Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.03.2011

Підсумки роботи галузі тваринництва в Гребінківському районі



Підсумки роботи галузі тваринництва в Гребінківському районі

Тваринництвом в Гребінківському районі займаються 4 товариства та 3 фермерські господарства. В них утримується 2845 голів ВРХ, з них корів 1261 голова, 3380 голів свиней.

За останні роки поголів'я худоби стабілізувалось. За минулий рік чисельність худоби зросла на 277 голів, корів на 156. Відкрито нову ферму по вирощуванню свиней - СФГ" Нове-2", де на сьогодні утримується 1226 голів свиней.

За минулий рік зросло виробництво тваринницької продукції, зокрема виробництво молока зросло на 132 відсотки до минулого року, або на 1264 тони, становить 5247 тонн. Найбільшими виробниками є СТОВ "Прогрес"-2198 тон, або 42 відсотки до всього виробленого молока в районі, та СФГ "Каміла" 1450 тонн, що становить 28 відсотків. Ці два господарства виробляють 70 відсотків молока.

Найвища продуктивність дійного стада в СФГ "Каміла"- 6360 кг, що більше проти відповідного періоду минулого року на 1657 кг, це один з кращих показників в області. По району надій накорову становить 4507 кг, що на 401 кг більше. На сьогодні галузь молочного скотарства переживає не найкращі часи, різкі коливання Міни на молочну продукцію, не дають впевненості в завтрашній день. Адже вкладено значні кошти в реконструкцію приміщень, закуплено нове сучасне обладнання для доїння, водонапування, для роздачі кормів та інше. За минулий рік державної підтримки для розвитку галузі не було зовсім. До цього часу не розроблено жодної програми підтримки галузі тваринництва, лише проекти.

З метою покращення якості виробленого молока на молочно-товарних фермах встановлено 6 молокопроводів. Практично на всіх фермах, крім СТОВ "Ульяновського".

В районі відсутні господарства, які б займались м'ясним скотарством. Натомість в господарствах виробляється 417 тон м'яса в живій вазі, що більше на 41 тону проти минулого року. Найбільше вироблено у СФГ " Каміла" 24 тони та по 18 тон у СФГ" Нове-2", таТОВ "Мадег". Виробництвом м"яса ВРХ займаються 5 господарств, що становить 64 відсотки, а свининою - 33%.

Досить незначними залишаються середньодобові привіси на вирощуванні та відгодівлі, обновна причина - це недосконалий облік в галузі, та небажання власників достовірно його проводити.
По господарствах району середньодобові привіси ВРХ складають лише 418 грамів, а свиней - 261 грам. Якщо по СФГ "Каміла майже 600 грамів то по інших300-400 грам, а в свинарстві взагалі 112- 200 грам.

Вперше за останні роки реалізація м'яса склала 53 відсотки до вирощеного, це говорить проте, що припинилось вирізання худоби. Всього реалізовано 222 тони, що на 72тони більше, проти минулого року, крім продажі населенню, а це ще 226 тонн та реалізовано на забій 222 тони.

Проводиться робота по відтворенню стада. За минулий рік в господарствах одержано 1299 телят та 3027 поросят. Для ремонту стада вирощується 1168 теличок, з них телиць старше року 779 голів. За рік спаровано та штучно осіменено 1568 голів, що на 198 гол більше проти минулого року. В свинарстві через різке зменшення ціни на свинину, відбувається скорочення парування основних та ремонтних свинок.

Під загрозою закриття свиноферма в ТОВ "Мадег" та СТОВ "Ульяновське". По цій же причині скорочується чисельність свиней і в приватних підприємців та господарствах населення.

О. КОЗІН, начальник управління
агропромислового розвитку.


Схожі матеріали:
👁 2549
Категорія: Новини Гребінки
Теги: господарство, Гребінка, Каміла, тваринництво, район, молоко, ВРХ, свиней. корів




Всього коментарів: 1

0
1 Skarlet   (17.03.2011)
козін той-політична проститутка-під любого"владаря "лягає.сором таким безпринципним

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ