Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.08.2011

В поїздах курсуючих через Гребінку буде інтернет і мобільний зв’язок



В поїздах курсуючих через Гребінку буде інтернет і мобільний зв’язок

Спочатку з’явиться новий сервіс на швидкісному маршруті Львів-Київ-Харків-Донецьк до Євро-2012. Потім, як кажуть залізничники, вийти у поїзді в інтернет можна буде на всіх пасажирських напрямках

Укрзалізниця обіцяє пасажирам, що у поїздах буде інтернет, телебачення та мобільний зв’язок. Підключити бездротові мережі мають на базі WiMAX, та до Євро-2012 випробувати його на маршруті Львів-Київ-Харків-Донецьк.

 Залізничники не визначилися ще з постачальником нового сервісу. Як сказав гендиректор «Укрзалізниці» Володимир Козак, зараз розглядають пропозиції кращих компаній України та Європи. Але роботи із забезпечення ділянки зв'язком технології WiMAX уже ведуться. Після того, як інтернет протестують на швидкісній ділянці Львів-Київ-Харків-Донецьк, сервіс пошириться на інші пасажирські напрямки.

 - До Євро-2012 у нас очікується більше мільйона вболівальників, - каже генеральний директор «Укрзалізниці». - Вони будуть подорожувати між обласними центрами і найбільшими містами нашої країни. І їм буде дуже приємно, перебуваючи в поїзді, спілкуватися в інтернеті зі своїми друзями і ділитися враженнями від того чи іншого матчу. Тому що лише під час спілкування з друзями можна передати і свої емоції, і свої переживання, і своє задоволення від часу, проведеного на наших стадіонах і в нашій країні.

 Яку суму може витратити на інтернет у поїздах, Укрзалізниця не повідомляє. А мобільні оператори оцінили введення послуги бездротового зв'язку на залізничній ділянці, що сполучає міста матчів Євро-2012, у 30-40 мільйонів доларів. Так кажуть у компаніях «Київстар» і «МТС-Україна».

 Звісно, що безплатним новий сервіс для пасажира не буде. Але у скільки обійдеться користування інтернетом під час поїздки залізницею, ще не говорять. Чи можна буде від цієї послуги відмовитися? Ціни на білети зростуть лише в окремих поїздах, чи подорожчають автоматично квитки на усі потяги?

 - Вихід в інтернет буде іти як послуга, тому сплачуватиметься окремо. А як саме і скільки це буде коштувати - у нас ще немає цієї інформації. А що стосується подорожчання квитків, то воно не планується.

 - Якщо інтернет буде такий, як мобільний зв’язок зараз на залізниці, коли мережі більше нема, ніж є, тоді така послуга не потрібна,

 - Ми будемо використовувати WiMAX для передачі через Wi-Fi послуг інтернет-зв’язку, телебачення, мобільного зв’язку, - каже Володимир Козак і запевняє пасажирів, що робота буде виконана вчасно, а послуги будуть якісними. - Всі якісні послуги, яких потребує сьогодення, – все це буде впроваджено на українських залізницях.








 Зараз «Укрзалізниця» шукає партнерів серед комунікаційних компаній, готових реалізувати проект із забезпечення бездротовим зв’язком пасажирських поїздів на всіх діючих в Україні напрямках.

 Нагадаємо, що до Євро-2012 «Укрзалізниця» запустить супершвидкісні поїзди «Хюндай», які почнуть курсувати з червня наступного року між Києвом і Львовом (у дорозі 4,5 години), Донецьком (5,5 години), Харковом (3,5 години). Їх максимальна швидкість — 160 км/год.

 - Вже в кінці лютого — на початку березня 2012 року в Одесу поромом припливе з Кореї перший такий поїзд, - каже заступник гендиректора «Укрзалізниці» Леонід Лобойко. - Далі своїм ходом він піде на Південній залізниці, на випробування.

Довідка

 WiMAX – стандарт безпровідного зв’язку, що забезпечує широкосмуговий зв’язок на значні відстані зі швидкістю, що відповідає кабельному з’єднанню. Підходить для з’єднань точок доступу Wi-Fi з сегментами інтернету, забезпечення бездротового широкосмугового доступу як альтернативи виділеним лініям і DSL, надання високошвидкісних сервісів передачі даних (до 3 мб/с) і телекомунікаційних послуг, створення точок доступу, не прив’язаних до географічного положення.

 WiMAX дозволяє здійснювати доступ в інтернет на високих швидкостях, з набагато більшим покриттям, ніж у Wi-Fi мережі. Це дозволяє використовувати технологію в якості «магістральних каналів», продовженням яких виступають традиційні DSL-і виділені лінії, а також локальні мережі. У результаті подібний підхід дозволяє створювати високошвидкісні мережі в масштабах цілих міст.

 WiMAX мережі складаються з базових і абонентських станцій, а також обладнання, що зв'язує базові станції між собою, з постачальником сервісів і з інтернетом.

 Якщо Wi-Fi схожий на стаціонарний бездротовий телефон, то WiMAX можна порівняти з мобільним зв'язком.

Поїзд з інтернетом буде схожий на літак

 Так виглядає інтер’єр вагону супершвидкісного поїзду, де буде інтернет. Потяг «Хюндай» складатиметься з трьох вагонів першого класу і двох – другого. У них можуть їхати максимум 579 пасажирів.

Кількість місць у кожному вагоні різна. В деяких передбачені спецмісця для інвалідів-колясочників. В одному з вагонів розмістять бар на 20-25 осіб, тому місць для сидіння там буде вдвічі менше.

Крісла з розетками


 Розташовані як у літаку: один за одним. Відстань між центрами крісел — 110 см, тому можна вільно витягнути ноги або поставити їх на підніжку переднього крісла.

 У кожного пасажира свій підлокітник і підголовник, індивідуальна розетка для підключення телефону, ноутбука, з якого можна буде зайти в інтернет.

 У вагоні другого класу довгоногим доведеться важкувато. Між центрами крісел відстань усього 94 см. Підлокітники спільні з сусідами. Розеток - усього десять на вагон.

Поличка для ноутбука

 Всі крісла обладнані відкидними столиками, куди зручно покласти їжу, книгу, ноутбук. Спинку можна відхилити назад, а сидіння висунути вперед. У першому класі реально їхати напівлежачи, бо там спинка відхиляється назад на 126 мм. У другому - ні, відхилення всього 87 мм.

 Квиток у вагон першого класу буде дорожчий на 20-25% (за попередніми розрахунками, на потяг Київ-Донецьк відповідно 450 і 370 грн.). На моніторі можна буде подивитися кіно, дізнатися, де знаходиться поїзд, яка його швидкість. У кожному вагоні буде по чотири-шість таких моніторів.

Замість провідників - стюарди

 Класичних провідників у цих потягах не буде. Їх замінять два-три стюарди чи стюардеси. Вони пропонуватимуть за плату їжу і напої зі спецвізка (як у літаку).

 Була ідея розмістити в першому класі кілька стаціонарних столиків на компанію з чотирьох чоловік. Але від цього відмовилися, щоб усі пасажири їхали однаково і в рівних умовах.

 Стелажі для багажу розмістять біля входу, а не в середині вагона, як планували раніше. З туалетами все буде за європейськими стандартами — їх зроблять вакуумними, і працювати вони будуть під час усієї подорожі.




Схожі матеріали:
👁 1476
Категорія: Суспільство
Теги: зв'язок, поїзди, Інтернет, Укрзалізниця




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ