Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.03.2012

Як правильно вибрати мило для рук



Як правильно вибрати мило для рук

Краса твоїх рук багато в чому залежить від мила, яким ти користуєшся. Спробуємо розібратися в різних видах мила і вибрати те, що треба саме тобі.

Тверде туалетне мило. Воно добре очищає шкіру рук, але може її пересушити. Найнебезпечніший компонент такого мила - це луг.

Тому вибирай мило, в якому рівень ph (число, яким визначається кислотно-лужний баланс шкіри) наближений до норми. Добре, якщо до складу мила входять доглядаючі, зволожуючі і живлячі компоненти (ланолін, гліцерин, різні олії і екстракти трав).

 Після миття рук милом (особливо в холодну пору року) їх бажано змащувати зволожуючим кремом.

Рідке мило. Вважається найбільш гігієнічним - адже завдяки дозатору, воно не контактує з руками і брудом на них. Таке мило має низький лужний показник, тому не пересушує шкіру. А рідка консистенція дозволяє додавати в нього натуральні екстракти і ефірні олії.

Парфюмерне мило. Відрізняється сильним і приємним ароматом. Але запах, як правило, не особливо стійкий. Велика кількість парфюмерних добавок і барвників може негативно вплинути на шкіру, схильну до алергії.

Гігієнічне мило. Буває двох видів - антибактеріальне і дитяче. Антибактеріальне мило агресивніше за своєю природою. Часто їм мити руки не можна, оскільки активні речовини, що входять до його складу, знищують як шкідливі, так і корисні види бактерій.

А ще таке мило дуже сушить шкіру. Тому використай його тільки з потреби: в поїздці або при сильному забрудненні рук. Дитяче мило, навпаки, не має ніяких протипоказань. Воно безпечне, оскільки виготовляється тільки з натуральних компонентів.

Використай його, якщо у тебе дуже чутлива шкіра.

Мило-скраб. Таке мило збагачене речовинами, які ніжно відлущують шкіру, і ефірними оліями. Масажними частками виступають подрібнені горіхи, подрібнені кісточки абрикоси або кавова гуща. Після такого приємного пілінгу, шкіра рук стає гладкою і ніжною.

Мило ручної роботи. Якщо ти віддаєш перевагу виключно натуральному продукту вільному від хімічного лугу, тобі варто його придбати. Вибирай мило по складу, залежно від проблем своєї шкіри. Для холодної пори року кращим вибором буде мило з маслом какао, оскільки воно створює на шкірі відмінний захисний бар'єр.

Будь-яке натуральне мило добре зволожує шкіру, м'яко очищає і при цьому не ушкоджує її природний захисний шар. Єдиний мінус - висока ціна. І ще один важливий момент.

При купівлі такого мила запитуй у продавця сертифікат, щоб бути упевненому у безпеці продукції, що купляється.


Схожі матеріали:
👁 1389
Категорія: Здоров'я
Теги: Парфюмерне мило, рідке мило, мило, Мило-скраб., гігієна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ