Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.10.2010

Урочисте відкриття нового елеватора філії «Мар’янівська», Гребінківського району



Урочисте відкриття нового елеватора філії «Мар’янівська», Гребінківського району

8 жовтня 2010 року роботу розпочав шостий елеваторний комплекс ТОВ СП «НІБУЛОН» в Полтавській обл. – філія «Мар’янівська» (Гребінківський район), збудований в рамках патріотичної інвестиційної програми по відродженню річок Дніпра та Південного Бугу як транспортних судноплавних артерій України вартістю 470 млн. доларів США...

В урочистостях з нагоди відкриття комплексу в Мар'янівці взяли участь чимало поважних гостей, зокрема перший заступник міністра аграрної політики С.І. Мельник, голова Полтавської облдержадміністрації О.В.Удовіченко, голова Гребінківської районної ради В.М.Зінченко, голова Гребінківської райдержадміністрації А.В.Вихор, генеральний директор ТОВ СП "НІБУЛОР", Герой України О.О.Вадатурський, та Інші.

Суперсучасний комплекс з приймання, зберігання та відвантаження зернових та олійних культур має стати новою прикрасою Полтавщини. Збудовано цей чудо-об’єкт всього за 2 місяці!

Протягом такого короткого терміну на 6,5 га створено високотехнологічний комплекс, розрахований на одночасне зберігання 76,8 тис. тонн зернових та олійних культур. За добу цей елеватор може приймати 4 тис. тонн с/г продукції, паралельно відвантажувати – також 4 тис. тонн. Це чергова перемога команди ТОВ СП «НІБУЛОН»!

В реалізації в цілому інвестиційного проекту компанії «НІБУЛОН» задіяні більше 15 тис. працівників. По завершенню реалізації проекту робочі місця отримають 2000 чоловік.

Ефект від здешевлення логістики збільшить прибутковість аграрних підприємств на 4 млрд. грн., наблизить сільгосптоваровиробників України, віддалених від портів, до світових ринків збуту та збільшить конкурентоспроможність української сільгосппродукції не лише на світовому, але й на внутрішньому ринках.

Цінність інвестпроекту компанії «НІБУЛОН» полягає у тому, що він є прикладом комплексної програми системного розвитку бізнесу, має велике міжгалузеве значення, бо торкається багатьох галузей економіки: металургії, суднобудування, транспорту та охоплює 10 областей України.

Наразі флот компанії налічує 24 несамохідних суден та 3 буксири. Активно триває і будівництво нових буксирів на ВАТ «Вадан Ярдс Океан».




Поважні гості перерізають символічну червону стрічку, яка відкриває нову дорогу в центрі села.



Лише з початку навігаційного сезону 2010 року перевезено більше 600 тис. тонн зернових вантажів, у той час, як за 2009 р. перевезення вантажів склали усього менше 800 тис. тонн. Після завершення реалізації інвестиційної програми щороку об’єм вантажоперевезення буде складати до 3 млн. тонн, у том числі річкою Південний Буг – 1 млн. тонн. Лише подумайте, який колосальний прибуток це принесе українській економіці!

Що стосується будівництва елеваторів, то воно включає зведення сімнадцяти елеваторів, десять з яких – річкові термінали. Відтак до 1 липня 2011 року плановий загальний обсяг елеваторних ємностей становитиме 2 млн. тонн, в тому числі 1,1 млн. тонн у рамках інвестиційного проекту, що означатиме зменшення кількості вантажівок на дорогах України на 1200 одиниць за добу.

В рамках інвестиційного проекту вже введено в експлуатацію три елеваторних комплекси та один річковий термінал у Полтавській області, по одному річковому терміналу в Черкаській та Запорізькій областях. Сьогодні ці елеватори активно працюють, користуючись великим попитом у сільгосптоваровиробників.

Компанія «НІБУЛОН» в непростих умовах кризи в рамках патріотичного інвестиційного проекту збудувала і ввела в експлуатацію 500 тис. тонн елеваторних ємностей!

Для Полтавщині інвестиційна програма ТОВ СП «НІБУЛОН» має неабияке значення. Лише тут компанією освоєно 800 млн. грн. Втілення в життя проекту сприяє демонополізації ринку зернових і оптимізації логістики перевезень зерна на Полтавщині. Село Мар’янівка межує з Київською областю, а отже нові можливості та переваги від співробітництва з компанією «НІБУЛОН» отримують і аграрії Київщини.





Компанія вдячна розумінню і сприянню місцевої та центральної влади. Сьогодні всі усвідомлюють – це наша спільна, загальнонаціональна справа, що буде мати користь для кожного українця. «НІБУЛОН» демонструє на ділі, що влада і бізнес можуть співпрацювати. Відвідуючи наше підприємство поважні гості відзначають, що «"НІБУЛОН” є першою національною компанією, куди повинні приїжджати іноземці, щоб брати приклад. Сьогодні «НІБУЛОН» – це національна компанія, яка буде розвиватись. І прикладом тому є та логістична система, яку вони сьогодні розбудовують».

Свідченням гарного іміджу компанії «НІБУЛОН» у світі є довіра серйозних міжнародних фінансових інститутів. Незважаючи на світову фінансову кризу, проект сьогодні користується підтримкою Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Експортно-Кредитного фонду EKF (Данія), Агентства експортного кредитування «Atradius» (Нідерланди), кращих європейських банків, Державного експортно-імпортного банку України та інших банків. Такий підхід демонструє системне фінансування бізнесу.





На міжнародному ринку авторитет компанії «НІБУЛОН» не викликає будь-яких сумнівів. Міжнародні експерти країн-отримувачів зерна позиціонують «НІБУЛОН» як українську національну компанію, яка представляє Україну, і якраз з цим пов’язане те, що «НІБУЛОН» відкрив світові ринки збуту української продукції. Практично завдяки компанії «НІБУЛОН» був відкритий ринок постачання кукурудзи в Єгипет та інші країни, ціна для сільгосптоваровиробників України виросла майже в чотири рази, а кукурудза стала однією з найбільших рентабельних культур в Україні.

22 вересня 2010 року Президент України Віктор Федорови Янукович на Пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН висловив тезу, «що в найближчій перспективі завдяки потужному потенціалові свого сільського господарства наша країна може стати важливим елементом глобальних зусиль у подоланні голоду в низці регіонів світу». Глава Держави підтвердив волю нового політичного керівництва України у досягненні Цілей розвитку Тисячоліття й готовність до найширшого міжнародного співробітництва під егідою ООН. Але мало хто знає, що єдиним учасником програми ООН з поставки продовольчої пшениці в країни, де панує голод, є компанія «НІБУЛОН». На сьогодні ТОВ СП «НІБУЛОН» в рамках цієї програми поставлено майже 800 тис. тонн високоякісної продовольчої пшениці.
І все це можливо лише завдяки таким елеваторам, як «Мар’янівський»!





Прихід «НІБУЛОНа» у новий регіон – це завжди приємний стрес для місцевої громади. Варто лише зазначити, що на зведенні комплексу працювали трудівники із 45 різних підрядних організацій, а це більше 1000 кваліфікованих працівників з більшості областей України!

Вартість об’єкта становить понад 100 млн. грн. Так, на суперсучасному «Мар’янівському» елеваторі прокладено 30 891 кв. м бетонних, асфальтних доріг та щебеню; встановлено 2691 км водопровідних та каналізаційних мереж; використано 2640 т металоконструкцій.





Для будівництва елеватора в с. Мар’янівка, як і на інших об’єктах ТОВ СП «НІБУЛОН», використовувались лише сучасні матеріали і технології: зерноперевантажувальне обладнання поставила компанія «CIMBRIA UNIGRAIN A/S» (Данія); зерноочисне обладнання – «SCHMIDT-SEEGER AG» (Німеччина); сушарки – компанія «Mathews» (США); фільтрувальне обладнання – «SIMATEK A/S» (Бельгія); пробовідбірники – «RAKORAF» (Німеччина); бункерні ваги потужністю 300 тонн на годину – «PRECIA-MOLEN» (Бельгія); автомобільні ваги – компанія «Булат» (Україна); залізничні ваги – «Пульсар 92» (Україна); силоси – «SYMAGа» (Іспанія), «Лорд» (Україна); автомобілерозвантажувач – «Элекстромельмаш» (Росія). Менеджмент компанії прагне використовувати кращу найсучаснішу техніку для втілення амбітного інвестиційного проекту. Технологічне обладнання було поставлене при фінансовій підтримці Експортно-кредитного фонду Данії.





ТОВ СП «НІБУЛОН» підтримує вимоги Міністерства аграрної політики України та Державної інспекції з контролю якості сільськогосподарської продукції та моніторингу її ринку по підвищенню відповідальності зернових складів і компаній за правильність визначення якості зерна, формування партій і дотримання законодавства на зерновому ринку. Щоб бездоганно забезпечити згідно з контрактними зобов’язаннями якість продукції, що відвантажується, компанія обладнала лабораторію нового елеватора всім необхідним найновітнішим обладнанням, яке є у світі. Серед них: аналізатори зерна Infratec-1241 (компанія «FOSS Analytical AB», Швеція), пробовідбірники Rakoraf (компанія «PFEUFFER GmbH», Німеччина), теплова сушильна шафа (компанія «Binder», Німеччина), інфрачервоний аналізатор INSTALAB-600, вологомір зерна («КЕТТ», Японія), дільники проб жолобового типу («Rationel», Данія). Сьогодні «НІБУЛОН» є чи не єдиною компанією, на якій не виявлено порушень по забезпеченню якісного зберігання зерна, не встановлено фактів неправильного визначення якості зерна при прийманні від господарств та відвантаженні на експорт тощо.





«НІБУЛОН» відкриє для Мар’янівки «вікно в Європу»! Донедавна шляхом, що веде від села до залізничної станції Мар’янівка все більше ходили переважно пішки, вже навіть і залізничники планували закрити переїзд. Але тепер, коли на економічній карті Гребінківського району з’явився такий важливий стратегічний об’єкт, як комплекс з приймання, зберігання та відвантаження зернових та олійних культур ТОВ СП «НІБУЛОН», справи змінюються на краще. Залізниця, 966 м завдовжки, приєднала філію «Мар’янівська» до Південно-Західної залізниці, що знаходиться у 3-му транспортному коридорі, який з’єднує Європу з Азією.
«НІБУЛОН» удосконалюється. На цьому об’єкті, на відміну від інших, створено просторіший адміністративно-лабораторний корпус. Установлені нові залізничні ваги, які ще не доводилось монтувати на раніше збудованих підприємствах.

Елеватори компанії «НІБУЛОН» є справжньою прикрасою тих регіонів, де вони будуються. Населені пункти оживають та отримують інший, сучасніший вигляд. Коли елеватор ще майже добудований, з’являється яскраве освітлення, асфальт, люди з найближчих населених пунктів приходять подивитись на фантастичну споруду, що особливо ефектно виглядає у вечірній час. А після відкриття підприємство відвідують з екскурсіям українські та іноземні гості.





За доброю традицією «НІБУЛОН» створює не лише високотехнологічні елеваторні комплекси, а й допомагає населенню у наведенні ладу на території міста чи села, де будується об’єкт. Без приємних, а головне корисних для людей сюрпризів, не залишаться і в Гребінківському районі. Місцева громада вже відчула значні переваги і плюси співпраці з такою солідною аграрною компанією, якою є компанія «НІБУЛОН». За земельну ділянку під елеваторний комплекс ТОВ СП «НІБУЛОН» були одразу ж сплачені кошти до місцевого бюджету в сумі більше 2,4 млн. грн. За ці кошти вже зроблено багато хороших справ для місцевих жителів. Так, прокладено 1800 м нового і замінено майже 2 км старого водопроводу, відремонтована насосна станція, завдяки чому 200 жителів села нарешті отримують доступ до питної води. Таким чином, завдяки компанії «НІБУЛОН» стовідсотково налагодиться централізоване забезпечення селян Мар’янівки водою. Вже проведено всі підготовчі роботи і за 2 тижні буде проведено газопостачання і гарячу воду до місцевого ФАПу. А на 200-річчя Гребінок село Мар’янівка отримає свій власний парк. Також буде відремонтований сільський будинок культури та відкритий дитячий садок.





Сьогодні «НІБУЛОН» зробив для села ще один подарунок, що не входило в прямі обов’язки компанії, – 1,5 км повністю відремонтованої освітленої дороги. Ще один подарунок – комп’ютерний клас для сільської школи. Місцева громада дуже задоволена, що саме у їхньому селі буде працювати такий комплекс. Насамперед це дозволить значною мірою покращити ситуацію із працевлаштуванням, бо ж на новому елеваторі будуть працювати 60 трудівників.

«НІБУЛОН» не збирається залишати Полтавщину протягом ще довгого часу, бо планує і надалі будувати тут свої підприємства. Так, 28 вересня розпочато будівництво нового перевантажувального термінала на водний транспорт у м. Кременчук.

У жовтні 2010 року планується розпочати будівництво 3-х річкових терміналів на річці Південний Буг у Миколаївській області.


Схожі матеріали:
👁 1722
Категорія: Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ