Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.09.2011

Легалізація доходів громадян



Легалізація доходів громадян

Не втрачають своєї актуальності такі негативні явища, як використання праці незареєстрованих найманих осіб, виплата зарплати "в конвертах" або у розмірі нижче законодавчо встановленого мінімуму.

Заробітна плата – право кожного громадянина України, визначене Конституцією. Від її розміру залежить розмір податку на доходи фізичних осіб – одного з джерел наповнення місцевих бюджетів.

Виплата заробітної плати "у конверті” на даний час є звичним явищем для багатьох українців. Деякі громадяни, виплачують зарплату нелегально, не розуміють, якої шкоди вони приносять державі, своїм сім’ям та самому собі.

Такі явища, як зарплата "у конверті” та робота без оформлення трудових відносин, мають глибокі корені і руйнують суспільство зсередини, позбавляючи майбутнього тих, хто отримує неофіційну зарплату і чиї трудові книжки залишаються неоформленими. Нечесні працедавці роблять це начебто в інтересах найманого працівника, який через економічну неграмотність не усвідомлює всієї глибини обману.

Особливості економічних Процесів, які відбувалися впродовж останніх років в Україні до набрання чинності Податковим кодексом, створили умови для масового приховування доходів. Сьогодні перед податківцями поставлено завдання повернути втрачені ресурси в економіку держави, що дасть можливість збільшити надходження громадян.

Від наповнення місцевого бкадкету залежить відповіднеутримання інфраструктури  а саме: фінансування медичних установ, закладів освіти та культури, виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, стипендій, пенсій та забезпечення благоустрою міста.

Жорсткий контроль за виплатою реальної заробітної плати працівникам підприємств усіх галузей економіки, наступ на зарплатні борги і їх повна ліквідація залишаються найважливішими напрямами роботи податкових органів.

Так за січень - вересень 2011р. Гребінківським відділенням Лубенської ОДПІ виявлено 28 випадків використання незареєстрованих найманих працівників, легалізовано майже 17,3тис.грн.доходів, донараховано 2,6тис. грн. податку з доходів фізичних осіб.

Громадяни, які здійснюють дяльність без відповідної реєстрації залучаються до державної реєстрації. При виплаті заробітної плати порушення допускають як фізичні особи - підприємці, так і платники податків - юридичні особи.

Процедура залучення до оподаткування  найманих працівників доволі складна, так як самі працівники у більшості випадків не бажають сплачувати податки, а не задумуючись про її наслідки воліють отримувати заробітну плату у „конвертах”. Правовий нігілізм приводить до того, що у більшості випадків працівник втрачає набагато більше ніж заробляє, так як такі виплати позбавляють його пенсійного забезпечення, оплати лікарняних, відпускних,  допомоги по вагітності та догляду за дитиною.

З метою запобігання порушенням у сфері оподаткування податком з доходів фізичних осіб,  ліквідації джерел походження "тіньових" коштів та залучення додаткових коштів до бюджету, органами державної податкової служби  вживаються заходи щодо виявлення, упередження та руйнування схем ухилень від оподаткування платниками податків.

Повсякденно проводиться роз'яснювальна робота під час спілкування з платниками, надання консультацій та на особистому прийомі, розміщуються матеріали на інформаційних стендах, в засобах масової інформації.

Начальник Гребінківського відділення
Лубенської ОДПІ.


Схожі матеріали:
👁 1647
Категорія: Новини Гребінки
Теги: податкова, гроші, доходи, грамади, зарплата, конверти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ