Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.01.2019

Зустрічаємо Старий Новий рік


Старий Новий рік: традиції і прикмети свята


Зустрічаємо Старий Новий рікСтарий Новий рік – це традиційне свято для України, але для решти світу воно є загадкою. Адже відзначають це свято тільки у нас. Вся справа в різниці григоріанського і юліанського календарів, яка становить 14 днів. Ми вирішили розповісти вам трохи більше про це свято, щоб ви знали традиції та прикмети старого Нового року.

Цікаво, що у старий Новий рік, як і на Різдво, було прийнято готувати кутю. От тільки тепер в неї можна було додавати м'ясо та масло, адже поста 14 січня вже немає.

Не варто забувати, що старий Новий рік відзначається у Василів день, який є дуже важливим народним святом. А сам святий Василь вважався покровителем свиней, тому в цей день зазвичай готували порося. Це одна із найголовніших страв на свято. Не обов'язково порося має бути саме запеченим, головне, щоб це була свинина. А що саме це буде - на розсуд господині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старый Новый год: История и традиции праздника

Крім цього, на старий Новий рік так само прийнято посівати. Зазвичай цим займалися тільки хлопці, а дівчата в цей час ворожили. До речі, була цікава прикмета, яка свідчила, що першим гостем у домі повинен бути саме хлопець, тоді весь рік пройде вдало.

Старий Новий рік: прикмети свята

Вважається, що 13 та 14 січня не можна говорити слово "тринадцять" інакше цілий рік вас супроводжуватимуть невдачі.

Так само старий Новий рік можна рахувати копійки, інакше потім будете гірко плакати.

Якщо 14 січня народилася дитина, то вона точно стане багатою.

Так само, у старий Новий рік було прийнято годувати тварин спеціальним печивом, щоб уберегти їх від хвороб.

Також прикмети кажуть, що якщо 14 січня винести сміття, то й щастя з хати винесеш.


Схожі матеріали:
👁 773
Категорія: Прес-реліз
Теги: свято, Старий Новий рік




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ