Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.05.2012

Наливаємо в чашку чай, який видалить спрагу, дасть сил та просто розслабить



Наливаємо в чашку чай, який видалить спрагу, дасть сил та просто розслабить

Чай зігріває нас в зимову погоду, дає сил і просто приємний на смак.

Але це далеко не усе приводи для чаювання. Існують три серйозні причини, по яких чай варто пити щодня.

1 Боротьба з кілограмами

У чорному чаї міститься катехін - потужний антиоксидант, який стимулює обмін речовин в організмі людини і бореться з ожирінням.

Ефективність цього напою у боротьбі з кілограмами була доведена науковими дослідженнями - регулярне вживання чорного чаю дозволяє в найкоротші терміни зменшити об'єм талії.

2 На варті кісток

Про те, що таке остеопороз, не знає тільки ледачий. Ця хвороба робить наші кістки крихкими, і чим старше стає людина, тим сильніше розвивається остеопороз. Особливо небезпечний він для жінок, які вступили в період менопаузи, - кальцій з кісток вимивається із стрімкою швидкістю.

Але завдяки звичайному чорному чаю остеопорозу можна дати відсіч. Епігалокатехін, що міститься в чорному чаї, знищує остеокласти - клітини, що руйнують кісткову тканину, і стимулює роботу остеобластів - клітин, що створюють нову кісткову тканину.

Кісткова тканина зміцнюється, і розвиток остеопорозу запобігає.

3 Ліки проти раку

Завдяки все тим же епігалокатехінам чай здатний захистити нас від розвитку такого серйозного захворювання, як рак порожнини рота. Плюс ці ж речовини сприяють дезинфекції ротової порожнини.

Як правильно його пити?

Щоб чай став вашим помічником, пити його треба не менше 4 чашок в добу і ні в якому разі не розбавляти молоком. Молочний білок зв'язує катехіни і не дає їм всмоктуватися. Оскільки чай - напій сечогінний, слід не забувати пити впродовж дня достатню кількість води.

Про їжу

Три правильні перекушування

На роботі наші перекушування найчастіше зводяться до поїдання булочок, бутербродів і шоколадок, які не дають нам сил, а ще більше розпалюють апетит. Здорове перекушування має бути ситним, не додавати кілограмів і заряджати енергією.

1. Бутерброд з хлібця із зеленню (50 ккал)

Поєднання з одного цільнозернового хлібця, листя салату і зелені здатне зарядити нас енергією і дозволити відчути себе ситим на цілих три години. Грубі волокна, що містяться в зелені і самому хлібці, обволікають вуглеводи, не дають їм швидко всмоктатися і сприяють стабільному рівню глюкози в кровотоку.

2. Соєві боби (100 ккал)

Ці боби не лише багаті білком, але і містять фитоестрогени - рослинні аналоги жіночих статевих гормонів. Крім того, до складу соєвих бобів входить молібден - речовина, яка активно бере участь в переробці білків, жирів, вуглеводів.

Завдяки молібдену активізується обмін речовин в організмі, що дозволяє боротися із зайвими кілограмами.

До 100 г відварених соєвих бобів можна додати 30 г тертої моркви - і ви отримаєте ситне і корисне блюдо.

3. Знежирений йогурт (100 ккал)

Йогурт з нульовим відсотком жирності багатий вітамінами групи В і амінокислотою Тирозином. Без вітамінів B неможливе проведення нервових імпульсів і ефективної роботи мозку. Так що йогурт - це не лише смачна їжа, але і помічник для розуму.

А щоб знежирений йогурт не був таким нудним, в нього можна додати волоських горіхів. Вони містять омега-3 поліненасичені  жирні кислоти, які беруть участь у формуванні оболонки нервових волокон. До того ж волоські горіхи доведеться жувати, а жування посилює почуття насичення.

Для здорового перекушування знадобиться 125 грамів йогурту 0% жирності і три половинки волоських горіхів.

Комсомольська правда


Схожі матеріали:
👁 1664
Категорія: Здоров'я
Теги: часй, їжа, рак, Спрага, ліки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ