Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.09.2011

Абсолютно всі тканини на ринку — токсичні



Абсолютно всі тканини на ринку — токсичні

Жахливим фактом по сьогодні лишається те, що в Україні обов’язковій сертифікації підлягає лише дитяча білизна.

Кожна матір прагне, щоб її дитина вдягала якісні речі. На жаль, якість українського одягу, навіть для малюків, вкрай низька. Що вже говорити й одяг та білизну для дорослих.

У багатьох країнах існує два ринки для одягу: внутрішній та зовнішній. У першому якість продукції завжди вища. Проте для України цей закон не діє.

Окрім не завжди гарної якості одягу власного пошиву, на українців чекає ще й дешевий (а отже й популярний) одяг з інших країн — Туреччини та Китаю, вимоги до якого виключно низькі. Неякісна продукція потрапляє до нас навіть з Німеччини, і зазначені на етикетці 100% котону, цілком можливо, можуть виявитися із значним вмістом домішок неякісного волокна.

За повідомленням прес-служби ДП «Полтавастандартметрологія» на сьогодні в Україні обов’язковій сертифікації підлягає лише дитяча білизна, панчохи, шкарпетки та взуття. Вважається, що вони найбільше контактують із шкірою дитини чи впливають на розвиток організму. Реалізувати їх без сертифікатів заборонено. Дивно, проте законодавство обійшло увагою підгузки та постільну білизну для дітей, які контактують із тілом малюка не менше.

Чинне законодавство обмежує використання у дитячих виробах синтетичної сировини, регламентує збереження форми та забарвлення після прання. Тобто, якщо після першого ж прання дитячий одяг став псуватися — ваші претензії цілком законні.

Оскільки одяг багато контактує з тілом дитини, всередині він має бути без грубих швів. Мережива, гаптування та вишивка передбачені тільки на одягові для нетривалого носіння. Дитячий одяг повинен пропускати повітря та не електризуватися (це свідчення синтетичних домішок у тканині). Купляючи одяг (особливо дитячий), звертайте увагу на сертифікати відповідності державним вимогам.

Не варто купувати яскраві речі. Надзвичайно яскравий колір свідчить тільки про одне — на вас може очікувати токсичний барвник. Особливо небезпечні люмінесцентні забарвлення. В ідеалі дитяча білизна має бути світлих тонів. Головне, навіть придбавши якісний одяг, обов’язково промийте у воді або відперіть його.

Проте, на жаль, навіть ці вимоги відносні, адже навіть 100% бавовник виділяє пестициди. Щоправда, у мінімальних кількостях, і убезпечити дитину від хімії можливо просто після гарного прання обновки.

З початку року держінспекторами ДП «Полтавастандартметрологія» у Полтавській області було перевірено 5 підприємств, двоє з яких виробляли продукцію, що перевірки на якість не витримала. Видано постанову про накладення штрафу в розмірі 624 гривні, до адміністративної відповідальності притягнено одну особу.

Олександр КЛІМОВ, «Полтавщина»


Схожі матеріали:
👁 2138
Категорія: Здоров'я
Теги: Ринок, ДП «Полтавастандартметрологія»




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ