Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.02.2011

Про встановлення правил з питань благоустрою м. Гребінка




Рішення


від 26 листопада 2010 р.

Про встановлення правил з питань благоустрою м. Гребінка, забезпечення в ньому чистоти і порядку.

З метою підвищення рівня благоустрою міста Гребінка, забезпечення в ньому чистоти і порядку, керуючись ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада вирішила:

1. Встановити правила з питань благоустрою міста, забезпечення в ньому чистоти і порядку (додаються).

2. Це рішення вступає в силу з дня його прийняття.


ПРАВИЛА З ПИТАНЬ БЛАГОУСТРОЮ МІСТА ГРЕБІНКИ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В НЬОМУ ЧИСТОТИ І ПОРЯДКУ

Усі підприємства, установи та організації, незалежно від форм власності, громадські організації, підприємці, а також орендарі приміщень, індивідуальні забудовники та власники будинків зобов'язані:

1. Утримувати в чистоті і порядку, шо відповідає архітектурно-будівельним і санітарним вимогам, належні їм. орендовані чи закріплені за ними:
1.1 . Жилі будинки, вт.ч. підвали, культурно-побутові, адміністративні, промислові, комунальні і торгові примшення. пам'ятники, вокзали, павільйони, дитячі і спортивні майданчики, закріплені та прилеглі до них теритррії, місця загального користування (громадські туалети, пляжі, приміські зони відпочинку таін.);
1.2. Усі види реклами і рекламні установки, щити для газет і оголошень, вивіски і вітрини, покажчики найменувань вулиць і переходів, будинкові номерні і дорожні знаки, матеріальні дошки, антени;
1.3. Парки, сквери, вулиці, площі, тротуари, території дворів, пішохідні доріжки, урни, ліхтарі,та опори вуличного освітлення, вікна, двері та балкони будинків, газони, огорожі, паркани та інші види захисних засобів, кладовища;
1.4. Мости, інженерно-технічні і санітарні споруди, артезіанські свердловини, шахтні та інші колодязі, водостоки, в'їзди до міста, під'їзні дороги, місця звалищ і утилізації господарських побутових та промислових відходів.

2. Проводити своєчасно капітальний і поточний ремонтта фарбування фасадів будинків, забезпечувати їх належний вигляд. Освітлювати прилеглі території.

3. При виконанні будівельних і ремонтно-будівельних робіт, огороджувати будівельні майданчики охайними огорожами або типовими інвентарними щитами встановленого зразка. При виконанні цих робіт не допускається забруднення території, прилеглої до будівельного майданчика. Будівельне сміття і грунт вивозити з будівельних майданчиків регулярно.

Розбирати риштування, вивозити механізми і матеріали негайно після того, як відпаде потреба в них. Грунт і сміття з підприємств, будівельних майданчиків і будинковолодінь вивозити і звалювати тільки в місця, відведені під звалище. Викидати сміття і грунту невстановлених місцях забороняється.


БУДІВНИЦТВО, УСТАНОВКА І УТРИМАННЯ МАЛИХ АРХІТЕКТУРНИХ ФОРМ

4. Будівництво всіх видів огорож, кіосків, палаток, парків, павільйонів, дитячих і спортивних майданчиків, газонних огорож, телефонних кабін, установка малих архітектурних форм, меморіальних дощок, рекламних стендів, усіх видів реклами, щитів для газет і оголошень, а також будівництво, реконструкція чи капітальний ремонт підземних споруд, інженерних мереж чи шляхів, пов'язаних з розкриттям грунту, дозволяється тільки після отримання в міській раді ордера.

5. Усі елементи зовнішнього благоустрою, порушені при виконанні будівельних чи ремонтних робіт, повинні бути відновлені у триденний строк після їх закінчення.

6. Розклеювання газет, плакатів, афіш, різних оголошень і реклами дозволяється тільки на спеціально призначених для цього щитахчи рекламних тумбах.


УГРИМАННЯ ЖИЛИХ, КУЛЬТУРНО-ПОБУТОВИХ, ПРОМИСЛОВИХ ТА ІНШИХ БУДИНКІВ І СПОРУД, ОБ'ЄКТІВ ТОРГІВЛІ

7.Ремонт і фарбування фасадів приміщень, будинків, остеклення лоджій проводиться тільки при наявності письмового дозволу і погодження кольору пофарбування конструкцій віконних рам з архітектором, виконкомом міської ради. Фарбування окремих частин фасадів будинків, а також фарбування тільки перших поверхів забороняється.

8. Власники жилих, культурно-побугових, промисловихта інших будинків і споруд зобов'язані слідкувати за їх технічним станом, зовнішнім виглядом у цілому і окремих частин: балконів, покрівель, водостічних труб, дверей і т.д, У найкоротший строк усувати пошкодження, своєчасно очищати покрівлю від снігу та льоду.

9.На розі кожної вулиці, фасаді кожного будинку повинні бути встановлені покажчики найменування вулиць, провулків чи площі номери будинків за встановленим зразком.

10. При вході в жилі будинки повинні бути встановлені такі покажчики:
10.1. Нумерація під'їздів і квартир;
10.2. Список наймачів чи власників жилих приміщень;
10.З. Покажчик за дресами і телефонами житлових організацій, невідкладної медичної-допомоги, відділу міліції, пожежної охорони, аварійних служб газифікації, теплофікації, водопостачання, енергоремонту.
10.4. На дверях квартир повинні бути покажчики їх номерів.


ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ І ДОГЛЯД ЗА НИМИ

11. Відповідальність за утримання зелених насаджень (парків, скверів, квітників та інших озеленених ділянок) несуть керівники організацій, підприємств, установ, незалежно від форм власності, житлово-комунальних організацій, орендарі і власники індивідуальних жилих будинків, у чиєму віданні знаходяться ці зелені насадження або за ким вони закріплені.

12. Особи, у віданні яких знаходяться зелені насадження, зобов'язані слідкувати за належним утриманням дерев, кущів, квітників, не допускати витоптування газонів, складання наних різних матеріалів, сміття і т.п., своєчасно збирати сухостій, знищувати бур'яни, боротися з шкідниками і хворобами зелених насаджень.

13. Знесення дерев, кущів, які попадають під забудову або прокладання підземних комунікацій, установлення високовольтних ліній та інших споруд на території зелених насаджень допускається тільки після погодження з виконкомом міської ради та отримання ордера.

14. Всі громадяни, які відвідують парки, сквери та інші місця відпочинку, зобов'язані підтримувати чистоту, порядок, бережливо ставитись до зелених насаджень, не ламати, не пошкоджувати дерева, квіти, газони і кущі.


УТРИМАННЯ І ПРИБИРАННЯ ВУЛИЦЬ ТА ДВОРІВ

15. Підприємства, організації і установи, незалежно від форм власності, а також власники і орендарі будинків, об'єктів торгівлі, підприємці зобов'язані своєчасно, з урахуванням пори року, прибирати власні та закріплені за ними території подвір'я, дішнки,щознаходятьсявїхньому володінні, утримувати їхучистоті, взимку прибирати сніг, зрубувати лід, посипати піском, влітку підмітати, а також своєчасно очищати дахи урни, вивозити із вигрібних ям будинків, не підключених до каналізації, дворових убиралень і смітників, сміттєзбірників на міське звалище.

16. У всіх будинках громадського та особистого користування установах, організаціях, підприємствах, де не проводиться планово поквартальне очищення від твердих побутових та промисгавих відходів повинні бути встановлені дворові збірники, а в не каналізованих - дворові вбиральні та помийні ями зручні для користування і відвантаження; під дворовими збірниками для сміття повинні бути влаштовані рівні водонепроникні (бетонні або асфальтовані) майданчики, край яких відкраю збірника повинен бути не ближче одного метра.

17. Строк зберігання твердого сміття у дворових збірниках повинен бути не більше 5 діб.

Наповнення вигрібних ям не допускати вище ніж на 0,35 м до поверхні землі.

18. Вилучення відходів із комунальних будинковолодінь проводити за системою планово-регулярного очищення , яке здійснюється комунальними службами в обов'язковому порядку для всіх будинковолодінь за графіком.

19. Вивезення і скидання сміття поза міським сміттєвим звалищем, атакож прикопування його не допускається.

20. Надвірні сміттєзбірники, убиральні, ями для помий у визначені органами держсаннагляду строки піддавати санітарній обробці.

21. Забороняється:
21.1. Смітити на вулицях, у парках, скверах, громадських та інших місцях;
21.2.    Розвішувати білизну, одяг та інше, на балконах, вікнах вуличних фасадів, на відкритих дворах, що виходять на вулиці і в парки;
21.3. Викидати сміття і відходи у невідведених спеціально для цих цілей місцях (газони, тротуари, в підвалах будинків, під'їздах) прати і полоскати білизну, мити транспортні засоби біля водоколонокі колодязів, річок, ставків.
21.4. Випасати птицю і худобу на газонах, а парках, на стадіонах, в зоні відпочинку населення і з джерел водопостачання;
21.5. Розклеювати газети, плакати, листівки, оголошення в невстановлених місцях;
21.6. Складати і зберігати на подвір'ях жилих будинків товари і тару та інші ваніажі у не відведених для них місцях;
21.7. Влаштовувати саморобні решітки на вікнах жилих будинків, а також на балконах і лоджіях, самовільно перебудовувати балкони.

22. У скверах, парках та інших місцях, де є зелені насадження, забороняється:
22.1. Зривати квіти на газонах, клумбах, ходити по них, влаштовувати ковзанки у не відведенихд ля цього місцях;
22.2. Складати на майданчиках з зеленими насадженнями  на вулицях будівельні матеріали, дрова, вугілля та інше.
23. Забороняється рух автомототранспорту по тротуарах міста.

Ф. Г. МІЛЕВСЬКИЙ.


Схожі матеріали:
👁 1199
Категорія: Новини Гребінки




Всього коментарів: 1

0
1 yurii   (25.02.2011)
це фарс, хто за цим буде слідкувати, де правові норми щодо покарання і сума пакарання. От біля мене сусід перебудовує балкон, цікаво як йому і хто заборонить

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ