Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.06.2011

Голова райдержадміністрації А.В. ВИХОР: «основне наше завдання - це виконання планових завдань та показників Програми розвитку району на 201



Голова райдержадміністрації А. В. ВИХОР: «основне наше завдання - це виконання планових завдань та показників Програми розвитку району на 2011 рік та виконання бюджету району»

Звіт голови районної державної адміністрації про виконання делегованих повноважень за період з квітня 2010 року по квітень 2011 року

Органами виконавчої влади та місцевого самоврядування у звітний період спрямовувалась практична робота на реалізацію невідкладних проблем в економічній і соціальній сфері, послідовне досягнення показників, передбачених Програмою економічного і соціального розвитку району на 2010 рік та соціальних ініціатив Президента.

Відповідно до рішення першої сесії районної ради шостого скликання від 3 грудня 2010 року "Про делегування повноважень районної ради районній державній адміністрації" районною державною адміністрацією за звітний період підготовлено і внесено на розгляд ради 100 питань (із них в 2010 році 75) втому числі підготовлено і внесено на розгляд ради 20 проектів програм.

Протягом звітного періоду на засіданнях сесії районної ради заслухано інформацію про стан виконання 15 районних програм.

За показниками ефективності роботи за І квартал 2011 року район займає 19 місце серед районів області.

Звіт розданий всім депутатам, тому, щоб не забирати ваш час та не обтяжувати вас цифрами я коротко зупинюсь на основних аспектах нашої роботи.

В 2010 році було вжито ряд заходів спрямованих на забезпечення виконання бюджетів всіх рівнів, результатом яких стало збільшення надходжень до Зведеного бюджету на 16,5 % в порівнянні з 2009 роком.

За підсумками роботи вже в поточному році за 4 місяці до зведеного бюджету зібрано податків і платежів на загальну суму більш ніж 9 млн. 920тис. грн., що перевищує минулорічний рівень збору податків на 59,2 тис.грн.

Видатки місцевих бюджетів за 4 місяця 2011 року збільшилися на 32,3 % в порівнянні з 2010 роком.

Бюджет має соціальну спрямованість. Соціальні вид атки було спрямовано на оплату праці працівників бюджетних установ, нарахування на заробітну плату, надання пільг соціальним верстам населення та виплата допомог сім'ям з дітьми та пенсій тощо.

Райдержадміністрація продовжувала концентрувати зусилля на сприянні розвитку і зростанню обсягів сільськогосподарського виробництва.

В аграрному секторі району в 2010 році зернові культури зібрані на площі 21,4тис. га. Валовий збір зернових культур склав-59,9тис.тонн.

В галузі тваринництва стабілізувалось поголів'я ВРХ.Зрослачисельністьхудобидо минулого року на 336 голів. Зокрема чисельність корів зросла до початку року на ЗО голів.

Виробництво продукц ії тваринництва зросло до відповідного періоду минулого року -молока на 330 тон, м'яса в живій вазі на 23 тони. Зросла продуктивність худоби: надій на корову склав 1010 кг, що більше на 169 кг до минулого року, також зросли середньодобові привіси ВРХ та свиней.

Сільськогосподарські підприємства всіх форм власності майже закінчили весняно-польові роботи. Посіяно ярих культур на площі 26,1 тис.га, кукурудзи -12,2 тис.га, соняшнику - 4,6 тис. га, сої - 3,2 тис.га. Завершено посів цукрового буряку на площі 1,5 тис. га.

Райдержадміністрацією та органами місцевого самоврядування вживаються заходи в питаннях залучення інвестицій в економіку району.

На протязі останніх років зберігається позитивна динаміка обсягів інвестицій в основний капітал. В порівнянні з 2009 роком в районі спостерігається тенденція до збільшення обсягів інвестицій в основний капітал більше ніж в 14 разів.

Основним джерелом надходження капітальних інвестицій впродовж звітного періоду, як і в попередні роки, залишаються власні кошти підприємств та організацій - 97,3 % загального обсягу капітальних інвестицій.

В 2010 році введено в дію перевантажувальний термінал по прийому, зберіганню та відвантаженню зернових та олійних культур на філії "Мар'янівська" ТОВ СП "НІБУЛОН" загальною вартістю будівництва більше 100,0 млн.грн.

Завершено реконструкцію вагонного депо Гребінка Південної залізниці.
Введено в експлуатацію приміщення районного центру зайнятості населення.

Проведені передпроектні. роботи на будівництво вуличних водогонів в районі деповського селища в м. Гребінка.

Підготовлені матеріали до включення частини автодороги по с. Мар'янівка для проведення капітального ремонту на суму 296тис.грн.

Виконуючи районну програму будівництва підвідних газових мереж та газифікації населених пунктів Гребінківського району, виготовлена проектно-кошторисна документація на будівництво підвідного газопроводу Мар'янівка - Сербинівка, довжиною 8,3 км, кошторисною вартістю 2,1 млн.грн.

Втілюючи в життя районну програму" Питна вода України на 2006 • 2020 роки" в районі продовжувалось будівництво водопровідних мереж в сільських населених пунктах.

Виконуючи завд ання з під готовки до роботи житлово-комунального господарства району в опалювальному сезоні 2010 - 2011 років, в районі були підготовлені: комунальний житловий фонд, мережі водопостачання та водовідведення.

Підготовлено до роботи в зимовий період 16 об'єктів теплопостачання, спеціалізована прибиральна техніка.

Середня заробітна плата працюючих в усіх галузях економіки району за 2010 рік склала 205] грн., що в 2,2 рази перевищує рівень мінімальної заробітної плати. Найвищий рівень заробітної плати в працівників залізничного транспорту - 2430 грн., найнижчий рівень в працівників сільського господарства -1082 грн.

Поряд з цим залишається невирішеним питання погашення заборгованості із заробітної плати.

Слід зазначити, що в районі постійно вивчається стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати та вживаються додаткові заходи щодо прискоренняїї погашення.

Показник рівня зареєстрованого безробіття станом на 1 квітня 2011 року складає 5,44% проти 3,69% в минулому році.

У звітному періоді працевлаштовано 139 безробітних громадян на вільні та новостворені робочі місця-
всього створено 87 нових робочих місць.

Особлива увага в районі приділяється соціальним допомогам ветеранам війни та інвалідам.

Санаторно-курортні путівки в першому кварталі 2011 року отримали 4 ветерана війни.

Засоби реабілітації для пересування отримало 3 чоловік.

Призначено соціальні допомоги 1647 сім'ям, що на 80 сімей більше ніж в 2010

ропі.

Однією з важливих адресних допомог є субсидія.

Станом на 1 квітня надано субсидій на житлово-комунальні послуги662сім'ям, що на 413 сімей більше ніж за відповідний період минулого року та майже на 400,0 тис.грн. більше ніж в минулому році.


У районі діють ряд програм, спрямованих на підвищення якості процесу освіти у дошкільних, загальноосвітніхта позашкільних навчальних закладах, закладах культури охорони здоров'я та спорту.

Виконується програма Президента щодо відкриття д итячих дошкільних заклад ів, так в цьому році відкрито дошкільний заклад в селі Мар'янівка та на День захисту дітей відкрита додаткова група в дитячому садочку м.Гребінка "Веселка".

Звичайно, хотілося б у своїй роботі д осягти вагомих показників, але все впирається в неспроможність районного бюджету. Тож основне завдання, над яким буде працювати райдержад міністрація, це виконання планових завдань та показників програми соціально-економічного розвитку району на 201 1 рік та виконання бюджету району.

Одним із основних завдань на 2011 рік є також під готовка до проведення 200-річчя з д ня народ ження Євгена Павловича Гребінки.

В соціальній сфері робота буде спрямована на оптимізацію та збереження закладів охорони здоров'я, освіти, культури та соціального захисту населення, покращення матеріально-технічного забезпечення. Продовжуватиметься робота з підвищення соціальних гарантій сім'ям з дітьми, мало захищеним верствам населення та з вирішення інших проблемних питань.

Автор: газета "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1427
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Вихор, планові завдання, бюджет району




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ