Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.04.2011

Наведемо порядок в нашому місті!



Наведемо порядок в нашому місті!

З метою забезпечення утримання територій населених пунктів в належних станах, їх санітарного очищення, збереження об'єктів загального користування та створення умов, сприятливих для життєдіяльності населення проводяться масові акції із благоустрою населених пунктів, санітарної очистки.

Однією з найгостріших проблем міста та сіл району на сьогод нішній день залишається утворення несанкціонованих звалищтвердих побутових відходів в різних місцях (лісосмугах, скверах, прибережних зонах річок і ставків, на кладовищах), які спричиняють погіршення санітарного та екологічного стану населених пунктів, створюють загрозу погіршення епідемічної ситуації.

Рішенням першої сесії 5-го скликання міської ради 26.11.10 р. встановлені правила з питань благоустрою міста Гребінки, забезпечення в ньому чистоти та порядку.

Цими правилами визначено:

   • будівництво, установка і утримання малих архітектурних форм;
   • утримання житлових, культурно-побутових, промислових та інших будинків і споруд, об'єктів торгівлі;
   • збереження зелених насаджень і догляд за ними;
   • утримання і прибирання вулиць та дворів;
   • ці правила через засоби масової інформації доведені до населення;

Тому Рішенням виконкому міської Ради № 455 від6.08.09 р. запроваджена з 1.11.09 р. постійно-діюча договірна система санітарної очистки вулиць приватної забудови міста, розроблені відповідні схеми-графіки, які доведені до власників садиб приватної забудови вулиць міста.

Крім того, рішенням міськвиконкому N2316 від21.05.09 р. затверджені норми утворення твердих побутових відходів.

На жаль, постійно діюча договірна система саночистки вулиць не спрацювала через те, що більша частина населення не склала угоди з комбінатом комунальних підприємств на вивезення за графіком сміття на діюче сміттєзвалище, що привело до невиправданих витрат зі сторони ККП, хоч вартість вивезення відходів взята найнижча, яка рекомендована міністерством ЖКГ - 2грн. 71 коп. на одного мешканця.

31.04.2011 р. ККП знову буде відновлена договірна система самоочистки вулиць приватної забудови міста.

Шановні гребінківці! Закликаю вас до співпраці з ККП з цього приводу, адже ніхто ще не здатний "переробити" тверді побутові відходи у своїй садибі, а створювати несанкціоновані звалища можемо швидко і навіть у неочі куваних місцях.

Крім того, спалюємо навіть те, що й не горить, навесні і восени місто в димовій завісі. Кожен знає, ЯКУ ШКОДУ наносить спалювання листя, рослинних рештків, особливо пластику, і все-одно губить по-варварськи здоров'я.

На жаль, і приватні під приємці не поспішають укласти угоди з комбінатом комунальних підприємств на вивіз побутових відходів від своїх об'єктів. Підприємці посилаються нате, що від їх діяльності ніби така мізерна кількість відходів, що не варто того, щоб ККП заїжджав до них. В місті близько 157 об'єктів торгівлі, 16 підприємств громадського харчування, проте угоди уклали тільки 10 підприємств. Де ж відходи від інших діючих об'єктів? У лісополосах!? Скверах!? А дехто спалює ночами!

Рішенням міськвиконкому N9115 від 15.03.11 оголошено двомісячник чистоти, впорядкування, озеленення та благоустрою міста. Відповідні рішення прийняті сільськими виконкомами.

23.03.2011 р. головою районної державної адміністрації прийнято розпорядження № 61 "Про проведення весняної акції з благоустрою населених пунктів району".

Згідно цих рішень, розпоряджень керівникам' підприємств, установ та організацій, об'єктів торгівлі та сфери послуг незалежно від форм власності, жителям міста з перших днів потрібно провести очищення власних, прилеглих та закріплених територій, вулиць, тротуарів, газонів, парків, подвір'їв від бруду та сміття, вивезти його на сміттєве поле. Звернути увагу жителів міста на недопустимість утворення несанкціонованих сміттєзвалищ та засмічення міста.

Привести в належний вигляд фасади будівель, паркани, кіоски, підрізати і побілити дерева, бордюри, облаштувати належні підходи до будівель, освітлення прилеглих територій. Висадити дерева, квіти на власних под вір'ях, прилеглих територіях, вулицях міста та виконати всі інші роботи з благоустрою.

Санітарною службою направлені приписи головам сіл, керівникам підприємств, установ і організацій щодо необхідності приведення та підтримання об'єктів, підпорядкованих та прилеглих територій, інженерних споруд в належному стані.

Без нагадувань, як завжди, привели в належний санітарний стан свої території центральна районна лікарня, районний відділ освіти, райдержадміністрація, будинок школяра, а решта вичікують?

Звертаюсь до всіх мешканців району!

Візьміть активну участь в наведенні належного порядку в кожному дворі, на кожній вулиці. Зрозумійте, в кінці кінців, жоден керівник, якого б рангу він не був, не наведе лад в місті, селах, якщо кожен мешканець не візьме участь в наведенні порядку.

Населений пункт, в якому ти живеш - твій Дім. Наведи в ньому порядок, створи затишок і красу, заклич до цього і сусіда!




Молодці жителі вул Калініна, на цій кучі що знаходиться в самісінькому центрі Гребінки
можна побачити все від меблів до речей щоденного вжитку




Дуже чудове звалище зробили мешканці вул. Фрунзе


Ольга ШОВКОПЛЯС,
головний державний санітарний
лікар Гребінківського район


Схожі матеріали:
👁 1907
Категорія: Новини Гребінки
Теги: паркани, кіоски, мусорник, підрізати і побілити дерева, Гребінка, бордюри, місто, зхвалище




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ