цього дня я маю намір донести до Вас ту робочу атмосферу, яка постійно панує у нашому колективі, ознайомити Вас із колом посадових обов’язків працівника на керівній посаді суду, допомогти побачити роботу апарату суду із середини.

Сьогодні день розпочався з привітань, ми всім колективом на чолі з головою суду та керівником апарату привітали старшого секретаря суду Валентину Черниш з днем народження, адже це людина, яка пропрацювала в суді більшу частину свого життя. Їй було дуже приємно чути слова привітання від колективу, адже в повсякденній життєвій рутині не слід забувати і про маленькі життєві радості.

Коли працюєш з молодими креативними керівниками, то кожний робочий день проходить цікаво, запроваджуються нові проекти, втілюються нові ідеї, адже в нас єдина мета - ефективна та якісна робота апарату суду щодо обслуговування судового процесу та надання адміністративних послуг відвідувачам суду.

Так, саме зручність та комфорт перебування кожного відвідувача в Гребінківському районному суді є пріоритетним напрямком нашої щоденної роботи, тому приміщення обладнане саме під потреби учасників судового процесу.

На першому поверсі будівлі суду розміщена канцелярія для зручного звернення громадян із заявами, облаштовано інформаційні стенди на яких розміщена вся необхідна інформація для громадян, учасників судового процесу, а також пересічних громадян, які можуть отримати інформацію куди звернутися за юридичною допомогою, знайти зразок заяви, який їх цікавить, вирахувати ставки судового збору та інше.

Крім того, успішно функціонує офіційний веб-сайт суду, інформація на якому постійно оновлюється. Звичайно, головна мета його створення та використання – це, передусім, доступність та зручність для учасників судового процесу в отриманні наших адміністративних послуг.

На головній сторінці сайту суду ви завжди можете ознайомитись з останніми правничими новинами, світлинами та яскравими подіями з життя суду, знайти всю необхідну для Вас інформацію, тому всіх запрошую зайти на наш веб-сайт, ознайомитись та, за потреби, одразу скористатися послугами суду у зручний спосіб (наша адреса - http://gr.pl.court.gov.ua).

Беззаперечно, кожен у суді виконує свою незамінну та важливу частинку роботи. Перше враження про роботу суду у відвідувача починає формуватися з якості роботи працівників канцелярії суду.

Хоча секретарями канцелярії в основному є чарівні та тендітні жінки, однак вони легко стримують часом навіть занадто велику знервованість та необґрунтований натиск учасників судового процесу. Переконана, що саме їхній високий професійний рівень, доброзичливість та розуміння ситуації допомагають врівноважити будь-яку проблему.

Адже, зазвичай, до суду звертаються громадяни, які потребують швидкого вирішення вкрай важливих для них життєвих питань та ще й, здебільшого, вперше в житті, а все невідоме завжди викликає почуття страху й невпевненості в собі.

Тому, працівникам апарату суду щоденно доводиться знижувати градус занепокоєння громадян, проявляючи терпіння, витримку і розуміння. Окрім спілкування з відвідувачами суду, секретарі канцелярії суду встигають протягом дня переробити цілий ряд завдань, що стосуються паперового та електронного діловодства суду, а ця робота завжди велика за обсягом та водночас термінова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cтарший судовий розпорядник Гребінківського районного суду розповів про свій робочий день

Потім вся паперова та електронна кореспонденція, що безпосередньо стосується розгляду справ, передається суддям та секретарям судових засідань, вони ж і продовжують спілкування зі сторонами у справах, повідомляють про початок судового засідання учасників судового процесу та здійснюють його фіксацію.

Ця робота теж потребує неабияких професійних навичок та умінь, адже потрібно контролювати в реальному часі всі технічні пристрої фіксації судового засідання чи слідкувати за процесом проведення розгляду справи в режимі відеоконференції та ще й розгляд справи може тривати декілька годин, а це все одночасно спричиняє значне емоційне навантаження, оскільки працівники завжди знаходяться під наглядом багатьох людей, які звертаються до суду з великою надією на захист своїх прав і свобод.

 
Заступник керівника апарату Гребінківського суду Биченко С. І.
 

Якщо все ж таки ситуація в залах судового засідання чи в коридорі біля них стає занадто емоційною чи напруженою, то наших секретарів судового засідання завжди може підтримати старший судовий розпорядник, який завжди пильно слідкує за підтримкою порядку в стінах суду, вміє чемно та професійно роз’яснити правила поведінки громадян у судовій установі, а також проінформувати про наслідки її недотримання. Хоча такого майже не трапляється, оскільки після ввічливого спілкування та роз’яснень працівників апарату суду у відвідувачів, зазвичай, емоції вщухають.

Шкода, але вже підійшов до завершення мій «Робочий день». Звичайно, не вдалося вмістити все насичене подіями життя колективу суду у вельми коротку розповідь довжиною в один робочий день, але хочу зазначити, що дуже приємно бути частиною цього професійного привітного колективу».

Схожі матеріали:
👁 840
Категорія: Актуально
Теги: керівник апарату, Гребінка, суду Биченко С. І.




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ