Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.04.2011

Турнір пам'яті Олександра Метельського



Турнір пам'яті Олександра Метельського

Добру справу започаткували любителі гандболу у Гребінці. Колишні гандболісти вирішили зібратися у команду і розпочали тренування у спорткомплексі. До цієї справи долучилася тренер ДЮСШа з гандболу Тетяна Узол.

До чоловічої команди гандболістів ввійшли Юрій Гуленко, Руслан Могила, Олександр Орос, Дмитро Миславський, Олег Жолобецький, Дмитро Латиш, Олександр Трохимець, Захар Куцевол, Андрій Корнієнко, Сергій Плішаков, Володимир Зінченко, Валерій Кравченко, Олександр Береговий, ОлександрТодоров, Роман Сапа, Сергій Дражевський. Командна гра з м'ячем руками раніше була популярна у нашому місті, при спортивній школі діяли секції, в яких тренувалися юнаки і дівчата. Але так було не завжди.

Перша секція з гандболу з'явилася у 1959 році при школі № 4 міста Гребінки (тоді це була школа № 60) і це сталося завдяки старанням молодого вчителя фізкультури Олександра Карповича Метельського.


З приходом Олександра Карповича спортивне життя школи змінилося на краще. Разом з батьками та учнями на території школи були обладнані спортивні майданчики, ями для стрибків у довжину та висоту, гімнастичне містечко.

У 1965 році у нашому місті відкрилася дитячо - юнацька спортивна школа.
Разом з відділенням футболу та легкої атлетики стало працювати і відділення гандболу. Олександр Карпович тренував юнаків, і команди нашого району скоро стали займати чільні місця в змаганнях першості області.

Вихованці О.К. Метельського неодноразово захищали честь Полтавської області і Гребінківської ДЮСШ на змаганнях першості України, були на ведучих ролях в збірній команді області серед школярів. Найбільші досягнення у спортивній кар'єрі у вихованця Олександра Карповича - Леоніда Тищенка, який захищав честь збірної команди Радянського Союзу з гандболу на чемпіонаті світу серед студентів, і в її складі став чемпіоном.

В пам'ять про талановитого тренера, гарного вчителя та чуйної і доброзичливої людини колишні вихованці вирішили провести гандбольний турніру нашому місті.


19 березня до Гребінки приїхали команди з Конотопа, Сум та Лубен. Перед вишикуваними командами виступив голова оргкомітету змагань Юрій Петрович Колилов. Теплими спогадами про Олександра Карповича поділилися Юрій Антонович Тарасюк та Валерій Кравченко.

До присутніх команд линули слова: "Олександра Карповича всі знали, як людину чесну, порядну, принципову, яка вкладала всю свою душу і серце у розвиток фізичної культури і спорту, і зокрема, гандболу. Його світлій пам'яті  присвячений цей гандбольний турнір".

Цікава спортивна боротьба між учасниками змаганьтривала 2 дні. Наші гандболісти зіграли з усіма командами. Кращими гравцями нашої команди були Олександр Тодоров, Захар Куцевол, Сергій Плішаков та капітан команди Юрій Гуленко. 20 березня були визначені переможці. Перше місце посіла команд а із Конотопа, друге - Суми, трете - Гребінка, четверте - Лубни.

Переможці отримали кубки, грамоти та солодкі призи. Організатори свята вдячні ПП Сергію Мокроусову за спонсорську допомогу. Цікава гра, спілкування з однодумцями та теплі спогади про колегу та вчителя запам'яталися всім учасникам та глядачам турніру.

Організатори змагань з гандболу дуже сподіваються, що турнір традиційно буде проходити у березні у нашому місті.
Цього весняного місяця народився Олександр Карпович Метельський і віддав 33 роки свого життя дітям Та розвитку спорту у Гребінці.

Наталія СТЕЦЕНКО


Схожі матеріали:
👁 2618
Категорія: Спорт
Теги: Змагання, Гребінка, Олександр Метельський. гандбол, спортивна школа, турнір




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ