Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.03.2019

ЗМІ про патронатне виховання


Головне завдання патронатної родини – забезпечити виховання й розвиток дитини у сприятливому сімейному середовищі


Якщо в родині сталася біда і дитина залишилася без батьків, вона зазвичай отримує статус сироти й потрапляє до державної установи — інтернату, будинку дитини, центру соціально-психологічної реабілітації, тощо. Проте, осиротілий малюк має право на виховання в родині. І якщо знайдуться добрі люди - усиновителі чи прийомні батьки, він врешті знову всміхатиметься і міцно триматиметься за руки нових тата й мами.

Але бувають випадки, коли дітей необхідно забрати з родини терміново, так як біологічні батьки не забезпечують належного догляду за дитиною.  І тут у нагоді стають патронатні сім’ї.

Вони  як «швидка допомога»: напоготові у будь-який момент взяти до себе дитину, створити комфортні умови для її розвитку. Малюку ж пояснюють, що ці люди –  не нові тато й мама, він тут тимчасово, у гостях, допоки все владнається у його родині.

ЗМІ про патронатне виховання
 

Головне завдання патронатної родини – забезпечити виховання й розвиток дитини у сприятливому сімейному середовищі.

Людей, які стають патронатною родиною, відбирають дуже ретельно. Адже якщо звичайні опікуни або усиновлювачі спілкуються з дитиною багато років та мають час змінити її на краще просто увагою, любов’ю і турботою, то патронатна родина –  це професіонали, які знають, як поводитися з малюком у кризовому стані. Аби дитина не почала сприймати цих людей як нових батьків, пояснюють, що вона в них тимчасово (зазвичай 3 місяці).

Взагалі патронатна родина – це робота. На неї мають погодитися всі члени сім’ї (чоловік, дружина і їхні діти). Одна людина з родини (батько або мати) може мати постійну роботу. Вони обов’язково повинні мати позитивний досвід виховання власних дітей.

Охочі стати патронатними вихователями проходять відбір. Соціальні працівники відвідують їхні помешкання, спілкуються з членами сім’ї. Потенційні патронатні батьки проходять спеціальне навчання.

За результатами навчання патронатні вихователі отримують довідку про проходження курсу підготовки та, у разі успішного проходження навчання, рекомендацію про можливість надання послуги патронату над дитиною.

З цього моменту з кандидатами у патронатні вихователі укладається договір про надання послуги з патронату над дитиною.

З другого півріччя 2018 року на території Полтавської обл..було запроваджено послугу патронату над дітьми в чотирьох родинах патронатних вихователів, які проживають в Диканському, Козельщинському, Решетилівському та Хорольському районах. Протягом даного періоду під патронатом перебували 12 дітей.

Якщо вас зацікавила вищезазначена форма влаштування дітей, ви маєте досвід виховання власних дітей і можливість та бажання допомагати дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах – звертайтесь за більш детальною інформацією до Гребінківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, м. Гребінка, провул. Олексія Припутня,1, контактний тел.. 050 5398618

Директор Гребінківського РЦСССДМ В.Даценко


Схожі матеріали:
👁 855
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: Патронатна родина, патронатний вихователь, патронатне виховання, інтернат




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ