Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.08.2011

Гребінка входить у вісімку міст Полтавської області, що мають чинні генеральні плани



Гребінка входить у вісімку міст Полтавської області, що мають чинні генеральні плани

На Полтавщині із 15 міст лише 8 мають чинні генеральні плани. Це - Полтава, Кременчук, Комсомольськ, Червонозаводське, Гадяч, Гребінка, Глобине та Хорол, - повідомив сьогодні на щотижневій нараді в облдержадміністрації начальник Управління містобудування та архітектури Полтавської ОДА, головний архітектор області Юрій Петрук.

За його словами, за наявністю генпланів Полтавщина займає середнє місце в Україні.

До паспорту  об'єктів Полтавської області входить  1850 міських та сільських населених пунктів. Фахівці управління разом з архітекторами райдержадміністрацій опрацювали 908 генпланів сільських населених пунктів. Дію подовжили 548 генпланам.

За словами Юрія Петрука, є села, які не потребують внесення коректив до генпланів, оскільки там нічого не будують. Самі ж населені пункти фактично вимирають.

У першу чергу необхідно терміново розпочати коригування та оновлення генпланів населених пунктів, які належать до списку історичних, - підкреслив начальник управління архітектури.

«Не має генплану, не має можливості займатися відведенням землі та здійсненням інвестиційної діяльності».
Для впорядкування містобудівної документації області на сьогодні  необхідно  72,6 млн грн. З них на розроблення схем планування території області витратять  2,1 млн грн, коригування та оновлення схем територій районів - 6,1 млн грн, розробку, коригування генпланів сільських населених пунктів - 64 млн грн.

Генплани, які вже є у містах, після доопрацювання отримують необмежений термін дії.  Вносити зміни в них можна 1 раз на 5 років.

За його словами, до паспорту об'єктів Полтавської області входить 1850 міських та сільських населених пунктів.

Фахівці управління разом з архітекторами райдержадміністрацій опрацювали 908 генпланів сільських населених пунктів.

Дію подовжили 548 генпланам. За словами Юрія Петрука, є села, які не потребують внесення коректив до генпланів, оскільки там нічого не будують. Самі ж населені пункти фактично вимирають.

У першу чергу необхідно терміново розпочати коригування та оновлення генпланів населених пунктів, які належать до списку історичних, - підкреслив начальник управління архітектури: «Нема генплану - немає можливості займатися відведенням землі та здійсненням інвестиційної діяльності».

Для впорядкування містобудівної документації області на сьогодні  необхідно 72,6 млн грн.

З них на розроблення схем планування території області витратять  2,1 млн грн, коригування та оновлення схем територій районів - 6,1 млн грн, розробку, коригування генпланів сільських населених пунктів - 64 млн грн.

Генплани, які вже є у містах, після доопрацювання отримують необмежений термін дії.  Вносити зміни до них можна раз на 5 років.

Схожі матеріали:
👁 1164
Категорія: Полтавщина
Теги: населений пункт, генплан, генеральний план




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ