Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.11.2010

Про підсумки розгляду звернень громадян, що надійшли до Гребінківської райдержадміністрації у ІІІ кварталі 2010 року



Про підсумки розгляду звернень громадян, що надійшли до Гребінківської райдержадміністрації у ІІІ кварталі 2010 року

Робота із зверненнями громадян у ІІІ кварталі 2010 року в  районі проводилася відповідно до  вимог Закону України " Про звернення громадян", Указу Президента України  від 07.02.2008 № 109/2008 „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування" .

    Відповідно до вимог вищезазначеного Указу Президента України при райдержадміністрації  працювала постійно діюча комісія з розгляду звернень громадян. За звітний період було проведено 4 засідання постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян при райдержадміністрації. 

    Про стан виконання вимог вищезазначеного Указу , згідно із затвердженим графіком на щотижневих нарадах у голови райдержадміністрації особисто прозвітували: 3 керівника  відділу райдержадміністрації ( управління економіки, відділу у справах сім'ї та молоді, служби у справах дітей), начальник Відділу Держкомзему у Гребінківському районі,   сільські голови 4 сільських рад (  Слободо – Петрівської, Олександрівської, Мар"янівської, Сербинівської). За результатами звітування дано відповідні доручення головою райдержадміністрації до виконання.

Відповідно до затвердженого графіка проведені перевірки стану роботи та організацію контролю за розглядом звернень громадян у структурних підрозділах райдержадміністрації ( в управлінні економіки,  відділу у справах сім'ї та молоді, служби у справах дітей ), у 4 виконкомах сільських рад ( Слободо – Петрівської, Олександрівської, Мар"янівської, Сербинівської).

 26 липня 2010 року на щотижневій нараді у голови райдержадміністрації  заслухано стан роботи із зверненнями громадян, що надійшли до райдержадміністрації у ІІкварталі 2010 року.

 30 липня 2010 року на засіданні колегії райдержадміністрації розглянуто стан роботи із зверненнями громадян за перше півріччя 2010 року. За результатами розгляду видано розпорядження голови райдержадміністрації від 02.08.2010 року № 127 " Про підсумки  роботи із зверненнями громадян, що надійшли до райдержадміністрації за перше півріччя 2010 року".

28 липня 2010 року відбулося засідання круглого столу з питання покращення роботи із звернення громадян.
За звітний період узагальнено досвід роботи із зверненнями громадян, які надійшли до відділу освіти райдержадміністрації.

Відповідно до затверджених графіків, проводились особисті прийоми громадян, виїзні прийоми громадян керівництвом райдержадміністрації в населених пунктах району.
Відповідно до затверджених графіків функціонували постійно діючі прямі телефонні лінії, гарячі телефонні лінії та телефон довіри.

Інформація про роботу із зверненнями громадян висвітлювалась у ЗМІ  (районній газеті " Гребінчин край ", в передачах районної телестудії "Гребінка").

На веб – сайті райдержадміністрації систематично оприлюднювались матеріали з роботи із зверненнями громадян за звітний період, графіки  особистого, виїзних прийомів громадян керівництвом району, гарячих телефонних ліній , постійно діючих прямих телефонних ліній та телефону довіри..            

У ІІІ- му кварталі  поточного року до райдержадміністрації надійшло  79 пропозицій , заяв і скарг громадян, що на 52 менше , в порівнянні з звітним періодом 2009 року ( 131 ) , в тому числі  письмових звернень 33, що на 12 звернень більше відповідно до звітного періоду 2009 року ( 21), на особистих, виїзних особистих прийомах отримано 46 звернень , що на 64 звернень менше, ніж у 2009 році (110 ).

 До вищестоящих органів державної влади, які були направлені до розгляду районній державній адміністрації  надійшло 8 звернень , що на 5 звернень менше у порівнянні з звітним періодом 2009 року ( 13 ):

       -  Міністерству транспорту та зв'язку - 1 ;
       -  до редакції газети " Сільські вісті" – 2 ;
        - облдержадміністрації – 5 ;

Колективних звернень  надійшло 4, в  ( 2009 – 1). Повторних  звернень надійшло - 4, в (2009 – відсутні).  Неодноразове звернення – 1.


Керівництвом райдержадміністрації проведено 15 виїзних особистих прийомів громадян в населених пунктах району під час яких прийнято 40 громадян що на 15 громадян менше у порівнянні з звітним періодом минулого року (  55 ).

По гарячих телефоннихлініях  надійшло 2 звернення, (в 2009 – 15). На постійно діючі прямі телефонні лінії дзвінки не надходили, (в 2009 – 15 ). На телефон довіри  звернення не надходили ( в 2009 – не надходили).           

Всього до райдержадміністрації звернулося 147 громадян, що на 21 громадянина менше відповідного періоду минулого року ( 168 ). Відмічено, що найбільше звернень надійшло від жителів села.

 Серед тих, хто у своїх зверненнях зазначив свій соціальний стан – 6,3% відсотка  учасники війни та бойових дій; 3,7% відсотка – інваліди ВВВ; 27,8% відсотка –діти війни; 5,0% відсотків – члени багатодітних сімей. У своїх зверненнях жителі нашого району порушили 79 питань, що на 82 менше  в порівнянні з відповідним періодом минулого року (161).

 В зверненнях найбільший відсоток – 40,5 % складають питання  соціального захисту ( надання матеріальної допомоги, призначення та перерахунок пенсій, виплата коштів дітям війни згідно чинного законодавства), 22,7 % -  складають  питання аграрної політики (приватизації земельної ділянки та отримання Державного акту на землю), 12,6 % - складають питання комунального господарства, 10,1 % - складають питання транспорту  і зв'язку.

10 звернень громадян поставлено  на додатковий контроль до остаточного вирішення.

Проблемні питання, що не вирішуються позитивно , це звернення громадян - надання матеріальної допомоги на лікування фізичним особам, приватизація присадибної ділянки, проведення ремонту водовідведення, під'їздів житлових будинків, відновлення лінії радіофікації та телефонного зв'язку ( в даний час звернення громадян  перебувають на  додатковому контролі в райдержадміністрації до остаточного вирішення).

Позитивно вирішені питання  по 31,6%  відсотках , по решті надані роз'яснення та рекомендації. Звернення за звітний період розглянуті у термін відповідно до чинного законодавства



Схожі матеріали:
👁 1319
Категорія: Новини Гребінки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ