Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.06.2010

Обережно! На дорозі скутери та мопеди.



Обережно! На дорозі скутери та мопеди.

Навесні на автошляхах, крім звичних автомобілів, масово з'являються мопеди, скутери, які є водночас швидким і найдоступнішим видом транспорту. На жаль, поїздки на цих транспортних засобах часто закінчуються на лікарняному ліжку або ще трагічніше, адже саме цей вид засобів пересування є найбільш небезпечним.

За кермо скутерів у більшості випадків сідають особи,
які не знають правил дорожнього руху, не мають навиків водіння. Часто керують ними громадяни в нетверезому стані та неповнолітні, чим створюють велику небезпеку для себе та інших людей.

  За останні тижні дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв скутерів та мопедів почастішали.

  Приміром, у с. Пришиб Кременчуцького району 20-річний водій скутера "Вайпер" зіткнувся з хлопчиком 2002 р.н., який їхав на велосипеді у попутному напрямку. У результаті зіткнення маленький велосипедист отримав черепно-мозкову травму, струс головного мозку, тупу травму живота і доставлений в Кременчуцьку уРЛ. 

 У с. Білецьківка Кременчуцького району зіткнулися мопеди "Вайпер" і "Ямаха". Внаслідок автопригоди 16-річний водій мопеда "Ямаха" отримав перелом лівоїгомілки. Винуватця ДТП - водія мопеда "Вайпер" - розшукали працівники ДАІ, адже з місця пригоди 19-річний юнак зник.

 3 травня у Кременчуці травмувався 31 -річний водій мопеда "Вайпер". Чоловік, не впоравшись а керуванням, в'їхав в огорожу будівельного майданчика. У результаті ДТП він отримав відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку і доставлений в реанімаційне відділення 3-ї лікарні м. Кременчука.

 6 травня у смт. Котельва 29-річний водій мопеда "Сімсон" не надав перевагу в русі і зіткнувся з автомобілем "ЗІЛ-138". що їхав по головній дорозі. У результаті зіткнення водій мопеда отримав закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку і доставлений в Котелевську центральну районну лікарню.

 13  травня у м. Комсомольську водій мопеда "Вайпер" не вибрав безпечну швидкість руху і перекинувся, внаслідок чого 50-річний чоловік отримав закриту черепно-мозкову травму, садна обличчя.

14  травня потрапив у ДТП на автодорозі Полтава -Машівка і 36-річний водій мопеда "Хонда-Діо" Внаслідок зіткнення з автомобілем "Пежо-406" водій Мопеда дістав перелом ноги.

На жаль, це - лише невелика частина всіх випадків. Як показує життя, водії цих транспортних засобів часто порушують правила дорожнього руху, наражаючи на небезпеку себе та оточуючих людей.

Тому в Україні нарешті вирішили посилити вимоги до водіїв цих транспортних засобів. Згідно з постановою Кабінету Міністрів  України від 23 грудня 2009 року з 1 січня 2010 року запроваджена державна реєстрація двоколісних транспортних засобів з двигуном об'ємом до 50 куб. см. Ця постанова ухвалює зміни до порядку видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Так, кожному водієві мопеда чи скутера необхідно мати водійське посвідчення й номерний знак. Керувати цими двоколісними засобами пересування дозволяється особам, яким виповнилося 16 років.

До 1 липня 2010 року співробітники ДАІ не складатимуть адміністративні протоколи про відсутність державної реєстрації.  Після цього дня скутери та мопеди обов'язково повинні бути зареєстровані, а водії - мати посвідчення на право керувати транспортом та бути в мотошоломі під час руху.

Фахівці стверджують, що реєстрація скутерів та мопедів врегулює дорожній рух, посилить відповідальність водіїв мототранспорту, і дорожньо-транспортних пригод за їхньою участю стане менше.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації попереджає! Будьте обережні на автошляхах. Не допускайте керування скутерами та мопедами неповнолітніми.

Відділ з пишань надзвичайних
 ситуацій райдержадміністрацїі.





Схожі матеріали:
👁 3864
Категорія: Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ