Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.11.2011

На Полтавщині працівники ДАІ вирішили боротися з аварійністю по своєму



На Полтавщині працівники ДАІ вирішили боротися з аварійністю по своєму

Ситуація, що на даний час склалася на дорогах, все частіше порівнюється з «тихою» війною. До таких висновків спонукають цифри. Лише за 10 місяців поточного року на дорогах Полтавської області сталося 848 ДТП, в яких загинуло 163 людини і травмувалися 1074. Нажаль, не зважаючи на приголомшливу статистику, більшість громадян сприймають участь у дорожньому русі, як щось другорядне між домівкою та роботою. Проте, змінити точку зору таких громадян можна. І одним із механізмів впливу на свідомість людей може буди адекватна соціальна реклама.

Науковцями доведено, що соціальна реклама – вагомий важіль, який здатен змінити ставлення громадськості до існуючих суспільних проблем, а також сформувати у них усвідомлене ставлення до необхідності дотримання правил безпечної поведінки на дорозі.

Конкретний внесок у розвиток і пропаганду відповідального ставлення до життя зробили й правоохоронці Полтавщини. Працівники ДАІ області спробують переконати людей про доцільність неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху по своєму.

За ініціативи керівництва УДАІ Полтавщини, серед підрозділів Державтоінспекції області проведено конкурс на кращий макет соціальної реклами з безпеки дорожнього руху, приурочений Всесвітньому дню жертв ДТП, який припадає на 20 листопада.

Працівники 28 відділень ДАІ Полтавської області представили на конкурс близько 30-ти зразків тематичних біг-бордів. Ідея більшості з них – зробити ставку на емоційну складову реклами, яка просить дотримуватися правил дорожнього руху устами дітей. Фахівці вважають, що саме цей фактор працює куди краще, ніж будь-які заборони.

«По представленим макетам видно, що працівники Державтоінспекції з великим ентузіазмом працювали над проектом, – зазначив начальник управління ДАІ Полтавщини Олександр Штепа. — Активну участь у пошуку та розробці ідеї брали співробітники всіх районів та відділень ДАІ області. В результаті ми переглянули більше 30 можливих сценаріїв, і, повірте, вибрали найкращі. Такі біг-борди навряд чи когось залишать байдужим».

За рішенням компетентного журі переможцями конкурсу стали роботи: відділення ДАІ Полтави, Лубенського, Гребінківського, Диканьського, Котелевського та Лохвицького райвідділів міліції.

Начальник Державтоінспекції Полтавщини, підводячи підсумки роботи журі, зазначив, що кращі проекти соціальної реклами з безпеки дорожнього руху будуть розміщені у вигляді біг-бордів у місцях концентрації ДТП та аварійно-небезпечних ділянках на вулицях і дорогах області.

«Якщо нам за допомогою соціальної реклами вдасться переформатувати свідомість бодай незначної частини учасників дорожнього руху і врятувати чиєсь життя – ми на правильному шляху», — насамкінець наголосив Олександр Штепа.








Автор: УДАІ УМВС України в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1389
Категорія: Полтавщина
Теги: пропаганда, управління, аварія, село Літки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ