Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.01.2012

Де і як відмітити Тетянин день



Сьогодні іменини всіх Тетян - де і як відмітити Тетянин день

Саме 25 січня, у день великомучениці Тетяни Хрещенської у 1755 році російська імператриця Єлізавета Петрівна створила у Москві університет. Тож свято асоціюється із днем студентства.

Студентам взагалі пощастило — вони мають аж два власних свята: 17 листопада — Міжнародний день студента і 25 січня — Тетянин день.

Де і як відмітити Тетянин день?

День студента в ресторані

Дівчата у вечірніх сукнях, юнаки в костюмах, блиск, краса і урочистість обстановки. Ресторан дозволяє показати себе в усій красі, подивитися один на одного в ситуації, відмінній від звичайної інститутської зустрічі.

Проте уся офіційність заходу закінчується після першого ж тосту. Студенти знову стають відчайдушними, шумними, і ніякі вечірні вбрання їх вже не бентежать.

Починаються танці, пісні, ігри.

Найбільша зручність ресторану в тому, що не доводиться турбуватися про зміну блюд, чистоту приміщення, сусідів, гучність музики і, що особливо приємно, про брудний посуд, що залишився після вечірки.

День студента на квартирі

Найзручніше, якщо хтось з ваших друзів запросить усю компанію до себе додому. Ну, а якщо батьки на час вашого нашестя покинуть квартиру, то вважайте, що вам крупно повезло.

Плюси квартири очевидні - ви одні, ніхто не заважає, у вашому розпорядженні відмінний майданчик для відпочинку, а також склад провізії у вигляді кухні. Музика, відео - усе тут, під руками.

Головною незручністю квартири є те, що доводиться постійно нагадувати собі : в квартирі ще житимуть люди. Тому тут не можна побуянити від щирого серця, не дуже вітається биття посуду, вибиті стекла теж чомусь розстроюють хазяїна. Крім усього іншого, у кінці вечірки в квартиру раптом повертаються батьки.

Проте студентам усе дарма. Існують "нехитрі хитрощі", що дозволяють усунути дрібні перешкоди на шляху до великого задоволення.

По-перше
, незамінна річ в квартирі - це кватирка. З її допомогою можна позбавитися від будь-якого небажаного аромату, який не повинен торкнутися ніжних носів батьків. Крім того, зручною деталлю є "запасна мусорка", яку виділяєте ви самі на час проведення вечірки. Після закінчення мусорка спустошується, а з нею сходять у небуття усі докази. Непогано також передбачливо прибрати з відкритих поверхонь усі вази, чашки, квіточки і інші предмети, що легко падають. Ось тепер квартира повністю готова і витримає будь-який натиск.

День студента на дачі

Дивне місце для проведення Дня студента великою і шумною компанією. Тут є сад, де можна розташуватися з шашликом, є і будиночок, де можна сховатися у разі негоди. Зовсім добре, якщо на дачній ділянці є лазня. Лазня, пиво, шашлики - що ще потрібне для повного щастя?

Вирушаючи на дачу, варто ретельно перевірити: чи усі продовольчі і питні запаси узяті? Бажано переконатися, що усі з вас уявляють, куди потрібно їхати, або хоч би знають тих, хто має уявлення про дорогу. Приїхавши на дачу, насамперед починайте топити лазню. Якщо немає лазні, розводите вогнище. Від посиденьок біля багаття, вже померзнувши, можна буде переміститися в сам будинок. Чи навпаки, бажаючи провітритися, вийти з будинку на закличний вогник вогнища.

Для того, щоб надати вечірці додаткову романтичність, можна звичайний шашлик з курки-форелі назвати заморським словом барбекю. Як мовиться, ім'я зобов'язує, тому усе повинно бути на найвищому рівні. Курку вибирають кращої якості. Бажано не брати імпортних, які зазвичай занадто відгодовані, і жиру в них більше, ніж м'яса.

М'ясо можна замочувати в соусі, а можна обійтися без попередніх приготувань. Різати його на шматочки можна вже у будинку. Обваляти м'ясо перед приготуванням можна в майонезі, змішаному з сухою приправою для шашлику або курки, а можна в майонезі з кетчупом і сіллю.

Через 20-30 хвилин ваша курка перетворюється на печеню - барбекю. За правилами (та і для зручності, а також у разі малої кількості шампурів) готові шматочки курки викладають на тарілки і подають разом з овочами.





День студента в гуртожитку


Ось вже де веселощі так веселощі - в гуртожитку, особливо на верхніх поверхах, куди не ступає нога коменданта. У малюсіньку кімнатку набивається пітьма народу і...

У гуртожиток, як і в селі, якщо гуляє одна хата, у гості збігається усе селище. Столи-стільці беруться у позику у сусідів, їжа-питво приноситься з собою - хто, скільки зможе, вечірка триває, поки не розженуть.

Найбільші проблеми в гуртожитку зазвичай пов'язані з місцями загального користування. Хазяям бажано заздалегідь розвісити таблички і покажчики з рекомендаціями по експлуатації. Інакше потім у гостей будуть проблеми.

Другий важливий момент - це кухня. Було б просто чудово, якби хазяї і запрошені не плутали свої сковорідки з сусідськими, а то адже місцевим теж їсти хочеться.

І, нарешті, ще одна особливість зустрічі в гуртожитку: йдучи - йди. Пам'ятайте, що кожен гуртожиток має свою антизоряну годину, коли воно закривається на ніч, мишоловка закривається. Усім, хто збирається додому, не варто зволікати і затримуватися. Ну, а тим, хто вирішить обкопатися усередині, необхідно вчасно сховатися від можливої перевірки.

Схожі матеріали:
👁 1520
Категорія: Культура
Теги: іменини, свято, день студента, тетянин день




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ