Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.09.2014

Золоті хвилини


Довжина перегону Федунка - Яреськи, що розташований на електрифікованій дільниці швидкісного руху Гребінка - Полтава, становить 4,3 км


Золоті хвилини

Усунення так званих вузьких місць (одноколійних перегонів) на дільницях швидкісного руху є одним із пріоритетних напрямків розвитку залізниць. Цими днями на одноколійному перегоні Федунка - Яреськи дільниці Гребінка - Полтава почалися підготовчі роботи з укладання других колій.  

За сприятливих погодних умов та вчасного отримання комплектуючих, зокрема безпідкладочних скріплень типу КПП, колійники мають закінчити роботи орієнтовно до середини листопада. Відтак збільшиться пропускна спроможність пасажирських поїздів на одному з головних напрямків Південної магістралі. Слід зазначити, що це далеко не останній одноколійний перегін даного напрямку. Образно кажучи, одноколійний перегін схожий на вузьку кладку через річку, на якій удвох не розминутися, тож, аби хтось перейшов на другий берег, іншому доводиться чекати.

Проте укладання других колій, які мають скоротити хвилини в графіку руху поїзда, за непростих економічних умов є вельми дорогим задоволенням. Саме тому здолання одноколійних перегонів — процес поетапний. Наприклад, після перегону Федунка—Яреськи розпочнеться укладання другої колії від cтанції Миргород до блокпоста 237-й км, де невдовзі мають приступити до відсипання ґрунту під земляне полотно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Укрпошта” оголосила про початок передплати періодичних видань на 2015 рік

- Довжина перегону Федунка - Яреськи, що розташований на електрифікованій дільниці швидкісного руху Гребінка—Полтава, становить 4,3 км, — розповідає начальник відділу капремонту служби колії Південної залізниці Юрій Нарусевич.

- Відповідно до діючого графіка, добова пропускна спроможність — 21 пасажирський і чотири приміськи пари поїздів і кілька вантажних. Укладена друга колія перегону дозволить певною мірою оптимізувати графік руху і відповідно скоротити час у дорозі, який втрачався під час зупинки поїзда на роз’їзді, пропускаючи зустрічний состав.

Про достеменно точний вимір виграного часу нині говорити зарано, оскільки ці дані можна буде отримати після закінчення пробної експлуатації ділянки (звісно, мова йде про хвилини). Можливо пасажир, читаючи ці рядки, скептично посміхнеться, мовляв, що там хвилини, от коли б на годину швидше!

Ці бажання цілком зрозумілі, але подорожуючим, напевно, не спадає на думку, що для залізничників ці хвилини — золоті. Тільки уявіть, скільки сот тон ґрунту потрібно відсипати під земляне полотно, придбати кілометри рейок, стрілочних переводів, встановити чимало опор контактної мережі, змонтувати апаратуру СЦБ і зв’язку, адже нині триває докорінна розбудова інфраструктури. У загальному підсумку час буде заощаджено — і не хвилини, як це здається громадянам, далеким від тонкощів залізничної справи, а години. Оскільки виграють у часі пасажири не одного поїзда, а кількох десятків.

За словами Юрія Нарусевича, у колійників попереду ще чимало копіткої роботи, а саме: демонтаж стрілочних переводів та укладання нових під час реконструкції станції Яреськи, а також демонтаж стрілочних переводів з укладанням ділянок колії, переукладання першої станції колії, яка буде переведена в головну по станції Федунка, відсипання піщаної подушки на дільниці Федунка - Яреськи Однак сьогодні головне питання — своєчасне отримання нового скріплення з метою збирання рейко-шпальної решітки на базах КМС із подальшим її укладанням при будівництві других колій.

Начальник відділу капремонту служби колії Південної залізниці Юрій НАРУСЕВИЧ:

«Водночас з укладанням другої колії суттєвих змін зазнає станційна інфраструктура. Приміром, станція Федунка набуде статусу зупиночного пункту, оскільки функція роз’їзду незабаром відійде в минуле. Насамкінець слід зауважити, що вузькі місця на ділянках швидкісного поїзда усувають вже не один рік.

Так, ще у 2012 р. було укладено другу колію на перегоні Сагайдак - Братешки, а минулого року відійшов в історію ще один одноколійний перегін Федунка - Сагайдак».



Схожі матеріали:
👁 1563
Категорія: Актуально
Теги: Південна залізниця, залізниця, Гребінка, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ