Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.08.2011

У неділю, 7 серпня місто Гребінка на Полтавщині відзначила свій 116-й День народження (відео)



У неділю, 7 серпня місто Гребінка на Полтавщині відзначила свій 116-й День народження 

7 серпня Гребінка відсвяткувала День міста. І хоч дата була не ювілейна – 116-та річниця від дня заснування – але готувалися до свята ґрунтовно.

Для історії це лише мить, а для такого невеличкого містечка, як наша Гребінка, - це ціла епоха становлення і розвитку. За ці роки багато чого змінилося на вулицях міста і в серцях гребінківців.

Але від самого народження і до нинішніх днів історія нашого міста нерозривно пов'язана з розвитком залізниці. Тож не дивно, що у тісній співпраці з колективами залізничного транспорту наше місто просто на очах змінюється, красивішае.

Напередодні Дня міста була проведена грандіозна робота по благоустрою вулиць і провулків Гребінки. Постаралися і працівники Комбінату комунальних підприємств, і колективи залізничних підприємств, а також виконали свій почесний обов'язок перед рідним містом і працівники різних організацій і установ, котрі прибрали прилеглу територію, прибрали сміття та побілили бордюри.

Ще на весні ліквідували стихійні сміттєзвалища, яких за останні роки на території міста утворилося чимало, порозчищали чагарники обабіч доріг, побілили  дерева. Тепер чистоту й порядок в місті підтримують постійно.

Напередодні свята відремонтували дорогу по провулку Піонерському, кошти в сумі 273 тисячі гривень надійшли з обласного бюджету.

Урочистості традиційно розпочалися зранку – Святочними літургіями у храмі, а завершилися пізно вночі – концертом, феєрверком та дискотекою.

З 10-ї години - працювали атракціони на вул. Калініна - батутний комплекс надувний, батут - гірка дитячий "Сонечко", батут дитячий надувний, джамнер, ігровий майданчик "Піраміда", розважально-призова гра "Дартс" з повітряних кульок, розважальна гра "Рибалка" для дітей, страйбольний тир, механічні машинки. Відвести душу, набратися адреналіну і розслабитися могли усі охочі.




Вул. Калініна


На центральному стадіоні теж вирувало життя ще з раннього ранку. На святкові змагання до Гребінки прибули спортивні делегації з сусідніх районів - Пирятина, Золотоноші, Драбова.

Тут пройшли турніри з шашок, шахів, тенісу, волейболу, баскетболу, гандболу, футболу та фінал з міні-футболу.

Шахісти та шашкісти для проведення свого турніру обрали зручне місце у тіні дерев. У запеклій боротьбі перемогу здобули у шахах: І місце -І. Іванов, II місце - В. Борзенков, III місце - М. Стромець. У шашках не було рівних В. Сухаренку, II місце посів Ю. Сердюк, а на III місці - Ю. Неживий.

Тенісний турнір, присвячений Дню міста, тривав не один день, у фіналі, котрий відбувся саме в неділю, визначився переможець. У спортивному протистоянні між двома братами Валерієм та Євгеном Дикими, перемогу здобув Валерій. Третє місце виборов Сергій Запорожець.

Порадували гребінківців і наші волейболісти. У запеклому протистоянні наша команда виграла у обох суперників - команд з Драбова та Пирятина.

Зустріч баскетболістів Пирятина та збірної Гребінки закінчилася перемогою господарів поля. У гандбольному протистоянні перемогу святкувала збірна Гребінки.

Футбольні уболівальники теж отримали свою порцію адреналіну. На полі центрального стадіону зустрілися два достойні суперники: ветеранські команди з Гребінки та Золотоноші. Матч "Спартак - Златокрай" - "Локомотив" завершився бойовою нічиєю з рахунком 2:2.

А тим часом неподалік стадіону облаштовувалися експозиції виставки творчих доробок гребінківців. Свої фотороботи під рубрикою "Моя Україна" представив фото-кореспондент районної газети Анатолій Кисіль. Також з цікавістю гребінківці оглянули фотоекспозицію, яка присвячувалася відзначенню Днів міста.

Полюбувалися гребінківці та гості свята і картинами місцевих художників Олега Макоона та Ю.П. Запорожця.

Виставки вишивок та малюнків  представили Гребінківські школи №1, №2, Гребінківська гімназія, Сліпорід-Іванівська та Овсюківська ЗОШ.

Витончені картини мистецтва флористики представила жителька Гребінки Валентина Миколаївна Кабаченко.

Незвичайні ляльки вміють виготовляти Т. М .Борозна та В .А. Кучеріна. Власні вироби та вироби своїх вихованців представили керівники гуртків будинку дитячої та юнацької творчості A. Г. Колісніченко та І. І. Квітка. Також у виставці взяли участь і інші майстрині Гребінківщини.

Святкова програма продовжилася урочистим відкриттям дитячого майданчика та фонтана у парку районного Будинку культури, який подарувало керівництво Південної залізниці на чолі з В. М. Остапчуком. Почесну місію перерізання стрічки було доручено саме малечі, для якої і був споруджений цей прекрасний майданчик.




Найприємнішим подарунком нашому місту став фонтан


В парку  лунала музика урочистих маршів і прекрасних музичних композицій, котрі виконали для усіх присутніх учасники зразкового духового оркестру Південної залізниці, свято продовжувалося.

О 18 годині розпочалася урочиста частина святкової концертної програми за участю керівництва Південної залізниці, Полтавської дирекції залізничних перевезень. З привітанням до гребінчан та гостей цього славного українського міста виступили: Пархоменко Валерій Олексійович -  заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації, голова бюджетного комітету обласної ради, міський голова  - Мілевський Федір Григорович, Дяченко Ольга Семенівна - начальник Полтавської дирекції залізничних перевезень, голова районної ради - Зінченко Валерій Миколайович, голова райдержадміністрації  - Вихор Анатолій Віталійович.

Про співпрацю залізниці та славного міста говорила Ольга Семенівна Дяченко, начальник Полтавської дирекції залізничних перевезень Південної залізниці.
За Наказом начальника Південної залізниці працівники сталевих магістралей отримали нагороди, Почесні грамоти, грошові премії та квіти.

Від обласної державної адміністрації В.О.Пархоменко подарував ДЮСШ комплект звукопідсилюючої апаратури.

У святковій промові голови міста Федора Григоровича Мілевського були названі імена гребінківців, які прославили місто своєю працею, творчими здобутками та спортивними перемогами. Федір Гоигорович подякував всім організаціям та установам, які доклали чимало зусиль для благоуспрою рідного міста. Найбільше слів подяки линуло начальнику Південної залізниці, Герою України Вікюру Миколайовичу Остапчуку. Ф.Г.МІлевський наголосив, що потрібно зробити місто таким, в якому б хотілося жити.




Творчий колектив Центрального Будинку науки і техніки м. Харків


Чудовий концерт розпочав чоловічий вокальний квартет "Гетьман" з м. Києва. Також брали участь театр пісні "Славія", народний ансамбль танцю "Світанок" творчий колектив Будинку науки і техніки м. Полтава. та дитячий танцювальний ансамбль "Каприз".

За приблизними оцінками організаторів у святкуванні Дня міста Гребінки взяло участь понад 3 тисячі осіб.

Цього дня на адресу Гребінки звучало багато добрих слів, побажань процвітання і розвитку. Всі  були єдині в тому, що місто має перспективне майбутнє.

В свою чергу гребінківці висловлюють щиру вдячність Полтавській обласній державній адміністрації  та особисто голові облдержадміністрації О.В.Удовіченку, голові Полтавської обласної ради І.М.Момоту, начальнику Південної залізниці В.М.Остапчуку, начальнику Полтавської дирекції залізничних перевезень, депутату обласної ради О.С.Дяченко. Тільки завдяки вашій наполегливості, вимогливості та відданості справі вдалося в короткий термін провести великий об’єм робіт по благоустрою та підготовці міста  до свята. Прийміть наш земний уклін за ваші добрі справи. Бажаємо вам міцного здоров’я, любові та процвітання.



Найприємнішим подарунком нашому місту став фонтан

Довідка

 Початок існування Гребінки припадає на 1895 рік, коли розпочалось будівництво залізничної лінії Харків-Київ. Розташована в Західній частині Полтавської області на лівому березі річки Оржиці.

Знаходиться на перехресті двох важливих залізничних магістралей − Харків-Київ, Москва-Одеса.
Нова станція, яка виникла поблизу с. Городище, була названа на честь відомого українського поета-байкаря Євгена Павловича Гребінки.

З 1959 року Гребінка є містом - невеликим, але дуже відомим. Знають про нього не тільки залізничники та пасажири поїздів. Адже Євген Павлович Гребінка добре відомий як автор геніального російського романсу «Очі чорні, очі жагучі ...». Одного такого твору цілком достатньо, щоб названий на його честь місто знали не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

Кожного року (перша неділя серпня) відзначається День міста, відлік іде з 1895 року.
19 вересня 1943 року - було визволено Гребінківщину від німецько-фашистських загарбників. Ця дата відзначається кожного року, як день визволення Гребінківщини.

  Сьогодні Гребінка залишається потужним залізничним вузлом, на якому базується цілий ряд підрозділів дороги. Це локомотивне і вагонне депо, БМЕУ-8, дистанції колії, сигналізації та зв'язку, пересувна тягова підстанція (ЕЧЕ-26), район контактної мережі (ЕЧК-20), вагонне депо, 11-та дистанцiя сигналiзацiї та зв’язку, 18-та дистанцiя колiї та iншi.








Відкриття дитячого майданчика




Керівництво міста та гості свята




Театр пісні "Славія"







Виступ заступника губернатора Полтавської області Валерія Пархоменка




ПАРХОМЕНКО Валерій Олексійович
Заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації,
депутат Полтавської обласної ради








Сердюк Сергій - нагороджений грошовою премією




Міський голова Мілевський Федір Григорович та Дяченко Ольга Семенівна -
начальник Полтавської дирекції залізничних перевезень





Творчий колектив "Світанок" Будинку науки і техніки м. Полтава




Чоловічий вокальний квартет "Гетьман" з м. Києва




Чоловічий вокальний квартет "Гетьман" з м. Києва




Театр пісні "Славія"



Чоловічий вокальний квартет "Гетьман" з м. Києва




Святковий феєрверк





Святковий феєрверк




Святковий феєрверк над Гребінкою

Повний фотоальбом свята можна подивитись "День города" (2011г)
Фото: Григорія Сліпака


Схожі матеріали:
👁 4117
Категорія: Новини Гребінки
Теги: День міста, свято, Гребінка, фонтан, дитячий майданчик, оркестр




Всього коментарів: 2

0
2 Валерій Олексійович ПАРХОМЕНКО   (18.08.2011)
- У день свята враження від міста Гребінка у мене якнайкращі. Місто невпізнано змінилося і це заслуга його керівництва. Потрібно віддати належне керівництву обласної державної адміністрації, що теж доклало багато зусиль для розвитку Гребінки та району. Виділені кошти на підготовку до проведення 200-річчя з дня народження поета-байкаря Євгена Гребінки, чиє славне ім'я носить ваше місто, кошти на ремонтта будівництво місцевих доріг. Облдержадміністрація готовадо конструктивної співпраці у різних сферах розбудови міста і району.

Реальні і економічно обгрунтовані плани будуть підтримані. 2,7 млн. грн. за обласного сприяння виділено з держбюджету для закінчення реконструкції районного будинку культури, щоб він став окрасою міста. Наступний об'єкт - спорткомплекс. Це унікальна споруда, і ми розуміємо, що місту і району дуже важко його утримувати, тож у наступному році буде вирішуватися питання про фінансування витрат на нього з обласного бюджету.

І сьогодні, у День міста, від голови облдержадміністрації О. В. Удовіченка та керівництва області прийміть щирі вітання із святом та подарунок для дитячої спортивної школи - комплект звукопідсилюючої апаратури. Адже діти - наше майбутнє, тож молоде покоління має вивести нашу країнуна світовий рівень.

Бажаю всім жителям вашого чудового міста миру, процвітання, а керівникам - бажання і вміння працювати разом. І тоді у місті хотітиметься жити.

Валерій Олексійович ПАРХОМЕНКО, заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації, голова бюджетного комітету обласної ради


0
1 Ольга Семенівна Дяченко   (18.08.2011)
Я часто відвідую Гребінку з робочими поїздками, а сьогодні у міста свято - День народження. Як і кожне місто, Гребінка причепурилася до свята. Але хотілося б, щоб гребінківці більше любили своє місто, свої будинки, адже порядок біля будинку залежить від кожного з вас. Беріть приклад із залізничників, які наводять лад на території залізничних підприємств постійно. Сьогодні силами залізничників та працівників інших підприємств та організацій Гребінці відновили чудовий фонтан, відкрили дитячий майданчик, відремонтували трибуни красеня-стадіону, а ще ремонтуються дороги, прокладаються водогони...

Я хочу, щоб жителі Гребінки запам'ятали - залізниця і місто - це одне ціле. Міський голова Федір Григорович Мілевський ставить перед собою високу мету - зробити місто Гребінку одним з кращих області. Південна залізниця його в цьому підтримує. У нас багато планів з покращення життєдіяльності міста. Дорогі гребінківці, знайте, без вас ці плани не здійсняться. Кожен має працювати на своєму місці і пам'ятати відомі слова: «Там, де я стою, там і поле Куликове».

Передаю всім слова щирого вітання від начальника Південної залізниці, Героя України Віктора Миколайовича Остапчука. Він теж доклав багато зусиль, щоб це свято відбулося.

Бажаю гребінківцям міцного здоров'я, благополуччя, працелюбства і віри в те, що нас чекає краще майбутнє. Нехай над вами буде Боже Благословення!

Ольга Семенівна Дяченко, начальник Полтавської дирекції залізничних перевезень Південної залізниці, депутат обласної ради відгребінківців, кавалер ордена княгині Ольги

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ