Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.03.2012

На Полтавщині діє Гребінківська ветеранська організація під девізом "За соціальний захист ветеранів"



На Полтавщині діє Гребінківська ветеранська організація під девізом "За соціальний захист ветеранів"

Позаду - 25 років від дня створення Гребінківської ветеранської організації.

На сьогодні Гребінківська ветеранська організація нараховує 27 первинних організацій, на обліку яких 6055 пенсіонерів за віком.

В тому числі: 145 учасників бойових дій, 98 інвалідів війни (до чисельності учасників бойових дій та інвалідів війни зараховані і воїни-інгернаціоналісти), 1014 учасників війни, 3333 дітей війни, 213 вдов.  

Одним із головних напрямив діяльності Гребінківської районної ветеранської організації був і залишається всебічний захист законних прав, (соціальних, економічних, вікових та інших і інтересів ветеранів, громадян похилого віку.

Девіз організації вишитий на її прапорі: "За соціальний захист ветеранів".

Що хвилює, тривожить ветеранів?

Це не питання євро-інтеграції, не зміна системи управління, Конституції. Так, це важливо, але сьогодні болить інше. Це робота для наших дітей і онуків, гідна зарплата і достойні пенсії, безплатна медицина та освіта, захищеність моральних та духовних цінностей народу.

У зверненні пенсіонерів до керівників Гребінківського району найбільшу частку складають питання надання матеріальної допомоги, перегляду розміру пенсії, виплати коштів дітям війни відповідно чинного законодавства, розрахунку за здані в оренду земельні паї, сприяння в виділенні земельних ділянок власникам паїв, вирішення питання межового спору та інші.

Більшість звернень вирішено позитивно, а на інші - заявникам надано аргументовані роз'яснення та рекомендації.

При безлічі проблем у житті ветеранів головною, найгострішою й найзлободеннішою залишається проблема медичної допомоги людям пенсійного віку - її якості, своєчасності, доступності, рівня цін на ліки.

Виживати і лікуватись нелегко, а померти - ще важче. Тільки послуга копання ями становитиме 873 гривні.

Безоплатними похованнями забезпечують тільки учасників бойових дій і інвалідів війни.

Багато нарікань пенсіонерів:
• на роботу поштового відділення за несвоєчасну доставку кореспонденції, не повний її обсяг, відсутність на поштових відділеннях конвертів для листування;
• до телекому - поганий телефонний зв'язок, відключення та не поновлення роботи радіо;
• до комунальних служб - прибирання сміття та нечистот, водопостачання, робота каналізації.
Значна частина цих запитів, незважаючи на труднощі, задовольняється. В цьому основна заслуга керівників Гребінківського району, міста сіл, керівників підприємств, а разом з ними керівників первинних організацій ветеранів.

За рік, що минув, у Гребінківському районі проведена велика робота з благоустрою населених пунктів, наведенню чистоти і порядку, ліквідації великої кількості несанкціонованих сміттєзвалищ.

Приводяться в порядок кладовища, братські могили, меморіальні комплекси.

Обличчя міста, села - це його чистота. Те ж можна сказати і про подвір'я, прибудинкові території.


Не стоять осторонь цієї важливої справи  ветерани Гребінківської організації. Вони утримують в хорошому стані своє житло, будинки, дворові території, в садах багато фруктових дерев і квітів.

Майже всі пенсіонери міста мають земельні ділянки і добросовісно їх обробляють.

Пенсіонери - це люди, які потребують повсякденної, в першу чергу від органів соціального захисту, шани, уваги і підтримки.

Тому Гребінківська районна рада ветеранів підтримує тісний зв'язок з територіальним центром соціального обслуговування.

Необхідно було б сказати і про таку благородну справу, як волонтерство.

Районна рада ветеранів тісно співпрацює з установами охорони здоров'я, управлінням Пенсійного фонду в районі та районним центром зайнятості.

Медичне обслуговування ветеранів у районі здійснюють центральна лікарня та 17 ФАПів. В минулому році отримали лікування в госпіталях 80 чоловік та 13 осіб санаторно-курортне лікування. Зубопротезування отримали 58 ветеранів, очне протезування - 10 осіб, ортопедичним взуттям забезпечено 13 чоловік.

Усі інваліди війни.учасники бойових дій, учасники війни, "діти війни" з групами інвалідності перебувають на обліку для диспансерного нагляду.

Медикаменти хворі люди можуть придбати в 2 аптеках в Гребінці та 17 аптечних пунктах в селах Гребінківського району при ФАПах. Всі ці заклади знаходяться у комунальній власності. В них ветерани війни отримують знижку у розмірі 10% цін реалізації та надається 10% знижка цін на всі ліки вітчизняних заводів-виробників.

Члени Гребінківської ветеранської організації включаються і беруть участь в тимчасових комісіях органів влади з перевірки звернень та скарг громадян.

Члени організації представлені в органах міоцевого самоврядування. Так, депутатами Гребінківської районної ради є 7 чоловік ветеранського статусу, депутатами сільських рад - 39 осіб.

Ветеранською організацією делеговані представники і працюють в Громадській раді.

Ветеранська організація бере активну участь у героїко-патріотичному вихованні молоді Гребінківського району.

Слід відзначити цілеспрямовану і активну діяльність по героїко-патріотичному вихованню молоді районного народного істерико-краєзнавчого музею, де відкрито кімнату історії Великої Вітчизняної війни.

Ветерани брали активну участьу від значенні Днів Перемоги і Партизанської Слави, збереженні пам'ятників, обелісків, окремих могил загиблих героїв. До цієї святої справи залучається молодь.

Традиційним стало проведення в селах Гребінківського  району свята Дня села. Про ветеранів, авторитетних людей незабувають. Вони відзначаються різнимі відзнаками: грамотами, листами пошани, грошовими та матеріальними винагородами.

Ветеранська організація бере також активну участь в урочистостях з нагоди проводів призовників району до лав Збройних Сил України.

Особливістю сьогодення у ветеранському русі є те, що відбувається процес зміни поколінь. Відкодить із незалежних від нас причин найбільш заслужена, найбільш авторитетна частина ветеранства - учасники бойових дій, інваліди, ветерани Великої Вітчизняної війни, самовіддані діячі трудового фронту.

Їм на зміну приходять продовжувачі спільної справи - діти війни, ветерани нинішньої військової служби, молод і пенсіонери, які мають досвід роботи з людьми. Ми на них покладаємо великі надії.

Хотілося б добрим словом згадатитих, кого і вже немає серед нас. Активних, полум'яних пропагандистів героїко - патріотичного виховання молоді.

Попереду ще багато невирішених справ. Треба проявляти людяність, більше пошуків, більше ініціативи. Високо тримати честь і гідність ветерана.

Хай щастить ветеранам у житті, у вирішенні ветеранських справ.

Заступник голови Гребінківської районної
ради ветеранів, газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1374
Категорія: Новини Гребінки
Теги: За соціальний захист ветеранів, Ветерани, Гребінка, ветеранська організація, інвалідів війни




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ