Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.08.2011

Залізниця пропонує покататися паровозом радянських часів



Залізниця пропонує покататися паровозом радянських часів

Паровоз радянський часів приготували для туристів. Ціна екскурсії історичними місцями країни на ретро-поїзді залежить від типу причіпного вагона та часу поїздки. Першим пасажирам це коштувало 15 тисяч гривень.

Радянський паровоз серії „Л”, складений 1953 року, прямуватиме історичними місцями України. Поїздки на ньому не будуть регулярними.

Паровоз приготувала Південно-західна залізниця для туристів з розрахунку на іноземців. Але замовити можуть екскурсію на паровозі і вінничани. Досить звернутися з прохання про це. І мати чималі гроші.

 Поїздка відбувається у сучасному вагоні, причепленому до ретро-паровоза. Це може бути вагон з сидячими місцями, як в електричці, купейний або вагон-салон для більш заможних туристів - СВ. Від типу вагона й залежить ціна поїздки. А ще від маршруту, замовленого харчування, плюс – послуги екскурсовода.

 Подорожі на радянському паровозі, як кажуть залізничники, будуть здійснюватися під замовлення турфірм, організацій або простих громадян. Щоб замовити поїздку, потрібно безпосередньо звертатися в адміністрацію Південно-західної залізниці.

 - Напрямок поїздки можна вибрати будь-який, за бажанням замовника, — каже начальник служби пасажирських перевезень Південно-Західної залізниці Олександр Болдов. - Ми організували презентаційну поїздку до Білої Церкви — вона обійшлася в 15 тисяч гривень в обидва кінці. Вартість буде змінюватись в залежності від набору послуг і дальності поїздки.

 Швидкість такого паровоза — 60-80 км/год. Їздить він на мазуті. Машини такого типу не експлуатувалися з 1968 року, коли їх замінили на більш сучасні тепловози.


 - Це дуже цікаво послуга і, думаю, ми зможемо її тепер поновити, - каже директор туристичного оператора „Укрвінтур” Ольга Гандурська. - Ми вже трохи забули, але в перші роки пострадянський часів ми проводили тур-поїзди. Було багато поїздок цікавих. По дорозі у потязі можна було переночувати, а в день відвідати цікаві міста.

Досі в Карпатах є екскурсійний трамвайчик, що їздить вузькоколійкою. І він дуже популярний. Думаю, що серед вінничан знайдеться чимало бажаючих скористатися можливістю поїхати на екскурсію у ретро-поїзді. Тому візьмемо на замітку інформацію залізниці.

Схожі матеріали:
👁 1482
Категорія: Суспільство
Теги: ретро, залізниця, поїзд, екскурсія, тур-оператор




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ