Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.03.2012

Весняні секрети красивої шкіри



Весняні секрети красивої шкіри

Шкіра обличчя після зими – як після «поля бою». Пересушена, потріскана, лущиться. За довгі місяці зимових холодів вона "згасла", втративши своє сяяння.

І дещо «зів'яла» від загального браку в організмі вітамінів і мікроелементів. Тому з приходом весни нашій ніжній шкірі потрібно терміново повернути її живу красу – колір, вологість і тонус.

Лікар-дерматокосметолог М.Б.Алтинцева запевняє, що 25-35 років – це благодатний вік для красивої шкіри. Вона здатна самостійно виконувати свої функції, їй потрібно тільки допомагати. Єдина зона, на яку в цей період вже варто звернути особливу увагу, – це зона очей – де з`являються перші мімічні зморшки «гусячі лапки». Цю зону потрібно всіляко живити і зволожувати.

Розбуди «соньку»

Весна – час піти на пілінг. Це досить модна і потрібна процедура. Розсуди сама. Пілінг допомагає збудити «сонну» шкіру. А після зими вона саме така. Пілінг – це легкий шок для шкіри, після якого вона починає активно оновлюватися, – пояснює Марина Борисівна.

Після такого стресу клітини регенеруються, а також активніше виробляється колаген і еластин, вони підтримують тургор твоєї шкіри. Ось такий існує спосіб для омолоджування. Також пілінг використовують для усунення пігментації на шкірі.

Пілінги роблять до яскравого сонечка – тобто до середини квітня. Робити пілінги пізніше Марина Борисівна Алтинцева не рекомендує. Може з`явитися вторинна пігментація.

Ти повинна знати, що пілінги бувають поверхневі, серединні і глибокі. Поверхневий – це легкий пілінг. Його роблять за допомогою гліколевих кислот. Дії поверхневого пілінга практично зовні не видно. Але він працює на мікрорівні. А ось при серединному через декілька днів відбувається лущення. Це трішки помітно. Але ця процедура є впливовішою. Глибокі пілінги (за допомогою трихлороцтових кислот) проводять тільки в стаціонарі. І застосовують украй рідко.

Перед пілінгом косметолог може тобі запропонувати зробити чищення обличчя – вичищення закупорених пор в Т-зоні (лоб, ніс, підборіддя). Зробити таку процедуру в домашніх умовах практично неможливо. Чищення пор косметолог робитиме механічно або використовуючи ультразвук. Вона проводиться в комплексі з масками.

Починати робити пілінги рекомендується з малих концентрацій (від 25% до 50%) тривалістю 5-10 хвилин. Потім час процедур збільшують і переходять до інтенсивніших. Але це вирішуватиме фахівець – відповідно твоєму типу шкіри і проблемам на обличчі.

Запитаєш, скільки потрібно прийняти таких процедур? М.Б.Алтинцева відповідає: від 3-х до 10-ти. Процедуру повторюють через кожні 10-14 днів. Пройди раз на рік такий курс оновлення шкіри – і будеш постійно, як новенька.

Пілінги можна робити практично всім. Невеликий виняток становлять тільки пані з дуже тонкою шкірою, з гіперчутливою і з сильним куперозом (тобто судинною сіточкою) на обличчі. При вугрових висипаннях пілінги робити теж не можна. А ось якщо вони успішно проліковані – зовсім інша справа. Тоді вони навіть дуже корисні.

Після пілінга не можна:
·  «висовуватися» на сонце без застосування сонцезахисного крему
·  відвідувати солярій, пляж – щоб уникнути появи на шкірі обличчя пігментних плям
Зволожувати, тонізувати – обов`язково

Коли в морози і холоди з ранку ти наносила живильний крем, а увечері – зволожуючий, то навесні схема змінюється. Твоє головне завдання зараз – зволожувати, зволожувати і ще раз зволожувати. Вранці і увечері. Тільки з ранку шкіру заздалегідь очищай і тонізуй.

А увечері перед нанесенням зволожуючого крему – спочатку за допомогою спеціального засобу акуратно знімай макіяж і протирай шкіру тоніком. Живильний крем навесні тобі не потрібний. Ти ще така молода!

І ще одне. Користуйся засобами тільки для свого типу шкіри. Яка вона у тебе – жирна, жирна проблемна, суха, комбінована, гіперчутлива? Якщо важко визначитися – звернися до косметолога.

Нанось сонцезахисний крем

Навесні стає знову актуальним сонцезахисний крем. Адже він створений не тільки для твоєї безпечної засмаги на пляжі влітку. Але і для того, щоб захистити твоє обличчя від появи пігментних плям, які з`являються з першим променем весняного сонця.

Вибираючи сонцезахисний крем, бери той, на якому чорним по білому вказано, що він захищає від променів двох типів, – А і В. Це ті самі промені-провокатори, від яких на обличчі можуть з`явитися темні плями. Ну, і, звичайно, дивися на фільтри. Тобі підійде крем з SPF 30 і вище (50 і навіть 100).

Дістали прищики

Весна, хочеться бути красивою, а тут – прищики. Що ж робити? Звернися до хорошого косметолога. Досвідчений фахівець, стверджує лікар-дерматокосметолог М.Б.Алтинцева, перш за все, візьметься за пошук причини твоїх незникаючих «червоних крапок».

І призначить медичне обстеження. Чому? Тому що в нашому віці, дорогі читачки, вугрів вже бути не повинно. Найчастіше, це проблема юнацька. А якщо вам 25-35 років, а вугрі не проходять – значить, щось в організмі пішло не так. А вугрі – це тільки зовнішній прояв внутрішньої проблеми.

Що провокує їх появу:
·  гінекологічні проблеми
·  «пустує» шлунково-кишковий тракт (хронічний закреп, уповільнений холецистит, застій жовчі)
·  щитовидна залоза
Таким чином, лікувати вугровий висип потрібно і зсередини, і зовні. При сильних висипаннях, окрім інших препаратів, можуть призначатися навіть антибіотики.

Ще недавно косметологи лікували прищики тільки спиртними розчинами і бовтанками. А сьогодні їх арсенал поповнився спеціальними мазями і розчинами, які не так пересушують шкіру, як попередні засоби. Також фахівець запропонує тобі зробити чищення шкіри і себорегулюючі маски.

Існує така думка, що вугрі бояться загоряння на сонці. Марина Алтинцева говорить: «Нічого подібного. Так, спочатку запалені ділянки можуть підсохнути, але з часом висип знову поновиться. Крім того, при загорянні на сонці шкіра в місцях утворення вугрів темнішає». Щоб уникнути подібної пігментації, Марина Борисівна рекомендує наносити точковий – прямо на кожен прищик – сонцезахисний крем.

Що можна, чого не можна?

Живити шкіру необхідно не тільки зовні, але і зсередини. Для цього більше їж свіжих овочів і фруктів, оскільки вони – це живе джерело вітамінів і мікроелементів. Менше – жирної їжі і солодкого. Солодке середовище – улюблене для шкідливих бактерій, грибків, демодекозного кліща, що живе в шкірі.

Якщо ти хочеш мати красиву сяючу шкіру – наклади строгу заборону на куріння і зловживання спиртним. Більше рухайся, гуляй на свіжому повітрі, добре висипайся – одним словом, всіляко бережи себе.

Веснянки. Як бути?

Ці рябенькие плямочки починають проявлятися на обличчі з першими променями сонця. Ми не помилилися – саме пРоявляться. Тому що веснянки – це суто генетична пігментація, «записана» в глибоких шарах шкіри. Особливо вона характерна для рудоволосих. Щоб з`явилися веснянки – достатньо і 5 хвилин перебування на відкритому сонці.

Лікар-дерматокосметолог М.Б.Алтинцева запевняє, що якщо конопушки вже з`явилися, то боротися з ними практично марно. А ось попередити їх прояв на шкірі – можливо. Просто перед виходом на вулицю нанось на шкіру сонцезахисний крем. Веснянки все одно проступлять, але не так інтенсивно. Також прикривай обличчя полями капелюха або козирком кепки.

Народні рецепти

Умивання. З найпростіших «несалонових» способів догляду за шкірою Марина Борисівна рекомендує умивання відварами ромашки або календули. А ще краще – протирати шкіру кубиками льоду із заморожених трав`яних відварів. Вранці і увечері.

Така процедура добре тонізує і шкіру, і судини обличчя. Добре умиватися і термальною водою, яку можна придбати в аптеці. Вона збагачена мікроелементами, тому така процедура дуже корисна для утомленої за зиму шкіри. Але не забувайте після всіх цих умивань-протирань зволожувати шкіру кремом.

Скраби. Сіль і сода в основі домашнього скраба – це вже несучасно. Сьогодні в мильну піну радять додавати крупинки манки або мелену каву. Цією кашкою легенько пропрацюй Т-зону. Застосування скраба все-таки травмує шкіру, хоч і мікроскопічно. Тому після його змивання обов`язково нанесь зволожуючий крем.

Для досягнення ефекту використовуй скраб 1-2 рази в тиждень. А заздалегідь перед процедурою добре розпар шкіру в душі або ванні. Але пам`ятай: якщо на обличчі є запальні процеси – скрабом користуватися не можна.

Вибілювання. Змащувати шкіру обличчя лимонним соком Марина Борисівна не радить. Лимон пересушує шкіру. А ось вибілювати її за допомогою огірочка – в самий раз.

Домашні маски

Для сухої шкіри
·  Вівсяно-молочна. 2 столових ложки вівсяних пластівців заливаємо 4 столовими ложками гарячого молока і залишаємо на 10 хвилин, щоб пластівці набубнявіли. Приготовану масу наносимо на шкіру на 15-20 хвилин. Змиваємо маску теплою водою.

·  Вершково-фруктова. У 2 столових ложки сливок додаємо 1 столову ложку будь-яких ягід або кашку з фруктів. Наноситься на 15-20 хвилин. Змиваємо маску теплою водою. Відмінне живлення для сухої шкіри.
Для жирної шкіри
·  Вівсяно-білкова. Білок одного яйця збиваємо в піну, додаємо 1 чайну ложку лимонного соку і 2 чайних ложки мелених вівсяних пластівців. Всі інгредієнти змішуємо до отримання однорідної маси і наносимо на шкіру. Через 15 хвилин маску знімаємо за допомогою ватного тампона, змоченого в теплій воді, потім обполіскуємо обличчя холодною водою.

· Чайний кефір. 5 столових ложок зеленого чаю подрібнюємо в ступці, додаємо 3 столові ложки кефіру, добре перемішуємо і наносимо приготовану кашку на шкіру. Через 15 хвилин змивається теплою водою.
Для чутливої шкіри
·  Огіркова. Щоб приготувати маску, досить просто натерти огірок на тертці, і накласти одержану масу на обличчя на 15 хвилин. Можна також накладати і звичайні кружечки з огірка. Має легкий вибілюючий ефект.

·  Сирна. Повну ложку сиру змішайте з 1 столовою ложкою молока. Все як слід перемішайте і нанесіть на обличчя на 15-20 хвилин. Змийте теплою водою. Добре зволожує шкіру, розгладжує зморшки і запобігає їх появі.
За матеріалами: УНІАН


Схожі матеріали:
👁 1881
Категорія: Здоров'я
Теги: прищики, секрети, шкіра, народні методи, сонцезахисний крем, веснянки, Марина Борисівна Алтинцева




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ