Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.08.2016

Земельний податок сплачуємо до 29 серпня


Плата за землю – одно із джерел наповнення місцевих бюджетів


Земельний податокПлата за землю – одно із джерел наповнення місцевих бюджетів.

Нарахування та сплата земельного податку проводиться відповідно до Податкового кодексу України. Платниками земельного податку є  власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі.

Згідно з пунктом 286.5 статті 286 Податкового кодексу України нарахування громадянам сум податку проводиться податковими органами, які видають платникам податкове повідомлення-рішення про внесення податку за встановленою формою.

Враховуючи перенесення робочих днів та днів нарахування, термін сплати податку в 2016 році встановлено – до 29 серпня.

Розмір земельного податку не залежить від результатів господарської діяльності власників землі та землекористувачів. Отже, фізичні особи, які мають у власності земельну ділянку, але не використовують її, є платниками податку  і повинні сплачувати земельний податок на загальних підставах.

Прохання до всіх громадян – не затримувати сплату, а провести її завчасно – до 29 серпня, адже за несвоєчасну сплату земельного податку діючим законодавством передбачено нарахування штрафних санкцій та пені.

Фізичними особами у сільській місцевості земельний податок може сплачуватися через каси сільських рад за квитанцією про приймання податкових платежів, у м.Гребінка – через установи банків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До уваги неприбуткових організацій

Громадянам, у яких виникають питання щодо сум нарахованого земельного податку, потрібно звернутись до Гребінківського відділення Лубенської ОДПІ за адресою: м. Гребінка, вул. Євгена Гребінки,11, ЗАЛ № 1, вікно № 3, або зателефонувати за телефоном 91-8-40.

Необхідно з розумінням поставитись до свого громадянського обов’язку та своєчасно і повному обсязі сплатити нараховані суми земельного податку.
 
Віта Панімаш – головний державний інспектор


Схожі матеріали:
👁 1282
Категорія: Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ
Теги: земельний податок, сплата, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ