Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.04.2011

Про добро, про любов, про рідний край



Про добро, про любов, про рідний край

Зернятко в колос проросло
і налилось, і розцвіло!
Духмяний доброти порив
Любов'ю всіх так щиро грів.
О. Г. Снісар.

Полтавський Палац дозвілля "Листопад" 19 березня був переповнений. Творча інтелігенція, молодь, представники культури, щирі і схвильовані глядачі аплодували нашій дорогій землячці Олені Білоконь.

Поруч з Оленою її мама - Катерина Марківна Білоконь та маленька донечка Леся, як сонечко. Зал оваціями вітає всіх і на сцену виходить делегація Гребінківського району. Зі сльозами на очах й словами подяки приймає Олена коровай з рук учениці 11 класу Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Яни Криворучко.

Низький уклін і вдячність висловлює співачка своїм землякам. Побажання творчих успіхів, наснаги, подальших здобутків на професійній ниві лунають від першого заступника голови Гребінківської РДА Василя Олексійовича Пісні.

Незабутні хвилини творчого спілкування! Концерт тривав 3 години, але ніхто не хотів розставатися з талановитою, доброю, щирою Оленою Білоконь.

Мрія співачки - виступати з хором Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка "Калина",' здійснилася на наших очах. Виступи танц ювальних колективів Гадяцького училища, балетної студії з м. Полтави, заслуженого артиста України Валерія Соколика, артиста і композитора Владислава Зайцева підтримували концертну програму Олени й дарували їй свої творчі подарунки. Олена Білоконь була нагород жена почесною грамотою Полтавської обласної ради, вона отримала подяку Полтавської ОДА.

Дійство було захоплююче, натхнення і настрій нашої делегації був піднесений.

Не можна не сказати про ту життєву дорогу, яку пройшла наша зірочка, колись учениця Ульяновської школи, тепер наша гордість і надія. Людмила Андріївна Безвиненко познайомилась з Оленкою, коли дівчинці було 9 років.

У 10 років Олена разом із мамою посіла ІІ місце на Всеукраїнському фольклорному фестивалі, який проходив у місті Києві. Вона тоді вперше вийшла на сцену найголовнішого палацу - Палацу культури і мистецтв "Україна".

Вперше її з мамою показали по національному телебаченню. А потім Олена закінчила 9 класів Ульяновської ЗОШ І-ІІІ ст. 8 років Людмила Андріївна Безвиненко, працюючи інспектором відділу освіти райдержадміністрації, супроводжувала Олену Білоконь на всі конкурси, фестивалі, виступи.

На одному з таких конкурсів в Одесі юну співачку почув Анатолій Авдієвський, який був головою журі. Олену запросили на навчання в школу-студію при хорі Верьовки.

Земляки підтримували Оленку, допомагали їй. Голова колгоспу імені Ульянова Валерій Павлович Осташко знайшов можливість виплачувати колгоспну стипендію дівчинці під час навчання в школі-студії. У талант Олени зробив свій вкладі вчитель музики Михайло Іванович Деренюк.

А скільки ще вчителів вклали серце і душу, щоб зростити рідний, люблячий, наповнений добротою, співчуттям до людей талант. Духмяний порив доброти і любові зігрівав всіх нас у палаці, наповненому українськими піснями. А від Олени ми відчували безмежну вдячність всім, хто допоміг досягти вершини мистецтва.

Завдяки таким вчителям, як Людмила Андріївна Безвиненко, співачці вдалося реалізувати свій дар, даний її Богом і матір'ю, як каже Олена.

В даний час Олена Білоконь має вищу освіту, вона магістр культурології. У вересні 2009 році1 їй присвоїли звання Заслужена артистка України.

Велика роль вчителя-наставника в житті кожної дитини, бо без піклування, наставляння, турботи, прикладу любові до батьківщини, до оточуючих становлення особистості неможливе. Хай же всі наші діти які зірочками сяють і плідними колосочками зростають на ниві національної культури будуть завжди щасливими, шанованими і безцінними для всіх нас;

Ольга СНІСАР,
від імені делегації
аматорів сцени Гребінківського


Схожі матеріали:
👁 1742
Категорія: Новини Гребінки
Теги: виступ, Олена Білоконь, конкурс. фестиваль




Всього коментарів: 3

0
3 Lena   (09.04.2011)
Газета "Гребінчин край" №14*(8075) за 7 квітня 2011 рік, автор Ольга Григорівна Снісар - керівник по виховній роботі Гребінківської ЗОШ №2


0
2 natusikknopusik   (09.04.2011)
А загалом стаття цікава!


0
1 natusikknopusik   (09.04.2011)
Деяка інформація не відповідає дійсності.Цікаво звідки у автора статті інформація про стипендію?Олені голова колгоспу не платив нічого!!!!Перш ніж писати ,потрібно уточняти у артистки.Матір звати Катерина Марківна,а не Олексіївна.І звання було дано не 2008 року,а у вересні 2009 року!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ