Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.06.2012

Якщо у вас вкрали мобільний телефон



Якщо у вас вкрали мобільний телефон

Щороку на Полтавщині зростає кількість крадіжок мобільних телефонів, проте 80% вкрадених апаратів повертають господарям.

- Нині правоохоронці мають усі технічні засоби, які допомагають прискорити пошук телефону, - говорить начальник центру зв'язків із громадськістю управління МВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв.

- Якщо ви виявили відсутність телефону, треба перш за все спробувати відразу подзвонити на нього. Можливо, він зовсім поруч і дзвінок допоможе швидко відшукати. Якщо дзвінка не чутно, треба негайно набрати 102 і повідомити про крадіжку.

Потім слід звернутись до райвідділу міліції за місцем події та написати заяву на ім'я начальника. Вказати всі подробиці: час, місце, обставини крадіжки, номер телефону вкраденої 5ІМ-карти та ІМЕІ - це унікальний заводський номер, який прошивається в апарат при виробництві і являє собою комбінацію з 15 цифр.

Знайти ІМЕІ можна у двох місцях: на пакувальній коробці під штрих-кодом та на корпусі телефону під акумулятором.

Зробити це потрібно якомога швидше, адже зазвичай крадений телефон «реалізовують» в лічені дні, а іноді і години. Крім того, якщо людина зреагує швидко, є шанс знайти не тільки сам телефон, але й того, хто його вкрав.

Вартість телефону не має значення, головне, щоб ціна пропажі була більшою 109 грн.

- Хочу наголосити, що не варто жартувати з правоохоронними органами і давати неправдиву інформацію, - продовжує Юрій Сулаєв. - Бо у такому разі людина, що збрехала, притягується до кримінальної відповідальності, навіть якщо вона і є постраждалою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ст. Гребінка в кафе викрали мобільний телефон


Якщо вона сама десь загубила мобільний, то у заяві так і треба писати, щоб працівники міліції орієнтувалися, з чого починати пошук. Ні в якому разі не треба намагатися обдурити оперативників або звинувачувати когось.

Якщо ви хочете купити мобільний телефон, яким уже користувалися, треба це робити в магазинах, які мають певну сертифікацію і дозвіл на продаж подібних телефонів. У таких магазинах у людей, котрі здають на продаж телефони, вимагають чек про купівлю чи упаковку з нього, аби пересвідчитись, що апарат не крадений. Таким чином вони гарантують безпечний продаж б/в телефонів своїм покупцям.

- При купівлі з рук ніяких гарантій не дають. Якщо міліція знайде вкрадений телефон, його відразу ж повернуть законному власнику, - зауважує Юрій Сулаєв. -Людина, яка купила вкрадений телефон, може вимагати відшкодування збитків у особи, яка цей телефон їй продала.

За матеріалами газ. «Просто районка»


Схожі матеріали:
👁 1934
Категорія: Полтавщина
Теги: Крадіжка, мобільний телефон, ІМЕІ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ