Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.05.2012

Гребінківська «Веселка» відзначила 35-літній ювілей



Гребінківська «Веселка» відзначила 35-літній ювілей

В квітні 2012 року дошкільний навчальний заклад "Веселка", що в м. Гребінка,  відзначив свій 35-ти літній ювілей.

Це свято скромних, але достойних людей, свято добра, мудрості та любові. В житті є речі, які ніколи не знецінюються, не тьмяніють, не забуваються. Це - Рідна Земля, Мамина любов, Дитячий Садочок.

Навіть через багато-багато років діти пам'ятатимуть і перші казочки, і прогулянки, і музичні свята та розваги, і перші незграбні літери, написані власноруч, і смачні страви, і чисте подвір'я, і веселі ігри.

Посеред пишної української природи, посеред цвіту запашних садів і буяння квітників, в самісінькому центрі міста Гребінки розташований дошкільний навчальний заклад "Веселка".

Стрімко летить невблаганний час, і ось уже садочок відзначає свій 35-літній ювілей. За цей час декілька разів змінювалася його назва: 61-й, 28-й, "Веселка", але попри все, незмінною залишається головна людинотворча місія тих, хто пов'язав своє життя з унікальною країною дитинства - дошкіллям, яку можна порівняти з живим вуликом, в який бджілки-педагоги зносять золотий нектар найвищих досягнень, людських цінностей, фантастичних ідей, високої духовності і професіоналізму, неперевершеної творчості, яка відроджує сили і бажання працювати.

За 35 років свого існування стільки змін сталося у суспільстві, державі, а дитячий садок живе, працює, осяює малюків світлом любові і мудрості, огортає сімейним затишком і теплом, відкриває панораму багатого, різнобарвного світу дитинства.

Ювілей дитсадка "Веселка" - це свято людей творчої праці, діяльність яких є символом щасливого дитинства наших дошкільнят, які творять найголовніший життєдайний шедевр - дитину. За 35 років плідної педагогічної діяльності в дошкільному навчальному закладі створено свій стиль, традиції, особливості навчально-виховного процесу.

Достатньо пройтися світлими коридорами, заглянути в затишні групи, поспілкуватися з маленькими "чомусиками" і одразу стане зрозуміло, що тут працюють творчі люди, для яких любов до дітей є сенсом життя.

Історія дошкільного закладу розпочалася в минулому столітті, весною, в час пробудження природ и гостинно відчинив двері для малят дитячий садок №61, засновником якого була Південна залізниця.

Колектив з дня заснування працював стабільно і творчо, неодноразово нагороджувався Почесними грамотами, Дипломами, був переможцем серед учбових навчальних закладів Південної залізниці. На методичні об'єднання в Гребінку для обміну передовим педагогічним досвідом приїжджали педагоги з Харкова, Полтави, Кременчука, Миргорода, Прилук, Ромен, Лубен, Ромодана і завжди були в захваті від побаченого.





З роками змінювався педагогічний склад, та стиль роботи і традиції залишаються незмінно відданими дітям - це постійне піклування і бачення душі кожної дитини, її особистості. Завдяки сильним та мудрим жінкам, які очолювали дошкільний заклад в різні роки, їх організаторським здібностям, високому професійному рівню, колектив впевнено і успішно крокував в майбуття.

Педагог... Вихователь.. Про вихователя дитсадка хочеться повести окрему розмову, бо вони першими прокладають дитині шлях до знань, краси, віри, надії, любові. Дитсадок - це той світ, в якому дитина живе в найважливіший період її життя.
Якщо живе з чесністю - вона вчиться справедливості,
якщо дитина живе в безпеці - вона вчиться вірити,
якщо дитина живе дружбою - вона вчиться знаходити в світі любов.
Створити такий світ для дітей можуть тільки справжні майстри.

Колектив дитсадка - це не тільки педагоги, це не просто колеги і співробітники, це велика сім'я, яка любить дітей, садочок, створює такі умови, щоб вихованець, переступивши поріг дитсадка, потрапив у казковий світ краси. добра, затишку і комфорту, це помічники вихователів і кухарі, пралі і двірники, бухгалтери і швачки, це однодумці, яких об'єднало найцінніше - Дитина.

Садочок! Любов і доле моя! Стоїш ти серед зеленокосих красунь, позираєш на всі боки вікнами - очима як пливуть попід твоїми стінами і спливають через відчинені двері нові і нові покоління дошкільнят. Проходять роки, жовтогарячі вересні змінюють буйнозелені травні, - а ти стоїш, садочку, стоїш, як вічний острівець мудрості, добре щастя, світлої дитячої мрії, безкінечної надії і віри в Людину.

І навіть у далекому 2001 році, коли по всій країні масово закривалися - садочки, ти вистояв, переміг. Міська влада прийняла в комунальну власність територіальної громади м. Гребінки дошкільний навчальний заклад №28 Південної залізниці, а з червня 2001 року садочок був переіменований в дошкільний навчальний заклад "Веселка".

На сьогоднішній день в дитсадку функціонує 9 груп дітей ясельного та дошкільного віку, заклад відвідує 250 дітей віком від 1,5 до 6 років. Малятами опікуються 17 досвідчених педагогів, 7 - з вищою та 10 з середньою спеціальною освітою.





Створені дпя дітей комфортні умови: затишні, естетично оформлені групи, гарне предметно-розвивальне середовище, дидактичні матеріали, що дібрані згідно з вимогами Базової програми "Я у світі". Завдяки новітнім методикам, накопченому досвіду, відданості своій слраві, і врешті-решт, професіоналізму, колектив зумів забезпечити функціонування оптимального середовища для виховання і навчання дітей.

В такому середовищі домінує любов і творчість. На високому рівні організовано навчально-виховний процес завдяки невтомному тврорчому союзу професіоналів.

Маємо гарну методичну базу, використовуємо новітні досягнення в педагогіці. Організація педпроцесу проходить в цікавій ігровій формі за використанням особливостей психофізичного розвитку дошкільників.

Музично-естетична діяльність в дошкільному закладі розглядається як цілісна система костюмів, яка весь час поповнюється. Є свій ляльковий театр. Працює музичний кабінет "Веселі нотки", в якому діти вчаться грати на дитячих музичних інструментах, співати, танцювати, грати.

Діти закладу беруть активну участь не тільки в житті дошкільного закладу, а є учасниками багатьох заходів в Гребінці. Вся загальновиховна робота проводиться на тлі художньо-естетичного виховання. Кожного дня малюки поринають в той мікросвіт, який сприяє розвитку естетичного смаку: виставки картин, дитячих робіт з природних матеріалів.

Все це зібрано і оформлено в нещодавно відкритій художній студй "Талановиті пальчики". Відкриття художньої студії - це заслуга не лише колективу. Батьки стали справжніми помічниками і однодумцями педагогів. Мета співробітництва з родинами вихованців не обмежується якісним вихованням їхнього соціального замовлення щодо догляду, виховання та навчання дітей.





Педколектив слрияє підвищенню психологічної та  педагогічної компетентності батьків щодо розуміння закономірностей розвитку дитини, питань навчання та виховання дітей через проведення днів відкритих дверей, батьківських зборів по групах, оформлення батьківських куточків, консультування.

Саме тому, допоки є віддані люди - твориться майбутнє нації.

З любов'ю до вихованців, із розумінням їхніх потреб і особливостей обладнано кожний куточок дошкільного закладу, де нині панує атмосфера доброзичливості, відкритості, невимушеності. Завдяки зусиллям міського голови в дитсадку відкрито нову групу для дітей раннього віку з сучасним ремонтом, меблями, дазайном.

В результаті копіткої роботи педагогічний колектив було занесено на районну Дошку пошани, педагогічний колектив посів 1 місце в районному конкурсі розвивального середовища.

За матеріалами газ. «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1798
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Гребінка, ювілей? gsdltyyf pfkspybwz, дитсадок, дитячий заклад, веселка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ