Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.09.2010

Новий елеватор у Мар'янівці



Новий елеватор у Мар'янівці

На новому елеваторі в Мар'янівці вже випробовують основне виробниче обладнання, залишилося зробити лише кілька завершальних штрихів по благоустрою території.

Тим більше, що тут саме благоустрою як території самого елеватора, так і довколишньої приділяється велика увага. На цьому етапі будівництва, коли основні роботи по монтажу ємностей для зберігання зерна, норійної вежі, автомобілерозвантажувача та іншого вже практично завершені, на майданчику з'явилися працівники, котрі безпосередньо займаються спорудженням доріг, тротуарів.

Варто відмітити, що насолоджуватися красою і затишком рукотворного дива невеличкої паркової зони з лавочками, ліхтарями, смарагдовими газонами та фонтаном зможуть не лише безпосередньо працівники цього елеватора, а й просто мешканці Мар'янівки чи гості села. Саме такий затишний куточок природи створено і перед прохідною. Працівники МП "Сплав", яке очолює Юрій Олександрович Голик, котрі чаклують над створенням цього дива сучасного мистецтва, щиро вірять у те, що цей куточок села мар'янівці полюблять і будуть берегти.

Роботи по благоустрою території елеватора тривають паралельно на всіх ділянках, лиш звільняється місце від важкої техніки чи обладнання, туди поспішають зодчі із "Сплаву" та працівники інших підрядних організацій. Цього тижня їм треба виконати особливо великий обсяг робіт, адже самих лише тротуарів треба викласти спеціальною тротуарною плиткою на загальній площі близько 500 квадратних  метрів. Але у керівника МП  "Сплав"  Юрія Олександровича Голика зовсім не виникає сумнівів у тому, що його працівники справляться із цим, здавалося, б надзавданням.







Так, перед нами стоїть непросте завдання, та й часу на його виконання відводиться зовсім не багато - говорить Ю.О.Голик,- але ми вже переконалися, що можемо його виконувати, адже виконували подібні замовлення "НІБУЛОНу" уже не раз. Навіть при умові того, шо замовник вимагає від нас, щоб кожен наступний проект благоустрою відрізнявся від  попереднього. Тож фонтани, які ми споруджуємо тут, не будуть схожі на ті. що ми вже будували на інших елеваторах "НІБУЛОНу".

Щоб справитися вчасно, ми працюємо паралельно на всіх ділянках, на всіх трьох фонтанах, необхідне обладнання ми завезли заздалегідь. Щоправда фонтанні насадки та спеціальні насоси довелось замовляти аж у Італії, бо у нас таке обладнання зараз не виробляється. Що стосується оздоблення, то тут ми використовуємо цікаві матеріали - мозаїчну плитку усіх відтінків синього. Кожен Фонтан буде в діаметрі 7 метрів, висота центрального водяного стовпа сягатиме трьох - чотирьох метрів.







На початку цього тижня займатимемося посівом газонів та посадкою кущів та дерав. Плануємо насадити багато кущів троянд, кілька десятків беріз, горобин, ялинок.

Поряд з цим будівельники продовжують роботи по зовнішньому і внутрішньому облицюванню приміщень. В силу різних обставин, ці роботи тривають з деякими затримками. Підрядні будівельні організації, котрі взялися зводити будівлі, обіцяють, що зможуть наверстати втрачене, і при цьому.якість робіт гарантують, і на щотижневій робочій нараді, котра проводиться безпосередньо на будівельному майданчику в Мар'янівці, заступник генерального директора з капітального будівництва Сергій Васильович Бесєдін наголосив, що будівельникам нічого більше і не залишається, як мобілізуватися і виконати роботи згідно договору, але керівництво ТОВ СП "НІБУЛОН" з огляду на цю ситуацію надалі буде вирішувати, чи продовжувати співпрацю з такими підрядчиками, чи ні.

Для того, щоб закінчити внутрішнє і зовнішнє оздоблення, залишається не так багато часу, адже на цьому тижні вже будуть завезені замовлені заздалегідь меблі та спеціальне обладнання для лабораторії.







Спеціалісти готуються випробовувати основне виробниче обладнання, яке буквально на днях завершили монтувати. Вже зараз останні бригади монтажників покидають територію будівельного майданчика. Навколо зернових ємкостей залишається виконати лише деякі загальнобудівельні роботи.

Навколо під'їзної залізничної колії також ще тривають завершальні роботи. Не покладаючи рук, трудяться і газовики. Підприємство ВАТ "Полтавагаз" завершує прокладання газової мережі до комплексу по прийманню, зберіганню та відвантаженню зернових та олійних культур, а також монтує усе необхідне обладнання безпосередньо на підприємстві. Електрики теж намагаються не відставати від плану, адже вони' повинні забезпечити елеватор електроенергією, спочатку для того, щоб перевірити роботу усього обладнання, і надалі для того, щоб підприємство функціонувало безперебійно і злагоджено.

Свій, досить значний, об'єм робіт вже завершують виконувати і працівники ПП ПКФ "Солві" з Миколаєва (керівник Сергій Анатолійович Соловей). Згідної договору трудівники виготовили і змонтували спеціальне обладнання - мережі аспірації, котрі були встановлені на конвеєрах. Система дозволяє очищувати зерно від пилу та інших, великих чи малих, сторонніх предметів, як то каміння, наприклад. Повітря від транспортерів буде передаватися на, так званий, "циклон", очищуватися, а далі повертатися у відкритий простір уже чистим. Грудки та каміння надходити-муть у спеціальний бункер відходів.







-- Також на цьому елеваторі ми спорудили вентилятори активної вентиляції там. де буде зберігатися зерно, - розповідає Сергій Анатолійович Соловей, керівник ПП ПКФ "Солві". Згідно договору ми повинні завершити роботи 30  вересня, але ми плануємо це зробити дещо раніше, адже все майже готово, залишається тільки випробувати систему нш ділі. Але впевнені, шо збоїв не буде, бо маємо чималий досвід роботи в даній сфері.

Цього тижня також буде випробувано та продезінфіковано систему водозабезпечення. Водонапірна вежа та, так звана, санітарна зона навколо неї обнесені парканом, ці роботи виконали працівники ТОВ "Кристал 2007". Уся система змонтована і чекає запуску в дію. Також працівники цього підприємства зайняті на інших ділянках будівництва, зокрема, вони зводять механічну майстерню з гаражами. Як стверджує керівник приватного підприємства Анатолій Хоменко, всі роботи повинні закінчити у встановлений термін.

Працівники ТОВ "Акватерм" з Полтави одними з перших з'явилися на будівельному майданчику у Мар'янівці. Їм було доручено спорудити на підприємстві так звані зовнішні мережі, зливну та фекальну каналізацію. Об'єм робіт чималий, виконувати роботи згідно плану вдавалося буквально по годинах.







Все більше колективів, котрі завершили свої роботи покидають Мар'янівку і їдуть хтось до рідного міста, а хтось вже прямо на будівництво новогр чергового річкового термінала в Кременчуці. Адже велике і потужне підприємство ТОВ СП "НІБУЛОН" навіть за таких непростих умов, не просто тримається на плаву, а навпаки, плідно працює, розвивається.



Схожі матеріали:
👁 1519
Категорія: Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ