Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.05.2012

Фінансова піраміда: шахрайство чи реальний заробіток?



Фінансова піраміда: шахрайство чи реальний заробіток?

Сьогодні у всіх областях України, в тому числі й Полтавській, ведеться активна рекламна кампанія фінансової піраміди «МММ-2011».

Здавалося б, усі пам'ятають сумні наслідки для вкладників МММ у дев'яностих роках... Незважаючи на це, інтерес до неї зростає. Що ж може принести участь у фінансовій піраміді та за якими принципами ця система працює?

Класична фінансова піраміда будується за принципом «вклади гроші, приведи інших і отримай винагороду - ще більше грошей».

Перша ознака класичної фінансової піраміди - дуже високі відсотки на вклади. Як правило, вони значно більші за банківські. Надвисокий прибуток - перше, що має насторожити вас і застерегти не наражатися на небезпеку втратити свої заощадження у фінансовій піраміді. 

Ще одна ознака фінансової піраміди - бонуси за те, що ти приведеш з собою ще декількох людей. У більшості випадків бонуси також мають грошову форму.

Є різні види пірамід з різними механізмами. Цікаво, що наше законодавство дозволяє їх будувати. Це просто не заборонено законом. Тому дуже важко виписати поняття фінансової піраміди. Адже вона може бути зареєстрована і як громадська організація, фонд, що приймає членські внески, і як товариство з обмеженою відповідальністю тощо.

Але часто піраміда не має юридично зареєстрованої форми (як, наприклад, сучасна піраміда Мавроді «МММ»),

«Для більшості ймовірність заробити дорівнює нулю...»


При тому, що в піраміді будуть мільйони людей, заробити зможуть лише одиниці.

У піраміді завжди заробляє той, хто стоїть на її вершині. Це засновник і люди, які першими вклали в піраміду (другий ряд).

Перші вкладники піраміди, по суті, фінансують зростання фінансової піраміди. Їх гроші пускаються на розкрутку піраміди, рекламу. Відповідно, збільшується потік людей, і піраміда росте. У кожного з перших вкладників завдання привести максимальну кількість людей, бо кожен новий учасник - це додатковий грошовий потік, канал, по якому будуть надходити кошти.

Але ці люди вже будуть на нижчому (наприклад, третьому) рівні. Ті, кого приведуть вже ці особи, будуть на четвертому рівні, і так далі. Таким чином, фінансова піраміда розростається у геометричній прогресії.

Що завжди замовчують організатори піраміди? Справа у тому, що при вступі до неї, ви ніколи не знатимете, на якому рівні ви знаходитеся. І вирахувати це неможливо. Такою інформацією володіє тільки перший і, можливо, другий рівень.

Рівнів може бути багато. Якщо піраміда «розростеться» до дев'ятого рівня, то нараховуватиме сорок мільйонів людей. Тобто майже все населення України. А це нереально. Потрібно зрозуміти і запам'ятати: якщо ви знаходитеся не на першому чи другому рівні, ймовірність заробити для вас дорівнює нулю. Гроші від піраміди реально отримує лише сам засновник та учасники другого - четвертого рівня - ті, хто першими вступили в піраміду і точно знають про це.

«Після краху всі гроші залишаються в одних руках...»


Вирахувати, коли фінансова піраміда впаде, нереально. Це може знати тільки засновник.

Рано чи пізно будь-якій піраміді прийде кінець, коли вона досягне свого максимуму і вже ніхто не вступатиме до неї. Перед засновником завжди є інформація про усі грошові потоки. Коли він бачить, що знизу грошовий потік припиняється, то повністю зупиняє виплату грошей.

Піраміда починає падати. Першими втрачають гроші ті люди, які вступили останніми і знаходяться на найнижчому рівні. У верхніх рівнів ще є шанс щось отримати. Та, по суті, всі гроші залишаться в одних руках - у засновника.

МММ-2011: ніхто не приховує, що це піраміда

Проект Сергія Мавроді МММ-2011 у Росії вже офіційно визнали фінансовою пірамідою. Такий висновок оприлюднила експертна рада з фінансових ринків при Федеральній антимонопольній службі Росії. Державний реєстр фінансових установ України не містить інформації про юридичну особу МММ-2011.

Організація не має статусу фінансової установи, а також не отримувала відповідних ліцензій. Однак з численних реклам активно запрошують приєднатися до системи та хваляться, що в ній уже більше 30 мільйонів людей.

Створення фінансової піраміди Мавроді у 90-х було класичною аферою. Люди, які вкладали у неї, не могли знати про це. І навіть не допускали думки, що можуть втратити всі гроші.

МММ-2011 відрізняється тим, що Мавроді відкрито заявляє: це фінансова піраміда і є ризик втратити гроші. Але й тут він не все договорює.  Якщо у першому випадку він грав на незнанні та довірі людей, то сьогодні в основі його піраміди лежить бажання ризикнути для швидкого збагачення.

Оскільки піраміда створена недавно, люди розраховують, що опиняться, у числі перших вкладників. Насправді ж ніхто не знає, скільки людей у піраміді й на якому він буде рівні.

Як не стати «кинутим» вкладником
• Ніколи не можна підписувати паперів, не прочитавши їх. Перед підписанням краще покажіть папери юристу, порадьтеся з ним. Якщо ви попросите документи, щоб показати юристу, а вам відмовлять під якимось приводом, це ознака шахрайської схеми.

• Досліджуйте, як довго існує організація. Довіряти можна лише тим, які працюють не менше десяти років. Вивчайте репутацію компанії. По можливості знайдіть інформацію про засновника та керівництво компанії, подивіться, де вона зареєстрована.

• Не потрібно спішити у прийнятті рішення щодо участі в організації та підписанні документів. Якщо вас підштовхують до прийняття рішення, підганяють у часі, краще тікайте звідти.

• Часто у фінансових пірамідах людей називають інвесторами. Це робиться спеціально, але ви не маєте «вестися» на такі слова. Інвестором є той, хто вкладає свої гроші. Той, хто вкладає позичені кошти, ніколи інвестором не буде.

• Не довіряйте компанії, яка залучає кошти за договором позики та іншими екзотичними угодами.
За матеріалами: газ. «Просто районка», головний обласний тижневик


Схожі матеріали:
👁 1614
Категорія: Полтавщина
Теги: Сергій Мавроді, піраміда, гроші, ммм, фінанси




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ