Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.09.2011

Почуватися потрібними і шанованими



Почуватися потрібними і шанованими

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку.

Вихід на пенсію-найбільш значуща зміна соціального статусу лкадини.

Робота організовує життя, визначає щоденний розпорядок справ. І тому завершення трудової діяльності пригнічує багатьох: пенсіонери, особливо самотні, почуваються нікому непотрібними...

Нині пенсіонерами за віком в Гребінківському районі є 6100 громадян. Ці люди потребують повсякденної, в першу чергу від органів соціального захисту, шани, уваги і підтримки. Тому районним територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) особлива увага приділяється обслуговуванню саме найбільш незахищених категорій громадян - ветеранів війни і праці, інвалідів, самотніх лкздеи похилого віку, які потребують різних видів соціальної допомоги.

Щоранку до затишного приміщення колишнього пологового відділення залізничної лікарні поспішають люди похилого віку, де їх чекає родинний затишок, порозуміння, спілкування. Тут створені належні умови для надання їм комплексу різних видів соціальних послуг.

З цією метою у складі територіального центру діють відділення соціальної допомоги вдома, відділення соціально-гпобутової адаптації, відділення соціально-медичних послуг, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги та відділення "Соціальний офіс". Ними надаються близько 50 видів соціально-побугових, психологічних, соціально-педагогічних, соціально-медичних, соціально-економічних, юридичних, інформаційнихта інших соціальних послуг.

З кожним роком збільшується, як їх кількість, так і кількість обслужених громадян похилого віку. В цьому році територіальним центром забезпечено здійснення своїми структурними підрозділами обслуговування вже 2200 осіб, які отримали різні види соціальних послуг.

Відоілення соцапьної допомоги вдома очолює Надія Мірошніченко, а її першими помічниками в роботі є Володимир Михолат - заступник завідувача відділення та Альона Ткаченко - соціальний працівник.

Соціальні робітники відділення соціальної допомоги вдома, а їх у нас 40, обслуговують близько 400 одиноких та одиноко проживаючих громадян похилого віку, надаючи їм більш як 30 видів соціально-побутових послуг.

З 2007 року відкрито відділення соиіально-побутової адаптації, яке очолила Алла Володимирівна Томіна, яка нині знаходиться на заслуженому відпочинку, а її справу продовжує молодий спеціаліст - Оксана Пісня.

За перші місяці роботи відділення було взято на облік і обслужено близько 500 громадян похилого віку та інвалідів району.

Багатьох любителів художньої самодіяльності згуртував клуб "Надвечір'я". Тут зібралися найкращі голоси району, щоб дарувати шанувальникам свою творчість.

Шахово-шашковий клуб "Тура" теж має своїх постійних відвідувачів.

Клубами "Надвечіря" і "Тура" опікуються культорганізатори Надія Балимова і Михайло Рекало. Також до їх обов'язків входить обслуговувати бібліотечний фонд, що постійно поповнюється.

Медичною сестрою у відділенні працює Лідія Назаренко. Ця жінка з багаторічним медичним стажем за період роботи в терцентрі шанована відвідувачами.

Цього року відділення соціально-побутової адаптації пропонує відвідувачам нові послуги - це послуги інструктора з трудової адаптації та психолога.

Завдання психологічної допомоги, яку надає дипломований спеціаліст Віра Охотник, полягає: в адаптації до статусу пенсіонера, допомозі клієнту розглянути і оцінити свої інтереси та життєві ресурси; у підвищенні загального фону настрою; у підвищенні самооцінки; формуванні позитивного образу старості як часу для щастя, розвитку внутрішнього спокою, обговорення всього позитивного, що є актуальним в життєвій ситуації.

Випускниця Чернігівського державного інституту права, соціальних технологій та праці Юлія Кубрак займає посаду інсіруктораз трудової адаптації. Пацієнт, скориставшись кваліфікованою допомогою Юлії Борисівни, після хвороби поступово адаптується до посильної трудової діяльності, відновлює навички самообслуговування. Соціальний робітник відділення Анатолій Чернишенко забезпечує своєчасну роз'яснювальну роботу серед громадян, котрі звернулися до терцентру. Він інформує присутніх про послуги, що надаються спеціалістами відділення.

На початку вересня свою роботу розпочав клуб "Нашекіно". Двічі на місяць ми пропонуємо бажаючим переглянути художні фільми.

Затри квартали цього рокувідаленням соціально-побутової адаптації охоплено 625 осіб.

З перших днів роботи відділення соціально-медичних послуг завідувачем працювала лікар-терапевт з багаторічним стажем Тамара Омел'янівна Кожина. В даний час відділенням тимчасово опікується Лідія Назаренко. Тут працюють медсестра фізіотерапевтичного кабінету Ніна Ткаченко, медсестри - масажистки Аліна Приходькота Аліна Сломеннікова, які ніколи не залишаються осторонь хвороб пацієнтів. Також працюють кабінети фізіотерапії, фітотерапії, лікувальної фізкультури, аромотерапії, солянотерапії. Опікуючись здоров'ям наших підопічних, днями було придбано масажне ліжко "СЕРАГЕМ", яке сприяє поліпшеннюфізичного стану кожного пацієнта.

Цим відділенням різними видами послуг протягом 9 місяців 2011 року охоплено 550 осіб.

Відділенням організації надання грошової та натуральної допомоги, завідувач Тетяна Коробко, проводиться постійна робота, спрямована на всебічну підтримку найбільш соціально незахищених верств населення, що потребують різних видів натуральної та матеріальної допомоги. Надійним помічником у відповід альній роботі є Ірина Кірідон. Допомогти у ремонті одягу, взуття, підстриганні та пранні білизни завжди раді: швачка терцентру - Олена Юрченко, взуттєвик - Юрій Лукащук, перукар - Алла Артамонова, оператор пральної машини -Валентина Форсюк. Даним відділенням протягом дев'яти місяців 2011 року обслужено близько 800 осіб.

Розпорядженням голови Гребінківської районної державної адміністрації № 183 від 02.12.2009р. було створено відділення "СОЦІАЛЬНИЙ ОФІС", який з перших днів роботи очолювала завідувач відділення Федорченко Зоя Анатоліївна, тимчасово роботу якої виконує Олена Карабут. Надання юридичних консультацій та інформаційно-роз'яснювальної роботи здійснює юрист-консультант з багаторічним стажем Валентина Дубовик. Допомогу в роботі з комп"ютерною технікою надає інженер-програміст Олександр Корчак.

Відділення здійснює організацію соціального супроводу у наданні послуг за місцем проживання клієнта та здійснення супроводу пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян та інвалідів, які значно втратили рухову активність, до підприємств, установ, лікувальних закладів, для вирішення соціальних потреб:
залучає волонтерів до надання соціальних послуг особам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги;
надає автотранспортні послуги "соціального таксі";
тісно співпрацює з районним центром зайнятості по громадським роботам.

На даний час відділенням обслужено близько 350 чоловік.

В теригоріальному центрі працює злагоджений колектив, який нараховує у своєму штаті 85 осіб, і який робить усе можливе, щоб підвищити якість надання соціальних послуг.

Територіальний центр тісно співпрацює з управлінням праці та соціального захисту населення, органами місцевого самоврядування, іншими установами району.

Злагодженою роботою колектив заддячує директору Гребінківського районного територіального центру соціального обслуговування(надання соціальних послуг) Полтавської області Віталію Васильовичу Роспопову. Його заступником з травня місяця цього року трудиться Ольга Колотюк.

Усі підрозділи територіального центру прагнуть і надалі удосконалювати якістьта розширювати спектр послуг, аби охопити всіх людей похилого віку, які гостро потребують підтримки та допомоги. Ми прагнемо допомогти кожному почуватися потрібною та шанованою людиною.

Газета "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1850
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Нашекіно, соціальні послуги, тура, адаптація, терцентр




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ