Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.03.2011

Сольний концерт Олени Білоконь відбувся



Сольний концерт Олени Білоконь відбувся

Я дякую Богу за щастя любити,
За щастя всміхатись  птахам навесні.
Я дякую Богу за сонце і квіти,
За голос ,що світу дарує пісні…

     Такими чарівними пісенними рядками розпочався сольний концерт  Заслуженої артистки України життя якої тісно пов'язане з Гребінчиним краєм -  Олени Білоконь , що відбувся 19 березня в Полтаві у палаці дозвілля «Листопад».

    Як завжди в піснях її виконання кожне слово було пронизане любов’ю  до своєї родини, до рідного краю,до всього найсвятішого ,що є на цій Землі. Відчувалося,що Олена співала для глядачів від усієї душі,не має сумніву що вона  в неї щираі відкрита для кожного,чим і полонила їхні серця.

   Вдячні шанувальники щедро віддячували їй найціннішим – тобто своїми оплесками,що так важливо для кожного виконавця,це те що окрилює,надихає... Розкішні букети квітів теж були одним із проявів їх симпатії до співачки.

    Це було свято - дійсно  Української пісні,саме з великої літери, так як лише от такими піснями можна  найбагатше висловити свої почуття,переживання,враження,тим більше у виконанні Олени Білоконь.

    Звучали мелодійно і чаруюче «Благослови», «Село у долині», «Летів пташок», «Дві матері», «Найрідніше»  більш жартівливо «Бо у мене є Андрій», «Посіяла василечків», «Паничі».

     Тріо «Козачка» у складі заслужених артисток О. Білоконь, В.Колісник виконали українську народну пісню «Удівонька» в обробці Л.Бакланової.

      Разом з дуетом «Золоті стремена» Олена Білоконь заспівала пісню «Чорномороць».


І кожне виконання було просто неперевершеним,в чому змогли переконатися всі  присутні в залі гості свята.

     Оленці ще з дитинства було з кого брати приклад,так як народилася в сім’ї, яка не могли  жити і дня без пісні,ще з малечку вона в дуеті з мамою виступали на різних пісенних фестивалях,займали почесні  призові місця. Отже , цього разу вона не могла не запросити на сцену свою маму.  Вдвох вони виконали дві пісні. .Як  всі і сподівались Катерина Марківна  з донькою довели ще раз,що це дійсно талант,даний Богом.

     Співачка стверджує мрії здійснюються,головне вірити у їх справдження - найголовнішою мрією було народження крихітки, що і сталось одного осіннього вечора ,коли на світ з’явилось маленьке мамине  сонечко - Леся.

Перша пісня ,яку  чує дитина-це мамина колискова. Її ніжна,ласкава мелодія  заспокоює дитину. Без маминої колискової немає дитинства,як без дитинства немає майбутнього. Разом з народним ансамблем пісні та танцю «Калина» ПДПУ ім.Короленка (диригент Г.Левченко) артистка виконала для своєї доні пісню «Колискова». Це і було ще одним заповітним бажанням Олени,заспівати разом на одній сцені з цим колективом. Залишається побажати артистці ,щоб і надалі в її житті всі мрії збувались і якнайшвидше!

    Після антракту концерт розпочався піснею «Вальс нареченим»-на музику В.Хорти,сл..К.Вишенської. Позаду Олени кружляли у величному вальсі пари зразкового народного ансамблю бального танцю «Фестиваль».

    Співачку прийшли підтримати колеги по роботі. Разом з Ігорем Годиною вони виконали пісню «Два човни»,яку вже встигли полюбити глядачі.

    Незабутні враження залишились від дуету Олени Білоконь та Заслуженого артиста України Валерія Соколика .Вони подарували глядачам пісню «Одна зоря на двох» (музика самого виконавця, слова М.Бойко). Сольний виступ співака,теж був досить вдалим. Він обрав пісню «Моїй дружині»,яка звісно сподобалась шанувальникам української естради,а особливо жіночій статі.

    Професійно виконували танцювальні композиції колективи «Джерело» Гадяцького училища культури, ансамбль «Фестиваль»,де керівник Ю.Бондарь, «Тотус»

  Друге відділення сольного концерту було просто насиченим сучасними піснями про кохання такими як «Ми удвох»,«Тобі єдиному», «Подарую серце»,«Ніч з тобою».

   Гість із Києва Влад Зайцев заспівав дуетом з Оленою свою власну пісню «Утали мои печали». Глядачі сприйняли її якнайкраще.


   Коли концерт підходив до свого завершення артистка запросила на сцену двох найдорожчих для неї людей-свою маму,та чарівну донечку,яка завзято підтанцьовувала мамі,плескала в свої крихітні долоньки. Олені побажали,щоб прийшов той час коли вони заспівають вже не дуетом з мамою,а тріо,тобто і з її  донею теж.

    Під оплески присутніх Олені Олексіївні Полтавською обласною радою було вручено Почесну грамоту, та медаль за багаторічну творчу діяльність,високу професійну майстерність та вагомий  особистий внесок у розвиток і популяризацію національного музичного мистецтва .

   Тим часом на сцену підійнялись земляки Оленки ,які як ніхто інші цінують її талант. Вони приїхали не з пустими руками, а як заведено з запашним короваєм,спеченим  із зернят пшениці її маленької батьківщини . Лунали найщиріші побажання…..

Схожі матеріали:
👁 2364
Категорія: Полтавщина
Теги: українська пісня, палац дозвілля Листопад, Елена Белоконь, заслужена артистка, Олена Білоконь, сольний концерт, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ