Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.04.2012

Бездоглядність дітей, що перебувають на об’єктах залізниці, може призвести до самих серйозних наслідків



Бездоглядність дітей, що перебувають на об’єктах залізниці, може призвести до самих серйозних наслідків

Незважаючи на низку постійних заходів та зусиль, які приймають співробітники транспортної міліції на Південній залізниці щодо забезпечення громадського порядку, безпеки громадян і безперешкодного слідування пасажирського та вантажного транспорту, на об’єктах залізниці продовжують мати місце випадки правопорушень, винуватцями яких стають неповнолітні.

На жаль, при цьому вони не замислюються над тим, що піддають великій небезпеці не лише себе, але й ще багатьох громадян, які перебувають у рухомих складах або на об’єктах залізниці. Тільки за останню добу на Південній залізниці сталося три хуліганських випадки за участю дітей.

Під час експериментального випробування одного зі швидкісних поїздів імпортного виробництва, який був нещодавно придбаний та проходив обкатку на Південній залізниці, на одній з ділянок перегону невідомими особами було скоєно накладення сторонніх предметів на залізничні колії.

Машиніст поїзда повідомив про цю надзвичайну подію співробітникам транспортної міліції. За дві години після цього, приблизно в трьох кілометрах від місця події було скоєно повторне накладення сторонніх предметів на рейки.

Після прибуття на місце події слідчо-оперативної групи, були виявлені та затримані особи, підозрювані у скоєнні цих правопорушень. Ними виявились четверо неповнолітніх мешканців Краснокутського району Харківщини від 7-ми до 16-ти років. Як встановили правоохоронці, у цей день ця «четвірка» приятелів, не пішла до школи, а опинилася на залізниці і вирішили розважитися накладанням каміння на рейки.

Зі слів неповнолітніх, вони хотіли подивитися, що стане з камінням після того, як по ньому проїде потяг. На щастя, в обох випадках ніхто з людей не постраждав, затримок в русі поїздів не було. Обставини події наразі з’ясовуються.

Як зазначив в. о. заступника начальника УМВСУ на Південній залізниці полковник міліції Сергій Лук’яненко, на жаль, трапляються випадки, коли так звані дитячі пустощі можуть призвести до великих трагедій.

 «Наслідки цієї дитячої пустощі могли бути дуже плачевними. Адже ми ж знаємо, що поїздами слідують пасажири, поїздами везуть вантажі...

Якби сталася аварія, то вона б могла пошкодити і самих цих цікавих дітей… На жаль, на сьогоднішній день у нас не виключені випадки дитячого травматизму і навіть загибелі дітей. Не тільки накладення сторонніх предметів на рейки може призвести до трагедій на залізниці», – констатував Сергій Лук’яненко.

Правоохоронець також повідомив ще про одну надзвичайну подію, що сталася за день до цього при обкатці іншого експериментального швидкісного поїзда іноземного виробництва, коли в рухомий склад невідомою особою був кинутий сторонній предмет.

За підозрою у скоєні даного правопорушення співробітниками транспортної міліції був затриманий 14-річний підліток.

Як виявилось, у той день він разом зі своїм приятелем проходив біля залізниці. Побачивши потяг, хлопець раптом схопив каміння та кинув у рухомий склад. Вже потів він пояснив свій вчинок таким чином, що, мовляв, діяв ненавмисно та необачно.

На щастя, і в цьому випадку ніхто не постраждав. Адже кожен з нас повинен розуміти, що камінь, який влітає у вікно, може травмувати будь-якого громадянина, який знаходиться біля вікна. І, в тому числі, може нанести каліцтва, які будуть незворотними.

За вчинки неповнолітніх відповідальність будуть нести їхні батьки. Таким чином, відшкодування збитків може вельми істотно позначитися на бюджеті сім’ї винуватця даного правопорушення.





Батьки шкідників будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). На переконання правоохоронців, не тільки міліція, а й родина разом зі школою повинні займатися вихованням неповнолітніх, їхньою належною поведінкою в суспільстві, врешті-решт, усвідомленням дітьми інстинкту самозбереження.

Саме такий підхід, така плідна співпраця може дати потрібний результат, впевнені правоохоронці.

Тож, співробітники транспортної міліції наголошують на необхідності роз’яснювати дітям правила поведінки та особистої безпеки на об’єктах залізниці.


Слід завжди пам’ятати, що залізниця – не місце для прогулянок та розваг. Батьки повинні більше часу приділяли своїм дітям та завжди знати, де саме і з ким вони знаходяться в даний час. Виконання цих нескладних правил допоможе зберегти здоров’я та життя не тільки ваших дітей, але й інших громадян.

СЗГ УМВС України на Пiвденнiй залiзниці


Схожі матеріали:
👁 1203
Категорія: Події
Теги: Рухомий склад, Південна залізниця, швидкісний поїзд, сторонній предмет, громадський порядок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ