Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.06.2012

Кому корисно, а кому шкідливо морожене



Кому корисно, а кому шкідливо морожене

Фахівці вважають, що морозиво корисно далеко не всім. Передусім із-за його високої калорійності (у 100 г продукту може міститися до 500 ккал) і змісту в нім цукру, морозиво не рекомендується людям, що страждають зайвою вагою, а також хворим цукровим діабетом.

Тим, у кого підвищений рівень холестерину, не слід їсти морозиво, приготоване на тваринних жирах.

Більшість дієтологів не рекомендують часто вживати ароматизовані сорти морозива : полуничне, лимонне і інші, оскільки до їх складу входять штучні добавки і фруктові есенції. Краще всього віддавати перевагу плодово-ягідним сортам.

Молочне морозиво містить менше жиру, ніж інші види, і тому є менш калорійним. Проте легкозасвоюваний цукор в досить великих кількостях міститься у будь-якому морозиві, і він здатний швидко підвищувати рівень глюкози в крові.

Часте вживання морозива може бути причиною головних болів. Це здається неймовірним, але, за даними медичної статистики, біля третини людей у світі, що страждають головними болями, випробовують її саме із-за пристрасті до морозива.

Поїдання морозива, особливо якщо при цьому квапитися, занадто швидко знижує температуру тіла, звужує посудини - і до головного мозку поступає менше крові, що і стає причиною головного болю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Купуючи морозиво, звертайте увагу на маркуваня

Людям, що страждають ішемічною хворобою серця, атеросклерозом і карієсом, краще утриматися від вживання морозива або ласувати їм тільки зрідка. Навіть здоровим людям не слід їсти морозиво щодня, а тільки два, максимум три рази в тиждень.

Що стосується дітей, то передусім не слід дозволяти їм замінювати морозиву повноцінну їду. Проте тут думки фахівців розділяються: одні радять давати дітям морозиво в якості десерту, відразу після основної їжі, пояснюючи це тим, що так воно не зможе перебити апетит; інші ж не рекомендують цього робити, оскільки морозиво після їди утрудняє травлення.

Взагалі-то, якщо дотримуватися міри, тобто морозиво можна майже усім. Більшість фахівців вважають, що 100 г морозива в тиждень не принесуть шкоди нікому. До речі, в нашій країні морозива вживають в 4-10 разів менше, ніж в країнах Європи або в США.

Схожі матеріали:
👁 1562
Категорія: Здоров'я
Теги: користь, морозиво, шкідливість




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ