Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.02.2012

День захисника Вітчизни - свято вшанувань усіх поколінь, які захищали Батьківщину, від Київської русі до наших днів



День захисника Вітчизни - свято вшанувань усіх поколінь, які захищали Батьківщину, від Київської русі до наших днів

Це свято є символом непорушного зв'язку багатьох поколінь захисників Батьківщини, проявом поваги народу України до свого війська.

В пам'яті вдячних нащадків назавжди збережуться подвиги наших дідів та прадідів, які завжди демонстрували мужність і героїзм, безмежну відданість обов'язку та присязі, хоробрість та готовність до самопожертви заради незалежності рідної землі, за що ми, без сумніву маємо ними пишалися.

Ми пишаємося подвигами наших славних земляків у роки Великої Вітчизняної війни, Героїв Радянського Союзу Григорія Кагамлика і Василя Ринді, кавалерів трьох орденів Слави Михайла Вовка та Олександра Яценка

Згадаємо сьогодні всіх, хто в 1941 -1945 роках поліг в борні за свободу і незалежність нашої Батьківщини. 2820 наших земляків не повернулися з цієї війни.

Всі вони названі поіменно і занесені до Книги Пам'яті України і Книги СкорботиУкраїни.

Доземний уклін живим і мертвим - переможцям фашизму.

Ми схиляємо голови перед тими, хто гірку ціну заплатив за участь Радянського Союзу в афганській війні. З цієї війни не повернулися до рідного дому і наші земляки - старший лейтенант В'ячеслав Лелеко, старший прапорщик Петро Романенко.

І нині захист Вітчизни є найважливішою функцією нашої молодої держави, справою всього українського народу.

Поки що ніхто, брязкаючи зброєю, на суверенітет України не зазіхає, усеж світ нині такий хижий і неспокійний. Тому становлення України, як суверенної незалежної держави, неможливо уявити без розбудови власних Збройних Сил.

На сьогодні ситуація в українському війську складна, проводиться поетапне поглиблення реформ. Але керівництво держави та Збройних Сил запевняють, що в цій ситуації Збройні Сили України цілком спроможні виконати поставлені завдання. Українська армія тримає кордони "на замку", вони недоторкані.

Сьогодні в армії несуть бойову службу наші земляки - кадрові військові: полковник Олександр Джура, підполковник Євгеній Попович, капітан Роман Затинайко, капітан Олександр Савченко, капітан Максим Резнік, лейтенант Андрій Співак, прапорщик Оксана Табачна, прапорщик Наталія Бородько та інші. І вчать вони своїх солдатів не просто тримати зброю в руках, а бути патріотами та свідомими громадянами України. Тож побажаємо їм творчої наснаги і успіхів у нелегкій праці захисника Батьківщини.

Ми не можемо не пишатися і тим, що наш земляк генерал - полковник запасу Олександр Іванович Затинайко займав високі посади начальника Генерального штабу Збройних Сил України - першого заступника міністра оборони України.З його безпосередньою участю розроблялася Державна програма реформування та розвитху Збройних Сил України, яка успішно впроваджується в життя.

Його і в запасі відзначають висока громадська активність, державна позиція, чуйність до людей та їх проблем. Для земляків, з якими він підтримує тісні зв'язки, він надійний помічник і порадник.

Добрі і теплі слова вітання ми говоримо Миколі Павловичу Чабану - полковнику запасу, учаснику бойовихдій в Афганістані. Зараз наш земляк очолює Івано-Франківське обласне відділення Українського фонду соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів Збройних Сил України. Вийшла в світ його книжка "Кандагар". Значна частина його поезій стала піснями. Нагороджений орденами Червоної Зірки, "За заслуги" ІІІ ступеню, Богдана Хмельницького II ст.., III ст.., Бойового братства, "За хоробрість" і Зірки II та III ст..(ДРА) та багатьма медалями.

Теплі вітання всіх людей із зірками на погонах, які уже в запасі і відставці. І після звільненняу запас ви залишаєтесь вірними присязі, проводите велику військово-патрісгтичну роботу, прищеплюєте повагу до нашої армії.

Гаряче вітаємо в цей день особовий склад ВЧ - А1436 (с. Короваї) і їх командира майора Геннадія Офіленка. Честь і хвала захисникам України!

Вищим проявом патріотизму, любові до Батьківщини є служба в армії, готовність зі зброєю в руках захищати її інтереси.

Більшість юнаків Гребінківського  району, які проходять строкову службу, гідно продовжують традиції старших поколінь.

Прикладом зразкового виконання службових обов'язків можуть служити військовослужбовці: солдат Андрій Володимирович Божко (Гребінка), солдат Сергій Сергійович Ічанський (Гребінка).

Всіх ветеранів, захисників Вітчизни всіх поколінь, Ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів військової служби, учасників бойових дій, трудівників фронтового тилу, всіх, хто нині стоїть на сторожі нашої держави, всіх гребінківців із славним Днем захисника Вітчизни!!!


За матеріалами: газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1718
Категорія: Новини Гребінки
Теги: героїзм, День захисника Вітчизни, Батьківщина, збройні сили, Ветерани, Гребінка, україна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ