Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

31.08.2010

Які перспективи розвитку Гребінчиного краю?



Які перспективи розвитку Гребінчиного краю?

З головою Гребінківської районної ради Валерієм Миколайовичем Зінченком ми спілкуємося напередодні Дня Незалежності України. Тож сьогодні ВАЛЕРІЙ ЗІНЧЕНКО розмірковує про своє бачення перспектив розвитку Гребінківського району у наступні роки.

- Якщо дивитися на перспективу, то найважливіше питання: як наша територіальна громада буде конкурувати з іншими громадами, чи буде конкурентоспроможною. Це питання включає в себе, по-перше, забезпечення жителів району робочими місцями і залучення інвестицій, по-друге, забезпечення бюджетних надходжень, по-третє, завершення ще не до кінця виконанихдовгострокових програм.

Я вірю, що кризові явища пройдуть, і всі інвестиційні проекти, такі як будівництво підприємства з виготовлення корму для домашніх тварин "Марс", почнуть діяти. А це інвестиції і робочі місця. Особливо в районі звертають увагу на дотримання екологічного законодавства при залученні інвестицій, бо від цього залежить здоров'я наших людей.

У наступні роки продовжуватиметься виконання Програми газифікації району. За останні три роки газифіковані 7 населених пунктів району, залишилися без газу 6 сіл у трьох сільських радах. Газифікувати їх -основне наше завдання. Вже наступного року починаємо газифікацію Сербикіеки, Грушківки, Саївки.

Останнім часом на передній план виходить проблема питної води. Тож у наступні роки маємо акумулювати всі зуСилля району на виконання Програми "Питна вода". Будівництво водогонів, нових свердловин -пріоритетне завдання для районної влади. Планується будівництво водогонів у Гребінці, Ульяновці, Мар'янівці. Пробили три свердловини: у Тополевому, Олександрівці, Кулажинцях. Роботи продовжаться, адже чиста питна вода, що відповідає усім санітарним нормам, - наше багатство, запорука здоров'я наших людей.

Одна з важливих сьогодні - проблема ремонту доріг місцевого значення. Не секрет, що наші місцеві автодори "сидять на голодному пайку". І все знову впирається у нестачу коштів на ремонт, і якщо головні дороги ремонтують та реконструюють у зв'язку з Євро-2012, то для нас коштів не вистачає. Та все ж, думаю, що цю проблему потрібно вирішувати на державному рівні, як і проблему формування місцевих бюджетів. Для підтримки життєдіяльності місцевих територіальних громад формування бюджетів має йти знизу доверху. Будуть у місцевих громад кошти, будуть і дороги, і газ, і вода.

Особливим для нашого району буде 2012 рік, адже це рік, коли відзначатимемо 200-річчя з дня народження відомого письменника, байкаря, нашого земляка, людини, що дала назву нашому місту і всьому району, Євгена Павловича Гребінки. Щоб гідно зустріти цю дату, нам потрібно акумулювати усі наявні в районі ресурси. Адже роботи багато. Має бути уже в 2011 році розроблений чіткий план проведення святкування, визначені виконавці. Планується закінчити реконструкцію районного будинку культури, розширити експозицію, присвячену Є. П. Гребінці, у краєзнавчому районному музеї, впорядкувати могилу поета-земляка у Мар'янівці, на місці будинку письменника розбити парк та побудувати каплицю, відремонтувати Мар'янівський сільський будинок культури і оновити в ньому музейну експозицію, відремонтувати дороги. Звичайно, для цього потрібні кошти, і не малі.

2 вересня сесія Полтавської обласної ради має виділити перші кошти з 300 тис. грн., передбачених на 2 етап реконструкції районного будинку культури. Також у вересні повинні в район надійти кошти з фонду сприяння місцевому самоврядуванню при Кабінеті Міністрів на будівництво каплички. А обласний екологічний фонд для розбиття паркової зони виділяє 295 тис. грн. 200-річчя з дня народження Євгена Гребінки -це унікальний шанс для розбудови нашого краю, а також можливість заявити про себе і у сфері культури та туризму.

Ми ведемо розмову за два місяці до місцевих виборів. Для мене, як голови районної ради, важливо, щоб виборча кампанія пройшла чесно, на основі законодавства, без тиску і використання адмінресурсу. Впевнений, що люди самі визначаться з кандидатами на посади місцевого самоврядування на рівні області, району, міста і кожного села.

Зі свого боку я намагався робити все можливе на своїй посаді, щоб районна рада була авторитетною і стояла у витоків вирішення найважливіших проблем життя народу. Я, як представник Соціалістичної партії у місцевій владі, сподіваюсь на підтримку людей, вдячний всім, хто зі мною працював, всім депутатам районної ради за підтримку і розуміння, адже ми добилися головного - не допустили у районній раді політичних протистоянь, а займалися вирішенням життєво важливих для людей питань.

Я сам ціную людей не за партійний квиток, а за професіоналізм і самовіддачу на робочому місці. Сподіваюсь, що й наші люди будуть звертати більше уваги не на назву партії, а на людей, що є у списку, на те, що ці люди можуть зробити для нашої області, району, міста, села.

Користуючись нагодою, щиро вітаю всіх гребінківців з святом - Днем Незалежності України.
Добра, благополуччя вам і вашим родинам, віри в краще майбутнє, процвітання нашому Гребінчиному краю.

Розмову вела Наталія ЛАКУША


Схожі матеріали:
👁 1171
Категорія: Новини Гребінки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ