Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.09.2011

У Гребінці сьогодні відзначають День знань



У Гребінці сьогодні відзначають День знань  

Цього року першого вересня до шкіл України піде 4,2 мільйона учнів, з них понад 416 тисяч — першокласники.

 Станом на 1 вересня 2011 року, в  загальноосвітніх навчальних закладах міста та району за шкільні парти сіли 2267 учнів. З них до першого класу зараховано 176, у порівнянні з минулим роком на  11 першокласників менше, до 10 класів зараховано 191 учень, одинадцятикласників у нас в цьому році — 213, проти 226 в минулому році.

Прекрасне хвилююче свято, осяяне радісними зустрічами та щасливими посмішками, сповнене щирих почуттів і світлих сподівань, озвучене першим дзвоником нового навчального року.

Це свято глибоко відчувається всіма. Ним захоплюються першокласники і студенти в трепетному очікуванні дотику до нового знання, вчителі і викладачі, які самовіддано прищеплюють паростки цих знань та першого життєвого досвіду, дорослі, що полинають спогадами у свої незабутні шкільні роки.

1 вересня 2011 року в усіх 20 загальноосвітніх навчальних закладах міста та району відбулося свято Першого дзвоника,  всі шкільні подвір'я наповнилися дитячим сміхом, білими бантиками, елегантними костюмами та морем квітів.

Гамірно та весело стало у стінах Гребінківських школах, традиційно, цього дня в школах Гребінки проходять урочисті лінійки, присвячені початку навчального року. З особливою урочистістю зустрічають в школах першокласників. Вперше на поріг школи стали маленькі і ще боязкі учні. Сьогодні їх свято, і перший дзвоник лунатиме для них.

За хорошої погоди і доброго настрою відбувалося свято першого дзвоника в Гребінківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2.

З вітальними словами виступили директор школи Кулікова Тамара Віталівна, голова районної ради Зінченко Валерій Миколайович, батьки першокласників та випускників.

Характерною особливістю цьогорічного святкування Дня знань стала масштабна участь підприємців, спонсорів та меценатів у проведенні акції, запропонованої Кабінетом Міністрів України "Дай руку першокласнику". Щоб створити необхідні умови для належного функціонування школи, за сприянням голови райдержадміністрації, Партії Регіонів, було надано кожній школі цінні подарунки.

Голова районної ради Зінченко В. М. вручив подарунок школі №2  холодильну камеру.

Перед початком нового навчального року в цій школі зробили косметичний ремонт: переклеїли шпалери, пофарбували підвіконня, батареї, підлогу та повісили новенькі штори – це все на, що спромоглися батьки.

На виконання Комплексної програми розвитку освітньої галузі Полтавської області на 2011-2015 роки наш район отримав Шкільний автобус на 29 посадкових місць, що дасть змогу здійснювати безперебійний підвіз учнів Тополівської сільської ради до шкіл міста. Я хочу висловити слова подяки обласній державній адміністрації, обласній раді, обласному фінансовому управлінню, Головному управлінню освіти і науки, голові районної державної адміністрації Анатолію Віталійовичу  Вихору та голові районної ради Валерію Миколайовичу  Зінченку за турботу про наших дітей.

 До 1 вересня  14 дітям пільгових категорій міста та району за сприяння Анатолія Віталійовича було придбано шкільні форми.

Всі перелічені справи свідчать про ставлення влади до освіти як до одного із стратегічних напрямків розвитку. Стан освіти є одним з визначальних чинників соціально-економічного розвитку. Саме тому органи виконавчої влади та місцевого самоврядування докладають максимум зусиль, щоб заклади освіти ставали більш матеріально забезпеченими і могли надавати якісні і доступні освітні послуги.  Нарешті, влада не просто говорить і обіцяє, а робить конкретні кроки, реальні справи. І  це бачать діти, батьки , вчителі. І я впевнена, що освітяни району прикладуть максимум зусиль, щоб виправдати довіру до них.

Свято 1 вересня, завжди залишається в пам'яті кожної людини. Де хто асоціює його зі шкільними роками, а може молодий вчитель більше хвилювався, коли сам вперше йшов на свій власний урок. Втім 1 вересня це всенародне свято, адже тільки завдяки знанням людина досягла сучасного розвитку.

Отже з нагоди дня знань Офіційний сайт мітса Гребінки вітає усіх з початком навчального року. Бажаємо міцного здоров'я, впевненості у власних силах та відвертого прагнення до нових знань, адже вони це сила!




Вітає зі святом голова районної ради Зінченко Валерій Миколайович




Звучить перший дзвоник







Вітання линуть від директора школи Кулікової Тамари Віталівни







Коровай від батьків отримує вчитель навчальних класів -
Гетта Юлія Григорівна




Одинадцятикласники передають першокласникам Ключик до Краiни знань





Схожі матеріали:
👁 2471
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Зінченко, День знань, Гребінка, учні, школа, навчальний рік




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ