Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.06.2011

У Гребінці як і по всій Україні відмічають День медичного працівника



У Гребінці як і по всій Україні відмічають День медичного працівника

Лікарі нашого міста та району так, як і лікарі всієї України сьогодні відмічають своє професійне свято.

Шановні медичні працівники Гребінки та району!

Щороку, в третю неділю червня, ми відзначаємо День медичного працівника.

Професія, обрана Вами, в усьому світі вважається найгуманнішою.

У день Вашого професійного свята хочеться сказати багато теплих та лагідних слів на Вашу адресу. Ви - запорука нашого здоров'я, Ви - наші рятівники та спасителі у самі найтяжчі хвилини нашого життя! Низький уклін Вам за Вашу невтомну працю та щире і відкрите серце. Завдяки Вашій турботі та професійній майстерності у людини з'являється віра та надія на одужання і це найголовніше.

Від усієї душі бажаємо Вам здоров'я, щастя та безхмарного неба. Нехай усе у Вас буде добре!

Приємно відзначити, що медичні працівники району, навіть в нелегких умовах сьогодення, намагаються не знижувати обсягів і якості медичної допомоги, розробляють нові ефективні засоби лікування й профілактики захворювань.

Традиційно, в медичних закладах міста, а саме в залізничній лікарні, центральній районній лікарні напередодні відбувся святковий концерт для медпрацівників,  вручення премій та грамот від керівників установ -  коханцям, кумам, сватам, братам (з року в рік одним і тим же...), інші мабуть не заслуговують на повагу своєї професії.

Хочеться підкреслити, що одне з найголовніших наших досягнень – це збереження мережі медичних закладів, їхнього кадрового потенціалу. Завдяки медичним працівникам району вдалося зберегти охорону здоров’я як галузь. І в цьому заслуга кожного лікаря, медичної сестри, санітарки. Тому, що без кваліфікованих фахівців своєї справи, без відданих медицині людей, вирішити завдання збереження і зміцнення здоров’я населення району неможливо.

Роль медичного працівника в нашому суспільстві завжди буде важливою і необхідною. І кожний лікар розуміє: здоров’я суспільства залежить від професійності, порядності і душевної доброти учнів Гіппократа.

Тож успіхів Вам у цій благородній справі!


Ваші талановиті руки дарують людям радість життя, вселяють віру у зцілення.

Зі словами щирої вдячності звертаємося сьогодні до наших дорогих ветеранів медичної служби та ветеранів війни, які свої знання, досвід, теплоту свого серця віддали зціленню людей.

Особливо приємно сьогодні відзначити молодих спеціалістів, які вже здобули заслужену повагу і авторитет.

Велика вам вдячність за Вашу людяність, душевність та співпереживання.

Сьогодні Гребінківська районна влада вважає одним із головних своїх завдань підтримку галузі охорони здоров’я, підвищення соціального статусу медичного працівника.

На фінансування галузі охорони здоров'я Гребінківського району заплановано на 2011 рік 9,6 млн., що залишилося нарівні минулого року. Вагомий відсоток запланованих асигнувань складає заробітна плата, нарахування, що становить 80,5 %. Лише 3,8 % становлять видатки на медикаменти, 1,4 % - планові показники на харчування, 7% - витрати на енергоносії. На придбання обладнання довгострокового використання кошти в 2011 році взагалі не виділялися. І тому всі придбання медрбладнання для центральної районної лікарні здійснюються лише завдяки спонсорській допомозі підприємств та організацій району.

Останнє придбання медобладнання було здійснено лише за фінансової підтримки ТОВ "Прогрес". А саме, придбано гемоглобінометр "МиниГЕМ" - апарат для дослідження показників крові, балансова вартість якого складає 8919,00 грн. та глюкометр - апарат для вимірювання цукру в крові, балансова вартість якого 525,00 грн..

На виконання Законів України, постанов Кабінету Міністрів України, Наказів МОЗ Гребінківською районною радою на четвертій сесії шостого скликання від 25 травня 2011 року було прийнято рішення щодо передачі сільських закладів охорони здоров'я у спільну власність територіальних громад району з 1 січня 2011 року.


Профінансовано сільську мережу на 394 тис. грн.. За браком коштів неможливо задовольнити потреби галузі. Тож керівництво ЦРЛ змушене звертатися за фінансовою допомогою до керівників підприємств та організацій району. Враховуючи те, що ФАЛИ обслуговують своїх жителів, тому обов'язком підприємств, що розташовані на територіях сільських рад, є надання посильної фінансової допомоги ФАПам.

Так на території Мар'янівської сільської ради здійснює діяльність філія "Мар'янівська» ТОВ сільськогосподарського підприємства "НІбулон", яке піклується про жителів Мар'янівської сільської ради. Адміністрація підприємства вкладає значні кошти у розвиток села. Даним підприємством було виділено кошти на поточний ремонт ФАПу в с. Мар' янівка, а саме на капітальний ремонт - 53,4 тис. грн., на придбання інвентаря та меблів -1 б, 1 тис. грн.

Дарма, шо ТОВ "Прогрес" здійснює свою діяльність на території Майорщинської сільської ради, але в цьому році керівництвом даного підприємства було профінансовано придбання для Короваївської сільської амбулаторії котла газопостачання, балансова вартість якого складає - 5000 грн. та виготовлення технічної документації для проведення газопостачання на суму 1500 грн.

Зі святом медичних працівників привітав Президент України Віктор Янукович.

"Сьогодні вам доводиться працювати в надзвичайно складних умовах. Система охорони здоров'я з хронічними хворобами і втраченим часом на швидке одужання може перетворитися на безнадійного пацієнта. Саме тому пріоритетним завданням програми реформ визначено корінну модернізацію медичного обслуговування, мета якої - зробити медицину доступною і якісною для кожної української сім'ї. Ключова теза реформи - гідна заробітна плата і соціальні гарантії для медичних працівників.

Сподіваюся на ваше розуміння тривалості процесу реформування, адже тільки ріст економіки забезпечить істотне збільшення фінансування галузі ", - говориться в поздоровленні глави держави.

Нагадаємо, на початку 2011 р. Янукович заявив, що реформа охорони здоров'я є пріоритетом в державній політиці.

Вже в червні Президент позитивно оцінив перші результати медичної реформи. "За 5 місяців ми вже поліпшили якість медичних послуг на первинному рівні. Ми робитимемо усе, щоб медичні послуги були як можна якісніші і наблизили лікаря до людини ", - відмітив Янукович.

Відмітимо, що в держбюджеті України на 2011 р. звідні витрати на охорону здоров'я складають більше 42 млрд грн. - це 3,4% від ВВП. Витрати на охорону здоров'я у бюджеті в 2010 р. склали 39,4 млрд грн., що на 10 млрд більше, ніж в 2009 р.

Проте слід зазначити, що заробітна плата лікарів залишається украй низькою. За даними Госстата в 2010 р. середня зарплата у сфері охорони здоров'я склала 1631 грн. За своїм розміром заробітки лікарів займають 29-е місце серед інших галузей. Для порівняння, в Росії лікар отримує в середньому 450-500$, В Чехії - 1300-1400$, В США - близько 7 тисяч доларів.

Все частіше українські лікарі від'їжджають за кордон, щоб поліпшити своє матеріальне становище. Наприклад, за останній рік в Росію виїхало близько 6 тисяч українських лікарів.

Справді, на сьогодні заробітна плата медичних працівників є однією з найнижчих серед галузей економіки. Так, по Полтавській області середньомісячна заробітна плата працівників галузі в розрахунку на одного штатного працівника за січень-квітень поточного року складала 1566 грн., у той час, як середня по області по усім галузям народного господарства — 2287 грн.

Для порівняння: у сільському господарстві, мисливстві — 1624 грн., лісовому господарстві — 1968 грн., промисловості — 3049 грн., будівництві — 3040 грн., фінансовій діяльності — 3283 грн., освіті — 1799 грн.

Підвищення заробітної плати працівників бюджетної сфери, у тому числі працівників закладів охорони здоров’я, є на даний час одним із важливих завдань Уряду.

Так, відповідно до постанов Кабінету Міністрів України, деяким лікарям встановлено надбавку за вислугу років у розмірі від 10 до 30% до посадового окладу залежно від стажу роботи.

У 2011 році медичним працівникам, які надають медичну допомогу хворим на заразну та активну форми туберкульозу, встановлено підвищення посадових окладів у зв’язку із шкідливими умовами праці та надбавки за тривалість безперервної роботи.

11 травня поточного року прийнято постанову Кабінету Міністрів України, якою передбачається, зокрема:

  • підвищити посадовий оклад (тарифну ставку) працівника І тарифного розряду єдиної тарифної сітки з метою зменшення грошового розриву між його розміром та мінімальною заробітною платою;
  • забезпечити міжкваліфікаційні (міжпосадові) співвідношення в оплаті праці працівників 1-7 тарифних розрядів єдиної тарифної сітки;
  • запровадити виплату одноразової грошової допомоги у розмірі п’яти мінімальних заробітних плат випускникам медичних та фармацевтичних вузів, які виявили бажання працювати в сільській місцевості та селищах міського типу і уклали договір на строк не менше 3-х років, а також молодим спеціалістам, які працюватимуть на посадах лікарів загальної практики: сімейних лікарів, дільничних лікарів-педіатрів та лікарів-терапевтів;
  • встановити медичним та фармацевтичним працівникам з 1 січня 2012 року виплату допомоги на оздоровлення в розмірі посадового окладу при наданні щорічної відпустки.

На даний час, згідно з інформацією Міністерства соціальної політики України, опрацьовується питання щодо внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» у частині збільшення видатків на оплату праці працівників бюджетної сфери з урахуванням необхідності забезпечення виконання вищезазначених завдань.

Вітання з Днем медичного працівника

У цей день бинта та вати
Вип'ємо спирту, як солдати.
За здоров'я медицини-
Поцілунок замість вакцини!

  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Квіт добра в медицні не згас,

Лиходії його не осквернять,
Віддаємо Вам шану і честь,
Хто обрав у житті милосердя!

Чиї вміння, знання і талант,
Дарували життям допомогу,
А страшному вирі буття
Божу іскру у нас захищали!

  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

День медичного працівника

День медичного працівника -
Це, справді, свято всенародне.
На честь людей, в чиїх руках
Священне діло, благородне.

Здоров'я нації, народу -
Державна справа нелегка,
Але ця справа звіку-зроду
Є суттю й медпрацівника.

І в день, і в ніч, в мороз і в спеку
Медпрацівник з людьми завжди,
В дорогу ближню чи далеку
Він хворим йде допомогти.
Медпрацівник не Бог - людина,
Але від нього, як від Бога,
Для зцілення украй потрібна
Недужим людям допомога.

І дай нам, Боже, всім надовго
Здорового, безхмарного життя.
Ми людям віддаєм для цього

Свої знання, і сили, й почуття.

  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Я хочу привітати свою кралю,

Найпрацьовитішу Наталю,
Побажати щастя і наснаги,
В нелегкій справі сильної відваги,
Щоб був вагітний гаманець,
А викликам настав кінець,
Не менше ласки і турботи,
І задоволення від роботи,
Я шлю тобі свої цілунки,
І всякі різні подарунки,
Та щей пухнастого ведмедика,
Прийми вітання у День медика.

  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Квіт добра в медицині не згас,
Лиходії його не осквернять,
Віддаємо Тобі шану й честь,
Українко,сестро милосердя!!!

  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

МЕДСЕСТРІ

Ти завжди у білому халаті,
Біла шапочка з хрестом на голові.
Чоловіки, навіть і жонаті,
В'ються біля тебе, наче солов'ї.

Турботлива ти, як рідна мати,
Мила, лагідна, немов моя жона,
Ти завжди усмішкою багата,
Гріє і наповнює всіх теплом вона.

І добром іскряться карі очі,
Як біду свою приймаєш хворих біль.
Чари, сили і знання дівочі
Віддавати людям - милосердна ціль.

Акуратна, чиста і охайна,
І стерильні пальці ніжних рук.
Ти, як квітка в клумбі, біла, файна.
Голос мелодійний, як музичний звук.

Дуже вдячні всі твої клієнти
За турботи, ласку, професійний хист.
Справедливі тобі компліменти,
А моя подяка - ось цей віршик-лист.

  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

ДОРОГІ МЕДИЧНІ СЕСТРИ!

З нагоди Вашого професійного свята – міжнародного дня медичної сестри прийміть щирі вітання та безмежну вдячність за Ваші чуйні серця, за врятовані життя, за повернуте здоров’я мешканців нашого району!

Протягом тисячоліть люди, які рятують від хвороб і гоять рани, користуються постійною любов’ю та повагою.

Ваші талановиті руки дарують людям радість життя, вселяють віру у зцілення.

Хай усе хороше, зроблене з душею та натхненням, повертається до Вас сторицею! Нехай кожна мить життя радує своєю неповторністю!

Зі святом Вас! Щастя Вам і добра! І нехай клятва Гіппократа ніколи не буде обтяжливим обов’язком, а лише приємною місією!

  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

ПРИСВЯТА ЛІКАРЮ

Хочеться сказати щось чудове,
Та не знаю, де знайти слова.
Чи ж опише хто зорю ранкову,
Що край неба сяйво розлива?
Ви чарівна, мов веселка ясна,
Що від неї радість огорта,
Мов троянда, ніжна і прекрасна,
Що в саду весною розцвіта.
Вас відразу щиро полюбила,
Як сестру, як подругу в путі,
Дякую я долі за цю милість,
Що звела із Вами у житті.
Скільки ж Ви людей урятували!
Вдячності від них нема кінця...
Віддаєте людям своє серце,
Щоб були здорові їх серця.

Схожі матеріали:
👁 1882
Категорія: Суспільство
Теги: побажання в день лікаря, медичне свято, привітання на день медика, вітання медикам, професійне свято медичних працівник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ