Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.12.2011

Найнебезпечніші новорічні блюда і напої



Найнебезпечніші новорічні блюда і напої

Новий рік - це свято "з усіма витікаючими". У списку неприємних наслідків - алкогольне отруєння, розлад шлунку, печія і багато інших. Провиною усьому - блюда і напої святкового столу.

Оскільки непитущих в нашому суспільстві можна перерахувати по пальцях, перше місце в списку небезпечних блюд і напоїв займає спиртне.

Не варто змішувати газовані напої і міцний алкоголь. Виберіть один вид алкоголю для новорічної ночі - і ви не пошкодуєте.

Лікарі попереджають і про шкоду майонезу. І не лише тому, що він висококалорійний. Річ у тому, що майонез швидко кисне. Особливо це небезпечно, якщо у вас в квартирі добре топлять. За декілька годин салат "Оливье" може перетворитися на "отруту", яка викличе розлад кишковика.

Нарешті, мандарини. Звичайно, вони корисні для здоров'я, але ніяк не в середині або кінці застілля. Крім того, цитрусових слід уникати людям, що страждають шлунковими недугами.

Вважається, що наскільки щедрий буде новорічний стіл, настільки і увесь наступний рік. Незрозуміло, чи працює ця прикмета дванадцять місяців, але точно доведено - один день деякі продукти можуть зіпсувати на 100%:

П'яте місце: шкідливі мандарини

Без цих солодких цитрусових Новий рік - не свято. Вони корисні, смачні, а ще ними можна закушувати. Проте медики застерігають: люди, що страждають виразками, колітом, гастритом або холециститом повинні вживати мандарини украй обережно, оскільки вони негативно впливають на слизову оболонку шлунку і кишковика. Така здатність мандаринів псує їх репутацію найсвятковішого фрукта, а заразом і всю ніч тому, хто їх покуштував.

До речі, лікарі нагадують, що мандарини, як і будь-які інші фрукти, не можна їсти після основних блюд, адже впавши згори на м'ясо, вони чекатимуть, поки воно перетравиться. Самі в цей час потихеньку бродитимуть, а потім всіляко псувати вечір здуттям живота, розладом кишковика і неприємною відрижкою. Тому, якщо ти не представляєш новорічну ніч без мандаринів, краще розпочни з них вечір.

Четверте місце: жирне м'ясо

Свинина запечена, качка фарширована, гусак в яблуках - від таких блюд розігрується звірячий апетит. Усе соковите, хрустке, жирне, і в цьому криється головна небезпека: не кожен шлунок здатний витримати такий достаток жирів. А якщо врахувати, що в Новий рік уся їжа поглинається у більших об'ємах, ніж зазвичай, має сенс замислитися про заміну жирного м'яса на блюда з кролика або курки. В цьому випадку у шлунку з'явиться шанс протриматися до ранку.

На замітку: з м'ясними блюдами краще всього вживати овочі, оскільки, на відміну від картоплі і злаків, вони прекрасно засвоюються і не викликають печії і тяжкості.

Третє місце: підступне шампанське

Важко уявити собі свято без алкоголю, тому різноманітність новорічного столу і тут відрізняється достатком: комусь горілочки, комусь провина. Але традиційно усі розпочинають з шампанського. Цей напій сам по собі - справжнє свято. Він іскриться, пузириться і весело стріляє пробкою. І усе б нічого, коли б не печія, яка є частим супутником шампанського. Якщо згори додається ще і сухе вино, то взагалі пиши пропало!

Так що медики радять обмежити вживання шампанського в новорічну ніч одним келихом, випитим під бій Курантів. Ну і, про всяк випадок, запастися парою пігулок від печії.

Друге місце: майонезные пристрасті

Коли б не Олівє, Нового року, напевно, не було б. Але обмежуватися тільки одним салатом не в нашому характері. На додаток до французького дослідження на стіл виставляються крабові, овочеві, курячі і інші блюда, заправлені майонезом. Лікарі рекомендують або з'їдати такі салати на початку застілля, або замінити їх на салати з рослинною олією. Вони пояснюють це тим, що майонез досить швидко кисне, особливий в задушливому і жаркому приміщенні, і їм легко отруїтися.

У такому разі, при сприятливому результаті справа закінчиться звичайним розладом кишковика і, як наслідок, свята.

Перше місце: коктейлі з продовженням

Печія, тяжкість в шлунку, розлад кишковика і нудота, звичайно, можуть зіпсувати будь-яке свято. Проте чемпіоном по кількості зіпсованих свят було і залишається алкогольне отруєння, а також його слабкіша стадія - що називається, перебрав. Про що ж необхідно пам'ятати під час свята, щоб потім не згадувати про нього із здриганням (та і просто запам'ятати його)?

Найпоширенішою і навіть роковою помилкою, яку здійснюють люди в новорічну ніч, є змішування міцного алкоголю з газованими напоями. "Не хочу пити міцне - швидко сп'янію" - вважають вони, змішуючи горілку, ром, віскі, коньяк і тому подібні напої з колою, лимонадом і будь-якою іншою газованою водою. І здійснюють подвійний промах, оскільки, по-перше, такі коктейлі маскують смак алкоголю, і випити в результаті можна набагато більше.

І по-друге, газовані напої допомагають алкоголю швидше всмоктуватися в кров, внаслідок чого сп'яніння настає швидше, а похмілля на наступний ранок буде сильніше. Тому медики не просто попереджають про шкоду алкоголю, але і рекомендують не зловживати коктейлями. Оптимально для новорічної ночі пити увесь час лише один вид алкоголю, в помірній кількості, і ні в якому разі не запивати його і не змішувати з іншими напоями, але при цьому не забувати гарненько закушувати.

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 2999
Категорія: Здоров'я
Теги: розлад шлунку, печія, напої, алкогольне отруєння, новорічне блюдо




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ