Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.02.2012

День святого Валентина: привід сказати про кохання або рожеве божевілля?



День святого Валентина: привід сказати про кохання або рожеве божевілля?

День святого Валентина - дата неоднозначна. Супротивники цього свята вважають, що ні до чого в Україні відмічати католицьке свято. Хтось упевнений, що заходи на честь дня закоханих - це дискримінація тих, хто ще не знайшов свою половинку.

Інші ж вважають, що чим більше свят в житті - тим краще. А 14 лютого - ще один привід поговорити про кохання і створити романтичну атмосферу.

Власники одного з кондитерських магазинів в японській столиці в рекламних цілях посадили у вітрину дівчину-робота. Від живої людини її не відрізниш: дівчина-андроід може спілкуватися з людьми і посміхається як справжня. А на колінах вона тримає коробку шоколадних цукерок у формі сердечок.

Якщо в день усіх закоханих чоловік самотній

Що говорити про простих смертних, якщо навіть робот страждає від самотності. За це багато і не люблять свято закоханих: сердечка, поздоровлення, листівки з угодованими купідонами тільки дратують тих, хто нещодавно пережив розрив або доки ще не зустрів свою пару.

Особливо гостро переживають такі моменти підлітки. Коли в школі усі кабінети прикрашені сердечками, а в коридорах стоять рожеві коробки для "валентинок", найгірше почувають себе ті, хто випробував нещасне кохання або не знайшов відгуку на свої почуття.

Психіатри відмічають: перше кохання рідко коли закінчується щасливо.

14 лютого не обов'язково влаштовувати романтичну вечерю для двох в ресторані, забитому такими ж парочками. Можна влаштувати вечірку з друзями або тематичну вечерю разом з дітьми.

Накрийте стіл в рожевих і червоних тонах. Розвісьте скрізь прикраси у вигляді сердечок. Можна пити ігристе вино або коктейлі з яскраво-рожевих склянок. Як щодо зефіру або шматочків фруктів, які можна занурювати в розтоплений шоколад? Це доступно кожному, головне - запастися серветками.

Що дарують один одному закохані українці?


Невід'ємний атрибут будь-якого свята - це подарунки.

Найпопулярнішим подарунком є домашня вечеря при свічках. Але святкова вечеря - швидше прерогатива пані, а чоловіка, у свою чергу, відповідають кольорами. Букет своїм коханим цього року готує біля третини представників сильної статі.

На третьому місці - листівки-валентинки. Їх піднесуть своєму подружжю і коханим трішки менше. Також популярним подарунком в цей день стануть: косметика і парфюмерія, вечеря в ресторані, квитки в кіно, театр або на концерт. Деякі  заявили про готовність розщедритися на ювелірну прикрасу. Серед інших, менш популярних подарунків, фігурують також віршовані присвячення коханому або коханій, домашні тварини, щось зроблене своїми руками.

Втім, є ї такі, що своїм половинкам цього дня не дарують нічого.


Кохання на роботі: за і проти

А ось вивчення громадської думки до дня закоханих. Виявляється, що у кожного четвертого співгромадяна зараз розвивається (чи був у минулому) службовий роман. Більше половини з них не бачать нічого поганого в тісних відносинах між чоловіком і жінкою, працюючими в одному колективі. За тієї умови, що обох зв'язує почуття.

Але думки з приводу службових романів неоднозначні. Інша половина упевнена, що це заважає робочому процесу. Дехто говорить, що після закінчення такого роману співробітники просто не зможуть більше працювати разом.

У наш час такі стосунки перестали бути рідкістю, але давайте з'ясуємо, добре це або погано - роман на роботі?

В першу чергу необхідно враховувати ризик того, що службовий роман може рано чи пізно закінчитися, адже всяке буває. І не сподівайтеся, що ваші стосунки залишаться непоміченими. Визначте для себе, чим може обернутися невдалий союз і як ви готові боротися з його наслідками.

Звичайно, у всьому є свої плюси і мінуси, а життя сучасної жінки цікаве і іноді дуже складне. Так які ж переваги і недоліки приховують в собі службові романи?

Плюси

- постійно є загальна тема для розмови. Робочі моменти і інші події в колективі - невичерпний колодязь для обговорення. Людям завжди цікаво слухати про тих, кого вони знають.

- ви разом їздите на роботу і додому. Проблема з транспортом вирішується автоматично.

- коханий знаходиться поруч весь день. У вас є прекрасна можливість днями насолоджуватися присутністю улюбленого чоловіка.

- ейфорія від перебування коханого поруч надає сили для звершення нових подвигів в роботі. Ви готові зрушити гори - стільки енергії надає вам любов!

Мінуси

- коханий постійно неподалік. Ви ризикуєте швидко набриднути один одному. Людям цікаво разом не лише тоді, коли у них схожі інтереси, але і в тих випадках, якщо кожен займається своєю справою, а потім ділиться досягненнями і новими подіями.

- вам важко зосередитися на своїй роботі. Коханий близько, як тут можна думати про щось інше? Зневага службовими обов'язками рано чи пізно доведе вас до вимови.

- важка моральна обстановка при розлученні сильно вплине на ваш життєвий тонус. Погодьтеся, не хочеться бачити щодня людину, яка побажала піти на подальші пошуки своєї половинки. Та і муки кинутого вами кавалера пригноблюватимуть.

Ще більше неприємностей може принести роман з начальником. Попри те, що ви автоматично стаєте його протеже, в навантаження отримуєте недоброзичливе відношення колег. І навіть якщо ваш шеф прискіпливіше відноситиметься до вас, щоб ніхто не подумав про поблажки, це неодмінно відіб'ється на стосунках з коханим поза офісом. Колеги продовжать шепотітися за вашою спиною, а перебування на робочому місці виявиться для вас нестерпним. Ви згодні стати між двох вогнів і завести роман з начальником?

Звичайно, кожен випадок особливий, і тільки від вас двох залежить результат стосунків. Але враховуйте, що службовий роман у наш час - розкіш, за яку часто доводиться платити звільненням. Замисліться, чи готові ви завести роман на роботі і ризикнути заради невідомості? Якщо ви все ж вітаєте офісні романи, єдиним виходом для вас стане союз з колегою з іншого відділу.

Та як би то не було, відмічати День святого Валентина або ні - особиста справа кожного. Ось в Узбекистані заходи, присвячені цьому святу, взагалі заборонили. Аморальним і навіть гріховним це свято  вважають у багатьох країнах Середньої Азії.

Наші ж співгромадяни, згідно з одним з соцопитуванням, упевнені: головне - не забувати і в інші дн і(а не тільки 14 лютого) радувати коханих.

День Святого Валентина

Схожі матеріали:
👁 1511
Категорія: Культура
Теги: роман, кохана, україна, поздоровлення, День Святого Валентина, громадська думка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ