Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.01.2012

Справжній сніг, мороз і лід, або перший день ковзанки в Гребінці (фото)



Справжній сніг, мороз і лід, або перший день ковзанки в Гребінці  

Нарешті гребінчани дочекались справжніх морозів, снігу, та навіть льоду.

Вже вчора ввечері любителі  ковзанів мали змогу попробувати як то кажуть перший лід, покружляти під музичний супровід, на міській ковзанці. Хоча офіційного відкриття ковзанки ще не було, але все ж таки ентузіасти не могли стимати свого бажання.

"Тогоріч друзі затягнули мене на ковзанку. І ось уже я ледве дочекалась льоду. Я купила власні ковзани і потроху вчуся кататися. Звичайно, до стрибків і обертань мені ще дуже далеко, але я освоїла базові вміння в достатній мірі, щоб відчувати себе на ковзанці впевнено", - говорить одна із любителів ковзанів.

- Коли я приходжу на ковзанку, вона майже завжди переповнена, тут постійно знаходиться дуже багато людей, які не вміють кататися. Дивитися на них - жалюгідне видовище. Часто хочеться під'їхати і пояснити, що до чого. Тому я хочу поділитися декількома корисними пунктами для тих, хто в перший раз невпевнено стає на лід.

В основному мої поради стануть в нагоді, якщо ви збираєтеся кататися на фігурних ковзанах (а це більшість дівчат). Багато чого мені довелося доходити своїм розумом і синцями.

  Отже, запам'ятовуйте!

1. Якщо ви берете ковзани в прокаті, вони не повинні бути «на два розміри більше». Чим щільніше черевик облягає ногу, тим краще ви зможете керувати своїми рухами. Також у  ковзанах що бовтаються вища ймовірність стерти шкіру в кров. Беріть свій розмір! Якщо на вулиці не дуже холодно, в товстих шкарпетках також немає необхідності.





2. Щільно зашнуруйте ковзани - не тільки на гачках, але і дірочки внизу. Не бійтеся затягнути дуже туго: прокатні ковзани зазвичай невисокої якості, дуже разношені. Краще ви через кілька хвилин катання сядьте на лавку і послабте шнурівку, ніж впадете через погано затягнуті ковзани.





3. Ви встали на лід (тримаючись поки що за борт або поблизу від нього), на вас фігурні ковзани. Перше, що слід зробити і постійно про це пам'ятати: зігніть коліна. На прямих ногах ви нікуди не поїдете, а якщо і поїдете, шлях буде недовгим.





4. Ні в якому разі не відштовхуйтеся зубцем. Взагалі забудьте, що у вас на ковзанах є зубці. Поки що вони вам не потрібні. (Якщо ви не фанат змагань з фігурного катання, взагалі-то, ніщо не заважає вам навіть надіти хоккейні, а не фігурні ковзани.)





5. Як же пересуватися? Експериментуйте. У теорії поштовх проводиться внутрішнім ребром вільної ноги, але це, швидше за все, вам зараз нічого не скаже. Головне, повторіть голосно вголос: не зубцем.





6. Трохи матчастини: лезо коника не зовсім тонке, як ніж, воно має товщину, а краї лез по всій їх довжині - це і є ребра. На добре заточених ковзанах вони розділені неглибокої канавкою, на прокатних же леза майже плоскі. Так ось, базовий крок у фігурному катанні виробляється на зовнішньому ребрі коника. Це за правилами. А на практиці у вас поки так не вийде. Тому після того, як ви зігнули коліна, скользіть ковзанами, нахиливши їх один до одного. Знайте, що ви стоїте на внутрішніх ребрах.





7. Тепер трохи розгорніть носки ботинок в сторони, щоб ноги їхали не паралельно, а під кутом. Розведіть руки в сторони, і можете починати рух (слідкуйте за зубцями!).





8. Важливо: переносити вагу в процесі руху з ноги на ногу. Ви ж зігнули коліна? По черзі трохи випрямляйте їх і знову згинайте, переносячи центр ваги то на одну, то на іншу ногу. Ось, ви вже й трохи їдете.





9. А як же гальмувати? Щоб довести, що я практично такий же початківець, як і ви, зізнаюся: гальмувати я й сама майже не вмію! Втім, ви поки що рухається дуже повільно. Але, може бути, у вас вийде, ковзаючи на одній нозі зігнутою, винести вільну ногу вперед і загальмувати по льоду п'ятою або розгорнутим ребром (простіше п'ятою). Але зубці для гальмування знову ж таки не призначені.





10. Упс, ви розтяглися на льоду! Знайоме. Не намагайтеся встати, відштовхуючись руками ззаду і піднімаючи таз. Встаньте спочатку на коліна. Існують і правила падіння, але вам їх знати необов'язково. Все одно все поки що відбувається для вас занадто швидко, щоб встигнути згрупуватися і впасти на бік.





11. Вставши після падіння, не намагайтеся відразу ж їхати далі, щоб довести собі і оточуючим, що ви в повному порядку. Падіння на лід викликає легкий шок, особливо якщо ви вдарилися грудною кліткою. Доберіться до борту і переведіть подих.





12. Вже за перші кілька годин, проведених на ковзанці, ви станете кататися значно краще і самі вразитеся своїм успіхам. Але поки що не поспішайте за тими, хто майстерно володіє коником з дитинства. Рухайтеся у своєму темпі. Ви помітите, що таких, як ви, на ковзанці досить багато. Проте вже пора відпустити борт або руку супроводжуючого. Якщо ви будете весь час триматися за щось, то ще довго не навчитеся кататися.

По темі:
   Як навчитися кататися на ковзанах
   Чим корисне катання на ковзанах?
   Що вдягнути на Гребінківську ковзанку?
   Голубий лід мрії Про лід, спорт, відпочинок - один з ініціаторів відкриття ковзанки Ю. П. КОПИЛОВ.
Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 2523
Категорія: Здоров'я
Теги: лід, каток, Гребінка, ковзани, сніг, ковзанка, мороз




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ