Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.05.2012

Корисний продукт! Полуниця!



Корисний продукт! Полуниця!

Повним ходом нині настає славна пора червоної і ароматної весняно-літньої ягідки - полуниці!

З кожним днем все частіше ми бачимо її на прилавках наших ринків.

Адже після холодної пори організму потрібно поповнення вітамінних запасів, і ця маленька ягідка доводиться дуже до речі!

Що необхідно знати про полуницю, як вибирати і як вживати, щоб ця ягода принесла максимальну користь?

Давайте дізнаємося!

ЧИМ КОРИСНА ПОЛУНИЦЯ?

Полуниця багата простими вуглеводами, які сприяють істотній активізації процесів обміну речовин в організмі людини і поліпшенню їх роботи.

Полуницю сміливо можна віднести до продуктів, які дуже добре впливають на омолоджування усього організму.

Ця ягода, також, може послужити відмінним джерелом енергії і бадьорості, а все завдяки змісту в ній щавлевої кислоти.

ПРОФІЛАКТИЧНИЙ І ЛІКУВАЛЬНИЙ ЗАСІБ

Рекомендується вживати цю яскраву ягоду для профілактики таких захворювань як анемія, атеросклероз, маткові кровотечі.

Доведено також, що полуниця здатна знищувати такі інфекції як стафілококи, пневмококи, стрептококи, а також віруси грипу.

Крім того, можна використати плоди полуниці і в якості потогінного, сечогінного і послаблювального засобу.

КОЛИ ОСОБЛИВО КОРИСНА ПОЛУНИЦЯ?

Позитивно впливає вживання полуниці на організм людей, які страждають ожирінням. Цю ягоду також добре використати під час дієт.

Крім того, полуниця відмінно очищає кров і кишечник, а також дуже благотворно впливає на обмін йоду в організмі при базедовій хворобі.

При ангіні і стоматиті можна полоскати рот настоєм, приготованим з розчину ягід. Корисний також настій не лише з ягід, але і з листя полуниці.

ПОЛУНИЦЯ В КОСМЕТОЛОГІЇ

Завдяки своєму омолоджуючому ефекту, полуницю можна використати і в якості косметичного засобу. Вживання цих ягід значно покращує стан шкіри, а також волосся і нігтів.

Корисно робити і маски для особи з полуниці. Вони набагато ефективніші і корисніші за покупні косметичні засоби.

Для жирної шкіри досить просто розтовкти 2-3 ягоди і викласти їх на особу на 15-20 хвилин (особливо рекомендується така маска підліткам з проблемною шкірою). Після чого - змити прохолодною водою. Така маска очистить шкіру, надасть їй свіжість і прибере зайвий блиск. Важливо тільки не лінуватися і робити такі процедури регулярно, тоді і ефект буде кращий і помітніший.

КОМУ НЕ РЕКОМЕНДОВАНА ПОЛУНИЦЯ?

Із вживанням полуниці варто бути обережними людям, які страждають гастритом, виразковими хворобами шлунку і дванадцятипалої кишки.

Крім того, щавлева кислота у поєднанні з кальцієм, може загострити в організмі обмінно-дистрофічні захворювання суглобів, а також патологію шлунково-кишкового тракту, карієс, цистит, сечокам'яну хворобу та ін.

Вживати цю ягоду необхідно помірно, а вибирати потрібно ретельно і уважно, уникаючи неякісних, підгнилих ягід. Придбавати надмірно великі і занадто однакові полунички також небажано.

ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ

Полуницю необхідно ретельно промивати під проточною водою.

Вживати цю ягоду добре у поєднанні з якісними натуральними молочними продуктами. Це дозволить захистити зуби і кістки в організмі від втрати кальцію, а також допоможе зменшити ламкість нігтів.

Украй не рекомендується вживати полуницю натщесерце, щоб не викликати надмірного роздратування шлунку.

Полуницю також можна заготовлювати про запас, заморожуючи її невеликими порціями(повторне заморожування виключається) в морозильній камері.

У такому вигляді можна зберегти значну кількість вітамінів, якщо заморожувати відразу після збору.


Схожі матеріали:
👁 5517
Категорія: Здоров'я
Теги: користь, косметологія, продукт, полуниця, заходи безпеки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ