Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.04.2011

10 років на захисті інтересів людини праці



10 років на захисті інтересів людини праці

Закон України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" захищає інтереси людини праці.

Цей Закон набрав чинності 1 квітня 2001 року.
Згідно з ним страхування від нещасного випадку здійснює Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України - некомерційна, самоврядна організація, яка має свої виконавчі органи у всіх містах, районах та областях України.

У квітні цього року відділення виконавчої дирекції Фонду у Гребінківському та Пирятинському районах Полтавської області відзначатиме десяту річницю своєї діяльності. Сьогодні неможливо уявити вирішення соціальних питань, питань профілактики виробничого травматизму, реабілітації потерпілих без участі спеціалістів нашого Фонду.

Відділення обслуговує два райони - Гребінківський та Пирятинський, обслуговує понад 1240 страхувальників - юридичних та фізичних осіб, які використовують найману працю та 120 особових справ потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання.

Головні напрямки нашої роботи: профілактика виробничого травматизму, збір коштів та відшкодування шкоди потерпілим. За 2010 рік відділення виконало поставлені перед ним завдання по збору коштів до Фонду, профілактиці виробничого травматизму (по Гребінківському району нещасних випадків незареєстровано), відшкодуванню шкоди потерпілим та надання медико-соціальної реабілітації інвалідам праці.

Працівники відділення підтримують дієві стосунки з органами місцевої влади, прокуратури, внутрішніх справ, пожежної охорони, санітарною службою, лікувальними закладами, робочими органами фондів - пенсійним та тимчасової втрати працездатності, центрами зайнятості, податкової інспекції представниками державного казначейства, банками, поштою і безпосередньо - зі страхувальниками та потерпілими на виробництві з питань, що стосуються охорони праці та діяльності Фонду.

Всі потерпілі за поданими заявами забезпечуються санаторно курортними путівками згідно з чинним законодавством. Відповідно до діючих інструктивних документів всі потерпілі забезпечені засобами пересування (інвалідні коляски та автомобілі). За період 2007 - 2010 років видано безоплатно 6 автомобілів марки "Славута". Проводиться реабілітація потерпілих в лікувально - профілактичних закладах району та області. Протягом десятирічної діяльності відділення не було жодного випадку, щоб письмове чи усне звернення громадян не було вирішене.

Усі консультації з питань охорони праці та діяльності відділення виконавчої дирекціїФонду у Гребінківському районі надають наші працівники:


   • з питань віднесення підприємства до класу ризику та сплати страхових внесків - головний бухгалтер Рекун Ю.Г.,
   • з питань підготовки особових справ потерпілих, їх формування та медико-соціальної реабілітації потерпілих - головний спеціаліст по від шкодуванню шкод и потерпілим Верлос І. Д.,
   • з питання розслідування нещасних випадків на виробництві та їх облік - заступник начальника від ділення Богомаз В. В.
     за телефонами: (259) 91 -2-20; 91 -4-03, м.Гребінка, вул. Жовтнева, №72.

В. КОРНІЄНКО, і начальник відділення.



Схожі матеріали:
👁 1441
Категорія: Полтавщина
Теги: Фонд, праця, Інтереси, соціальне страхування, Гребінка, захист, людина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ