Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.12.2010

Підсумки роботи райдержадміністрації у 2010 році



Підсумки роботи райдержадміністрації у 2010 році

Фінансово-економічного стан району.

Надходження податків і зборів до бюджетів всіх рівнів склали майже 30 мільйонів гривень і перевищують минулорічний рівень на 4,2 мільйонів гривень.

Завершено будівництво підвідних газопроводів Короваї - Кулажинці та Короваї - Лутайка загальною протяжністю 3,8 км, загальною кошторисною вартістю 815 тисяч гривень. За кошти населення побудовані розподільчі газопроводи в селах Короваї, Лутайка, Кулажинці, підключено до вуличних газопроводів 280 садиб.

З районного бюджету були виділені кошти в сумі 124 тис, грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво підвідного та вуличних газопроводів Мар'янівка - Сербинівка.

Підвідний газопровід довжиною 8,3 км, кошторисною вартістю 2,1 млн. грн. планується побудувати за кошти держбюджету, проектна документація пройшла державну експертизу.

На цей час виготовлені передпроектні розробки на будівництво підвідного газопроводу до населених пунктів Григорівської та Стукалівської сільських рад.

На виконання програми "Питна вода України" побудований водопровід в селі Загребелля та реконструйовані водопровід ні мережі в селі Ульяновка, вартістю 130 тисяч гривень.

Побудований вуличний водопровід довжиною 2,3 км в с. Мар'янівка вартістю 295 тисяч гривень.

До роботи в зимових умовах підготовлено всі котельні та теплові мережі. В достатній кількості створено запас вугілля на комунальних котельнях місцевих рад.

У 2010 році у районі збереглася позитивна динаміка зростання заробітної плати населення.

Працевлаштовано 545 безробітних громадян на вільні та новостворені робочі місця. Всього створено 210 нових робочих місць, в тому числі в місті - 116, в сільській місцевості - 94.

Значно зросли соціальні допомоги сім 'ям. Протягом 11 місяців 2010 року соціальну допомогу призначено 1 653 сім'ям.

Надано субсидій на житлово-комунальні послуги, скраплений газ та тверде паливо 1642 сім'ям на суму 814,9 тисяч гривень. Заборгованість по виплаті соціальних допомог відсутня.

При відділенні "Соціальний офіс" територіального центру створено пункт по обліку бездомних громадян та організовано його роботу.


Інвестиційна программа

Гребінківський район по інвестиційному рейтингу, щодо інвестиційної привабливості та темпу росту інвестицій за підсумками першого півріччя 2010 рокузайняв в області 1 місце.

Інвестиції в основний капітал підприємств та організацій усіх форм власності за рахунок усіх джерел фінансування становили 13млн. 888 тис. грн. у фактичних цінах. В порівнянні з відповідним періодом минулого року в районі спостерігається тенденція до збільшення обсягів Інвестицій в основний капітал більше ніж в 6 разів.

Введений в дію перевантажувальний термінал по прийому, зберіганню та відвантаженню зернових та олійних культур на філії "Мар'янівська" ТОВ СП "НІБУЛОН". Річна продуктивність терміналу 2 мільйони тонн зерна, кількість працюючих - 70 чоловік.

В 2010 році в Гребінківському районі завершено реконструкцію вагонного депо Гребінка Південної залізниці кошторисною вартістю 9 Мільйонів 900 тисяч гривень, що дає змогу проводити капітально-відновлювальний ремонт 36 вагонів за рік.

Наш район має великі перспективи для розвитку у різних напрямках. Звичайно, насамперед, район є сільськогосподарським. Але велику роль відіграє і залізниця. Гребінка - вузлова станцій, і це робить нас привабливими для інвесторів.

Пошук і залучення ефективних інвесторів, які вкладатимуть кошти в розвиток району, і надалі буде першочерговим завданням в роботі органів виконавчої влади.


Аграрний сектор

На даний час в районі функціонує 74 сільськогосподарські підприємства. В порівнянні з 2009 роком збільшилось поголів'я великої рогатої худоби, свиней.

В господарствах району вироблено 355 тонн м'яса, що на 66 тонн більше ніж минулого року. Найбільше вироблено в СТОВ "Прогрес"- 127тонн,таСФГ"Каміла"-130 тонн.

Зросло виробництво молока на 1001 тонну. Для покращення якості виробленої продукції встановлено молокопроводи в СТОВ "Прогрес", СТОВ "Україна", СФГ "Каміла".

В районі працоє 8 свиноферм.

Продовжується проведення земельної реформи, створюється ринок землі, Іде рух сертифікатів. 93 відсотки громадян отримали державні акти на право приватної власності взамін сертифікатів.

Голова районної державної адміністрації
Анатолій Віталійович Вихор


Схожі матеріали:
👁 1076
Категорія: Новини Гребінки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ